IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2010, 21:16   #1
stonecypher
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Değerli IRCForumlari.NET Kullanıcıları,

Türk platformlarında ilk kez, Dünya'nın en büyük IRC serverlerinden olan "DAL.net" koordinatörü ahnberg ile yapılmış olan röportajı IRCForumlari.NET farkı ile sizlere sunuyoruz. Katkılarından dolayı uMut(kemik) rumuzlu arkadaşımıza teşekkür ederiz.

- kemik : Şu anki DAL.net koordinatörü olan ahnberg ile geçen yıl E-Mail yoluyla Röportaj yapmıştım.

- Bu Röportaj için sorular hazırlayan eski yönetici arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ederim.

kemik : Ahnberg, Öncelikle, Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

ahnberg : Ben teşekkür ederim. O zevk bana ait.

kemik : Ben eski bir DAL.net kullanıcısı olarak sizin hakkınızda az da olsa ufak bir bilgiye sahibim fakat belki diğer Türk IRCd kullanıcıları sizin hakkınızda pekte bilgi sahibi olamayabilirler. Az da olsa bize kendinizden bahsedebilir misiniz, Lütfen ? Ahnberg Kimdir ? Ve Ahnberg IRCd ye nasıl başlamıştır ?

ahnberg : İsveç in başkenti olan Stockholm ün biraz dışarısında kalan bölgede ikamet etmekteyim. 32 yaşında yaşlı bir delikanlıyım. 3 ve 5 yaşlarında olan 2 kız babasıyım ve Sözlüm Priyanka ile yeni nişanlandım. ( DALnet Swedish_Priyanka )

ahnberg : Internet ve bilgisayarlar, benim genelde en çok ilgili ve alakadar olduğum şeylerdir. Ve Internet Relay Chat benim en ilgili ve en alakadar olduğum şeylerin başında gelmektedir. Bu sadece bir hobi ve profesyonel anlamda bununla alakalı hiçbirşey ile uğraşmıyorum.

ahnberg : Benim asıl işim, isviçredeki dışkaynaklı bir firmada internete bağımlı olan kişilerle bir çeşit müşteri temsilcisi olarak ( sort of CTO ) çalışıyorum, (geekstuff = türkçe karşılığı tam yok arkadaşlar)

ahnberg : 6 yaşımdan beri bilgisayarlarla uğraşmaktayım ve bu süre boyunca Internet Relay Chat de öğrenme, deneyim ve kendimi geliştirme konusunda 1991 den beri düşe takıla halen daha devam etmekteyim.

kemik : Bu Başarılarınızın, çalışmalarınızın ve gayretlerinizin sırrı ne(ler)dir ? IRCd ye başlama sebebiniz nedir ? Nasıl oldu ( ilk başlama sebebiniz ) ? IRCd ye başladığınızda neyi veyahut neleri merak ediyordunuz ? Ve en önemlisi, Adım adım yavaş yavaş en üst seviyeye yani bu seviyeye çıkıyorken, esas amacınız ne idi ?

ahnberg : Ne yaptıysam şu güne değin, gerçekten hiçbir sırrımın veyahut hiçbir sırrın olmadığını düşünüyorum. En büyük odak noktam birşey yaptığımda, insanlarla nasıl etkileşime gireceğimi ve nasıl çalışacağımı bilerek onlara ve herkeze karşı samimi,dürüst,açık ve saygılı olmak oldu. Bunun da eğlenceli ve içten olduğuna inanıyorum.

ahnberg : Başlangıçta birkaç yıl normal user olarak takıldım, sonra Operator olarak alındım, daha sonra admin yapıldım ve yıllarca birkaç server da çeşitli görevlerde bulundum.

ahnberg : Şu anda IRCnet, EFnet ve DALnet te halen daha admin olarak görev yapmaktayım ve ayrıca QuakeNet te oper olarak görev yapmaktayım.

ahnberg : Ayda yılda bir bazı şeyler hakkında endişe duyarım o da nadiren yani, bu yüzden burada özel hiçbirşeyden bahsedemem.

ahnberg : Eğer birşey düşünüyorsam bu da yapabildiğim kadarı ile sponsorlarımı saldırılardan veyahut problemlerden nasıl koruyabildiğimdir. Internet Relay Chat bir hobidir ve Bizler, bizim çabalarımız a destek olan kişilere bağlı olan kişileriz.

kemik : Ne zamandan beridir Internet Relay Chat desiniz ? ve ne zamandan beridir Dalnet takımında yer almaktasınız ?

