IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2016, 23:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iPad Pro hakkında Apple’ın size söylemediği 8 şey




Henüz bilmediklerinizi sizin için derledik!
iPad Pro kocaman. Onun 12.9-inç Retina HD display’i iPad Air 2 ‘yi cüceleştiriyor. O, Hulk gücünde fakat hala ince ve hafif. Temel olarak Microsoft Surface Pro 3’ün Apple versiyonu.
Eylül Apple Etkinliğinde Apple, konuşmanın büyük bir kısmını yapılan en büyük iPad’e adamıştı. Fakat iki saat süren ürün odaklı etkinlikte (yeni iPhonelar, Apple TV ve Apple Watch haberleri) tüm detayları alacak kadar yeterli zaman yoktu. Biz de sizin için araştırdık.

Apple’ın yeni dev iPad’i hakkında henüz bilmiyor olabileceğiniz şeyler:


1. Sizin için 3D Touch yok!

iPhone 6S ve 6S Plus’ın en özgün özelliği 3D Touch. Ekrana biraz daha sert basarak kısa yollara ve önizlemelere ulaşabiliyorsunuz. Temel olarak iPhone’lar için Apple Watch’ın baskıya duyarlı Force Touch’ı diyebiliriz.
Yeni pahalı iPad Pro’da bu özelliğin olacağını düşünmüştünüz değil mi? Hayır, ne yazık ki 3D Touch iPad Pro’da yok. Belki gelecek yılın modelinde olur ne dersiniz?

2. Apple Pencil hızlı şarj oluyor


99 $’lık fiyatını bir yana alırsak Apple Pencil iPad Pro’nun Lightning portu ile süper hızlı bir şekilde şarj oluyor. 15 saniye (evet, saniye) şarj ederek 30 dakika boyunca Apple Pencil’ı kullanabilirsiniz.
Apple Pencil’ın 12 saatlik pil ömrü var. Eğer işi matematiğe dökeceksek 12 saatlik bir kullanım için Apple Pencil’ı 6 dakika şarj etmemiz gerekiyor. Hiç de fena değil.

3. Ligtning bağlantı noktası artık cihaz şarjı


iPad Pro’daki Lightning bağlantı noktasından bahsetmişken o artık çift yönlü (tıpkı gelecekteki Android cihazlarda olacak olan USB Type-C bağlantı noktaları gibi) yani güç alabildiği gibi güç verebiliyor da. Şimdiye kadar Lightning bağlantı noktası olan hiçbir Apple cihazı çift yönlü olmamıştı.

Şu anda iPad Pro’nun Lightning bağlantı noktasının sadece iPad PEncil’ı şarj ettiğini biliyoruz. Fakat bilmediğimiz şey şu; diğer aksesuarları şarj edebilecek yeterli güce sahip mi? Lightning bağlayıcı ile gelecekteki Fitbitleri ya da diğer fitness takip cihazlarını şarj etmeniz mümkün olabilir.

4. Apple Pencil sadece iPad Pro’da kullanılıyor

Apple Pencil sadece 99 $’a mal olmakla kalmıyor, aynı zamanda sadece iPad Pro ile çalışıyor çünkü ucu kapasitif değil. Onu sıradan basınç duyarlı olmayan bir stylus olarak eski iPhone ve iPadlerde dahi kullanamayacaksınız.

5. Bluetooth klavyeler ikinci sınıf vatandaş

Apple iPad Pro’da Bluetooth klavyelerin istenmediğini beyan etmedi. Fakat böyle bir durum olabilir. iPad Pro Smart Connector isimli yeni mıknatıslı bir bağlantı noktasına sahip. Yeni bağlayıcı Apple’ın Smart Keyboard’unu bağlayabiliyor ve ona güç vererek onu destekliyor, bunun için Bluetooth bağlantı gerekmiyor.

Bu iyi bir haber çünkü Blutooth klavyeler huysuz olabiliyor ve zaman zaman bağlantı problemi yaşanabiliyor. Bağlayıcı aynı zamanda Logitech’in CREATE klavyesi gibi üçüncü parti klavyeleri de kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

6. Smart Keyboard dökülme ve lekelere karşı dayanıklı


Hadi durmayın Apple Smart Keyboard’un etrafında dilediğiniz gibi cips ve abur cubur yiyin. Hazır bu işe başlamışken dilediğiniz kadar içecek ve bira da dökebilirsiniz. Zira 169 $’lık klavye içeceklere dayanıklı olsa iyi olur!

Smart Keyboard’u temizlemek için nemli bir kumaşla silmeniz yeterli!


7. Kameralar hala kötü

Topluluk için ne kadar aptalca gözükse de insanlar iPadleri ile fotoğraf çekmeye devam ediyor. iPad’in her zaman kötü bir kamerası olmuştur ve iPad Pro’da da durum farklı değil.
8 megapiksel’lik iSight arka kamerası ve f/2.4 aralığında bir lensi var. Kısacası kameranın kalitesi “idare eder” ve ne yazık ki low-light performansı çok kötü tıpkı iPad Air 2’de olduğu gibi.

Ön taraftaki FaceTime HD kamera ise 1.2 megapiksel ve tabi ki 720p’lik HD video kaydedebiliyorsunuz. Fakat selfieleriniz gerçekten kötü görünecek.

Artık Apple’ın iPad’leri, iPhone’lardan daha aşağı seviyede olan kameralarla sakat bırakmayı durdurmasının zamanı geldi. Bu 800 $’lık tabletin tıpkı iPhone’larda olduğu gibi iyi bir kameraya ihtiyacı var.

8. Tonlarca RAM var

RAM, Random Access Memory’nin kısaltılmışı ve her bilgisayarın veri yazmak ve okumak için ihtiyacı olan şey. Hafıza, depolama ile karıştırılmamalı.

Bir cihanızın ne kadar RAM’i olurssa veri o kadar hızlı alınır ve size daha iyi bir deneyim yaşatır. Daha çok uygulama açabilirsiniz, daha az çökme ile karşılaşırsınız ve daha fazla grafik odaklı uygulamayı daha hızlı çalıştırışınız ( video klipleri düzenlemek gibi)

Tarihsel olarak Apple İOS cihazlarını çok düşük RAMler ile sunardı. iPhone 6 ve 6 Plus sadece 1GB RAM’e sahipti ve iPad Air 2 ise 2 GB RAM ile çalışıyordu. iPad Pro ise 4GB RAM’e sahip.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, apple’ın, hakkında, ipad, pro, size, söylemediği, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple iPad Air 2 testte! Deep iPad 0 05 Kasım 2014 08:30
Apple iPad Air Tablet pc amozon Diğer Tabletler 0 23 Mayıs 2014 15:58
Apple, sonunda iPad'i kazandı! Soner Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Mayıs 2012 21:55
BMW'nin Apple iPad aşkı! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Eylül 2010 16:18