IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   iPad (https://www.ircforumlari.net/ipad/)
-   -   iPad Pro ve iPad mini 4 hakkında her şey! (https://www.ircforumlari.net/ipad/723747-ipad-pro-ve-ipad-mini-4-hakkinda-her-sey.html)

Burce 20 Ocak 2016 23:34

iPad Pro ve iPad mini 4 hakkında her şey!
 
Apple, kısa süre önce gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde, yeni iPhone'larından önce gelmiş geçmiş en büyük iPad'i, iPad Pro'yu tanıttı. Tim Cook, tanıtımda iPad Pro için, iPad tarihinde, ilk iPad'den bu yane gelen en büyük haber" şeklinde bahsetti.

LG'nin "gerçek deri kaplamalı" yeni amirali G4 testte!
iPad Pro, 12.9 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Phil Schiller, tablette, iPhone ve diğer iPad'lerde kullanılan iOS işletim sisteminin aynısının kullanacağını açıkladı. Ekranın çözünürlüğü 2.732 x 2.048 piksel. Bu da, 12.9 inç'lik alana 5.6 milyon pikselin sığdırılması anlamına geliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, yeni iPad Pro'nun ekranı, 15 inç ekrana sahip olan MecBook Pro Retina'dan bile daha fazla piksel barındırıyor. Yine Schiller'e göre bu ekran, Apple'ın bugüne dek kullandığı en gelişmiş ekran teknolojisine sahip. Ekran, oksit TFT teknolojisi ile geliyor ve yenileme hızı ile pil ömrünü daha az tüketeceği söyleniyor.


Tablette kullanılan yeni A9X yongası, bir önceki A8X'e göre iki kat daha fazla bant genişliği ve performans sunuyor. Grafik performansı da, tanıtımda söylendiğine göre geçen yıla göre iki katına çıkmış durumda.Pil ömrü ise, normal kullanımda 10 saati buluyor; en azından Apple'ın iddiası bu yönde.

Tablet üzerinde 4 hoparlör bulunuyor ve bu hoparlörler, tableti tutuş şeklinize göre farklı şekilde çalışabiliyor. iPad Pro'nun hoparlörleri, iPad Air 2'ye göre 3 kat daha yüksek sesler üretebiliyor.

iPad Pro, 6.9 mm'lik kalınlığa sahip. Ağırlığı ise, ilk iPad modeli ile neredeyse aynı. Bu kabul edilebilir bir durum; zira bu kez karşımızda çok daha büyük bir tablet duruyor.

Bu arada, tablette Touch-ID parmak izi okuma sensörünün bulunduğunu eklemekte de yarar var.


Apple, ekran klavyesi ile yetinemeyenler için, bir de akıllı fiziksel klavyeyi tanıtmış durumda. Bu klavye, aslında Microsoft'un Surface Pro 3 için geliştirdiği Type Cover ile aynı işlevlere sahip. Klavye iPad Pro'ya bağlandığında, iOS bunu algılıyor ve ekran klavyesini devre dışı bırakıyor. Böylece kullanıcıya daha fazla çalışma alanı kalıyor.


Klavye ile birlikte, bir de kalem tanıtılmış durumda. iPad Pencil adı verilen kalem, Samsung'un Galaxy Note serisindeki S Pen'e çok benziyor. Ancak çalışmak için bir pile sahip. Schiller, tanıtımda kalem için "saatlerce süren pil ömrüne sahip" dese de, pilin tam olarak ne kadar süre dayandığı bilinmiyor. Kalemin üzerindeki Lightning girişi, şarj işlemi için kullanılabiliyor.

iPad Pencil'in tanıtımı sırasında, Adobe'dan Microsoft'a kadar pek çok önemli yazılım şirketi de sahnede yer aldı. Microsoft'tan Kirk Konigsbauer, tanıtımda Office paketinin, yeni iPad Pro'da ve iPad Pencil ile nasıl kullanıldığını sergiledi. iOS 9'un çoklu görev yeteneği sayesinde Word ve Excel'in nasıl yan yana çalıştığının gözler önüne serildiği tanıtımda, kalem ile işlerin ne kadar kolaylaştığından da detaylı olarak bahsedildi.


Bu arada, klavye ve kalemin iPad Pro'dan ayrı olarak satılacağını da belirtelim. Tabletin fiyatı, yurt dışında 799 dolardan başlayacak (32 GB) ve 128 GB'lık model 949 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. 128 GB'lık modelin 4G'li sürümü ise, 1.079 dolar gibi yüksek bir fiyatla raflara çıkacak. iPad Pencil 99 dolarlık, Smart Keyboard ile 169 dolardan alıcısını bekleyecek.


Apple, uzun uzun anlattığı iPad Pro'nun yanında, bir de, kısaca bahsedip geçtiği sürprizini tanıttı: iPad mini 4... iPad mini 4, iPad Air'nin sunduğu özelliklerin aynısını sunuyor; sadece klasik iPad mini ekran boyutu altında. Sciller, iPad mini 4 için, "iPad Air'in küçültülmüş hali" şeklinde bir tanımlama yapıyor.

İşin ilginç kısmı, iPad mini 4 ile birlikte, iPad mini 3'ün raflardan kalkmış olması. iPad mini 2 ise, satışta kalmaya devam edecek. Yani artık bir iPad mini almak isteyenler, karşılarında mini 2 ve mini 4 olmak üzere, iki alternatif bulacaklar.

iPad mini 4, 299 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. iPad mini 2'nin fiyatı ise, 269 dolara düşürülmüş durumda.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net