ahnberg : 1991 den beri Internet Relay Chat deyim ve 1996 dan beridir de DALnet te bulunmaktayım.

kemik : DAL.net IRCd Chat Serverının sistemi hakkında bizleri biraz bilgilendirir misiniz, Lütfen ?

ahnberg : Bahamut IRCd Sistemini kullanmaktayız ve varolan bu IRCd Sistemimizi koder takımımız gün be gün geliştirmek ve büyütmek için çalışmaktadırlar.

kemik : DAL.net IRCd Chat Serverının Oper/admin/administrator sistemi ve işleyişi hakkında bizleri biraz bilgilendirir misiniz, Lütfen ? İş bölümleriniz hakkında ? Ve bu sistem nasıl işlemektedir ?

ahnberg : DAL.net in içinde bulunan her linkli server bir yöneticiye (idareci) sahiptir ve
bu linkli serverlarımızın yönetici(leri) kendi çalışmak istediği personel ve operatörleri eğer isterlerse kendileri seçmektedirler.

ahnberg : DALnet takım(lar)ı şu prensip e dayanarak çalışmaktadırlar ; her takımın bir lideri vardır ve bu lider
ilgili personelinin arasından takımı için gerekli gördüğü bölgeler için üyelerini seçer ve ayıklar.

ahnberg : Hangi takımlara sahip olduğumuzu ve onların neler yaptığı hakkında geniş bilgiyi DALnet in websitesinden okuyabilirsiniz.

kemik : DAL.net in uzun yıllardan beri IRCd dünyasının en üstünde bulunmasının sırrı nedir ? Eğer var ise bize bu sırrı açıklar mısınız, lütfen? Çünki DAL.net
1994/1995 de açıldı ama hala DALnet IRCd dünyasının en üstünde bulunmaktadır ve hala dünyanın en büyük IRCd chat serverlarından bir tanesidir.

ahnberg : Biz hala dünyanın en büyük 5inci ya da 6ıncı Internet Relay Chat Network üyüz, fakat şu günlerde, birçok diğer
networkler gibi gerçekten gözle görülür bir şekilde büyüme söz konusu değil.

ahnberg : Biz baştaki gibi birçok
şeyi korumaya çalışıyoruz ve istikrarlı,güvenilir çekirdek bir kadroya sahibiz ayrıca serverlarımızı birarada tutmayı başardık.

ahnberg : Eğer ki birşey söylemek gerekiyorsa, Sırrımızın bu olduğunu düşünüyorum.

kemik : Bazı kişi ya da kişiler diyor ki ; " DALnet te çok drone/trojan botları mevcut." Sizin bu konuda herhangi bir sisteminiz veyahut önleminiz var mıdır ?

ahnberg : Herhangi bir zamanda herhangi bir yerden serverımıza az ya da çok herkezin bağlanmasına izin verdiğimizden beri,
"Kötü kullanıcı girişlerinin" hiçbir zaman olmayacağını garanti etmek gerçekten imkansız.

ahnberg : Biz, bu çeşit DALnet Serverının çıkarlarını suistimal eden kötü kullanıcılarla savaşmak için birçok çeşitli takımlarımızın içinde bulunduğu

ahnberg : Son derece başarılı ve bir o kadarda iyi çalışan, iyi işler başaran personele sahibiz ve tekrar etmek istiyorum
onlar gerçekten işini çok iyi yapıyor.

ahnberg : Kötü niyetli kullanıcılar çevrem(n)izde olduğu sürece her zaman bu tür Serverınızın çıkarlarını su istimal eden
art niyetli sistemlerin paylaşımı mutlaka olacaktır.

kemik : Bazı Türk IRCd kullanıcılarımız şunu merak etmekte bu yüzden lütfen sormama izin veriniz ; Oper ve Adminlerinizi nasıl ve neye göre seçmektesiniz ?

ahnberg : Kendi personelini seçme hakkı tamamen her linkli serverın "server administrator" une bırakılmıştır ve
Sorumluluklarla dolu bir poziyon olmasından dolayı, bir Administator ve potansiyel bir oper arasında
resmileşmiş, kesinleşmiş bir güven bağı olmak zorundadır.

ahnberg : Sorunuza cevap olarak bir rehber vehayut kolay cevabım yok, bu yüzden bu konu hakkında daha net ve daha fazla bir bilgiye sahip olabilmeniz açısından aşağıda vereceğim linki okumanızı
rica edeceğim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


kemik : DAL.net adminleri ve operleri olarak kendi kullanıcılarınızın sorunlarını dinler misiniz ? Ve gerçekten onlara yardım/servis sunar mısınız ?

ahnberg : Evet, inanıyorum ki biz bunu yapıyoruz. Fakat, bunun hepimiz için bir hobby olmasından dolayı çoğu zaman kapsama alanı dışında olabiliyoruz ve kullanıcıya probleminde bazı zamanlar yardım veremediğimizde oluyor

ahnberg : Bu yüzden kullanıcılar yardım alabilmek için sabırlı olmak zorundalar ve bir cevap bulabilmek için
başka yollar aramaya girişmelidirler.

ahnberg : Biz, kullanıcıların çoğu problemlerini kendi içlerinde ( aralarında ) çözebilecekleri bir sistem yarattığımıza inanıyoruz, tabii ki bu bütün problemler için veyahut herkez için demek değil.

ahnberg : Birçok Help ( yardım ) kanallarımızın olduğu gibi bunun yanısıra yardım vermek için bu kanallarda birçok online aktif yardım görevliside bulunmaktadır.

kemik : Bildiğim kadarı ile DAL.net herhangi bir spamfilter ya da adwords korumasına sahip değil. Neden ?

kemik : Acaba siz DAL.net kullanıcılarına çok mu güveniyorsunuz , ya da güvenmiyor musunuz ? veyahut,
" DAL.net içerisinde hiçbir reklam olamaz " diye düşünüyorsunuz, doğru mudur ?

ahnberg : Reklam ( spam ), clonelardan/dronelardan kaynaklanmasından beri, Bu sorunuza coğu kez aynı cevap verildi tıpkı şunun gibi ;
Biz ne yaparsak nasıl yaparsak yapalım her zaman reklam geçmişte olmuştur ve gelecektede olacağı için bunun bir önemi yok.

ahnberg : Reklamlara/dronelara/trojanlara karşı aktif olarak çalışan bir ekibimiz ve takımımız mevcuttur zaten ve
reklamları engellemek için gerçekten mükemmel bir iş çıkarıyorlar. Bu ekibimiz de tümüyle bu problemi asla bitiremeyecekler çünki bu iş o kadarda kolay ve mümkün değil.

kemik : Biliyoruz ki , DAL.net te birçok kullanıcıya sahipsiniz. Bunun nedeni " DAL.net içerisinde çok fazla
bot/drone/trojan/bnc ve eggdrop bulunmakta " olarak gösterilebilir mi ? veyahut gerçekten, 1 kanalınız anlık 1000/2000 kullanıcıya sahip midir ?

ahnberg : Muhakkak ki, clonelar,botlar ve diğer çeşit kopyaların veyahut insan olmayan ( eggdrop/bnc ) clientler olduğu kadar,
bizim kullanıcı tabanımızın çoğunluğu normal kullanıcılardan oluşmaktadır.

ahnberg : Kanallarımızın otomatik client ile veyahut otomatik clientsiz ( bot ile ya da botsuz ) bu büyüklükte olması çok nadirdir, fakat
aslında birçok clientin online olduğu kanallarda böyle birkaç durum söz konusudur.

kemik : IRCd ve DALnet e başladığınızda düşünceniz ne idi ? Daha sonra, DALnet te admin olduğunuzda düşünceleriniz ne doğrultuda değişti ?

kemik : Düşünceniz değişti mi ? Ve şimdi DALnet dünyanın en büyük IRCd chat serverlarından birtanesi, Lütfen bize şuanki duygu ve düşüncelerinizi anlatır mısınız ?

ahnberg : Dünya üzerinde ki en hoş networklerden biri olan DALnet i yönetmemizden dolayı ben mutluyum.
ve gelişmelerimiz, projelerimiz ayrıca değişimlerimiz için, hala yapacak oldukça çok işimiz var.

ahnberg : Benim Internet Relay Chat de varolmam bana ; sabrı ve insanlarla nasıl çalışmam gerektiğini öğretti ve Internet Relay Chat, hayatımın her cephesinde benim için büyük bir varlık, büyük bir güç kaynağı oldu.

kemik : DALnet IRCd serverında IRKçılığın yasak olmasına rağmen, Neden bazı insanlar Türk insanına karşı saldırılarda bulunmaktadırlar ? Sizin IRKçılığa karşı herhangi bir önleminiz var mıdır ?

ahnberg : Bizler tabii ki tek tek ırkçılık yapanları ayıklayamayayız yasakladıysak bile fakat
taciz etmeyi önlemekteyiz. Eğer ki birisi bir kanalda başka birisine bu konu ile alakalı rahatsızlık veriyor ise
bir görevlimizi veyahut birisini bu problemle ilgilenmesi için girişimde bulunuyoruz.

ahnberg : insanların düşüncelerini sansürlememek ve onların düşüncelerini gereksizce irdelememek bizim için gerçekten çok öenmli, fakat eğer ki görüşleri çizmeyi aşıp karşı tarafı sinirlendirirse, bu konuda aracılık etmekteyiz.

DALnet AUP ( DALnet kabul edilebilir kullanım poliçesi ) göz atmak isterseniz :

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

inceleyebilirsiniz.


kemik : Geniş açı ile baktığınızda ; Sizin, DALnet'in ve ayrıca Internet dünyasının görüşünü alacak olursak
Türkiye ve Türk kullanıcılarının yeri neresidir ve durumu nedir?

ahnberg : Türk kullanıcılarına DALnet olarak hoşgeldiniz diyoruz, tıpkı diğer ülke kullanıcılarımızada dediğimiz gibi.
Biz ülkeleri veyahut bölgeleri bilhassa tek tek ve ayrı ayrı düşünmüyoruz.

ahnberg : DALnet global bir network ağıdır,
Eğer siz amerika veyahut avrupa veyahut asyadansanız bizim için hiç farketmez, bütün herkeze hoşgeldiniz diyoruz.

kemik : Bünyenizde hiç Türk Oper veyahut admin bulunmakta mıdır ? ( ben biliyorum fakat diğer kullanıcılarımız bunu merak etmektedir )

ahnberg : Şuanda da var ve eskidende vardı, fakat dürüstçe söylemem gerekirse bizim bütün personelimizin nerede
yaşadıklarını ve ya onların nereli olduklarını bilmiyorum.

kemik : Helper(lar)ınızı nasıl seçiyorsunuz ? Hiç Türk helper(ın)ız var mıdır ?

ahnberg : DALnet kendisi helper(lar)ını seçmez, her helper kanalı kendi yaptıklarından ve kendilerinden sorumludurlar. Sorunuza iyi bir cevap bulabilmek ve yardım alabilmek için bu kanalların herhangi birine girip buradaki bir temsilci ile konuşmak zorundasınız.

ahnberg : Ama genellikle, bunu kendi görüşüm olarak söylüyorum, neticede insanlar aktif olarak kendi kurdukları help ( yardım ) kanalında yardıma muhtaç kişilere yardım ederek ve göstererek zamanlarını harcıyorlar. Yeter ki, cana yakın,
yararlı ve faydalı olsun bütün bu yardımlar, tabii ki.

kemik : DALnet takımı olarak DALnet için herhangi bir projeniz var mıdır ?

ahnberg : Herzaman ki gibi amacımız network u geliştirmektir. Eğer herhangi bir büyük projemiz var ise zaten her zaman bunun için çalışmaktayız.
Diğer taraftan belirli bir biçimde birşeyleri dile getireceğimden de emin değilim.

kemik : DALnet IRCd chat serverındaki Türk kullanıcıları hakkında ne düşünüyorsunuz ? ( Bir kullanıcı,
ve bir administrator olarak siz ne düşünüyorsunuz ve ayrıca DALnet oper/admin takımı bu konuda ne düşünmektedir? )

ahnberg : Yukarıda anlattığımın aynısı. Milliyetlere veyahut bir kişi nerede yaşıyor veyahut şu kişi nerelidir
gibi şeylere önem vermiyoruz. bu bayağı alakasız olur. Bizim için önemli olan konu onların bir birey olarak nasıl hal ve hareket sergiledikleridir.

kemik : Türk kullanıcılarının sahip olduğu büyük ircd ağlarını hiç ziyaret etme fırsatınız oldumu ? veyahut Bu röportajınızdan sonra, Uygun bir zamanınızda bu sunucular
hakkında biraz fikir edinmek ister misiniz ? Eğer bizi ziyaret ederseniz, Ben ve biz ( kullanıcılar )
bundan büyük bir mutluluk duyacağız.

ahnberg : Sizin serverı veyahut hiçbir türk serverını bundan önce ziyaret ettiğimi hatırlamıyorum. Bu görüşmemizden sonra sizin ve serverınız hakkında artık fikir sahibi olduğuma inanıyor ve zaman zaman sizleri ziyaret etmeye çalışacağımı belirtmek istiyorum.

kemik : Türk IRCd kullanıcılarına son olarak söylemek istediğiniz birşey var mıdır ?

ahnberg : DALnet i seçtikleri için teşekkür ederiz, umarım, sizin seçtiğiniz network olarak sizlere hizmet etmeye devam edebiliriz ve umarım networkumuzun gelecekteki gelişiminden memnun kalırsınız.

kemik : DALvenjah nasıl ? hiç ses seda yok kendisinden Çünki bildiğime göre kendisi işinden ve işlerinin çok olmasından dolayı DAL.net yönetiminden ayrıldı.

kemik : Ayrıca bazı Türk kullanıcılarımız onun hakkında birşeyi merak ediyor ; DALvenjah'ın mesleği nedir ?
Lütfen kendisine Bütün türk kullanıcıları olarak bizden ona bir "Selam" gönderir misiniz ?

ahnberg : DALvenjah asla DALnet ten ayrılmadı, o hep burada ve hep aktif olarak çeşitli işler, görevler içerisinde bulunmakta bizimle beraber.
Fakat kullanıcılara pek fazla görünmediğinden siz onu gitti sanıyorsunuz nedeni budur.

ahnberg : Senin bu röportajımızı yayınladığını bildiğim zaman onun bu röportajı okumasını sağlayacağıma eminim. Sende emin olabilirsin

kemik : Röportaj isteğimi kırmadığınız için ayrıca içten ve cana yakın cevaplarınız için teşekkür ederim Ahnberg.

ahnberg : Ben teşekkür ederim. iyi hafta sonları dilerim



Röportaj Sahibi : uMut ( Kemik )

Röportaj Tarihi : 25 Temmuz 2009

Röportaj daki tüm sorular Türk IRCd kullanıcıları adına sorulmuştur.

Bütün IRC Kullanıcılarına Duyurulur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Ekim 2010, 21:30   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Hoş bir röportaj olmuş. Her iki tarafada teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2010, 21:31   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Röportajı yayınlamada izin veren IF Yönetimine teşekkür ederim. Umarım bu yapmış olduğum röportaj tüm türk IRC Kullanıcıları, yöneticileri ve Sunucu sahipleri için bir örnek teşkil eder. Ayrıca Düzenlemede ve yayınlamada yardımcı olan stonecypher a özellikle teşekkür ederim.

Umarım severek okursunuz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2010, 21:37   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Okuması hos bir röportaj olmus tesekkurler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2010, 21:50   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Değerli arkadaşlar ;

Ahnberg benim kullanıcı adım ile röportajı ve yorumlarınızı okumaktadır. Bilginize.

Mesleği hakkında geekstuff ı şimdi sordum bir kez daha anlamanız için :

<Ahnberg> geeky stuff, like, technology, nerdstuff, computers & just playing around.

Anladığım kadarı ile bilgisayarlar ve teknoloji hakkında mesleği.

<Ahnberg> Oh, its not much like that. *ponders* I work as an IT manager.
<uMut> IT Manager = internet techonology ?
<uMut> :p
<uMut> sorry really sorry
<uMut> just i wanna understand ur job very well
<Ahnberg> Yeah.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<uMut> ah ok ok
<Ahnberg> Its hard to describe what I do, I do a lot.

Tamamdır bu da ikinci mesajı

Meslek = internet teknolojileri nde yönetici vasfında. ( bir kuruluşta )

Thanks Ahnberg.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2010, 22:11   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Faydalı olacaktır güzel Röportaj. Teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2010, 22:15   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Güzel, hoş bi röportaj olmuş. umarım Türk sunucularıda o seviyelere ulaşır. Türk sunucularındaki çoğu sunucuda iyi yönetim anlayışı yok. Onlarında irci nasıl yönettiklerini görmek isterdim açıkçası.

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ekim 2010, 00:58   #8
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Alıntı:
<Ahnberg> Oh, its not much like that. *ponders* I work as an IT manager.

IT manager. Sistem ve Network uzmanı demek Kemik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ekim 2010, 01:09   #9
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




FenomeNs Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
IT manager. Sistem ve Network uzmanı demek Kemik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


saol ilk kez duyunca şaşırdım zaten
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Kasım 2010, 15:47   #10
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : ahnberg (DAL.net)




Güncel tutmakta fayda var
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ahnberg, dalnet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Röportaj: Amelia Elysian IF ÜYE Röportajları 11 09 Mayıs 2014 17:25
Röportaj: Düş Rüzgar IF ÜYE Röportajları 46 27 Şubat 2012 21:34