IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

215Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2018, 20:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : Ares




Röportajlar serimize sizlerden gelen yogun talep üzerine IRC dünyasının başarılı ismi Ares ile gerçekleştirdik. Keyifli okumalar...


<Sanem> Öncelikle şahsım ve IRCForumlari.NET kullanıcıları adına teklifimi geri çevirmediğin için teşekkür ederim.

<Ares> Seneler evvel bu teklifi geri cevirmistim, uzun bir aradan sonra IRC'e donunce zamaninin geldigini dusundum ve kabul ettim. Ayrica ilgi ve alakaları icin IF kullanicilarina ve sana tesekkur ederim.

<Sanem> Dilersen söyleşimize seni tanımakla başlayalım? Ares kimdir, neler yapar, nelerden hoşlanır?

<Ares> Tabi. İsmim Armagan Kaan Yilmaz 35 yasindayim Bodrum da ikâmet ediyorum. Fanatik bir Galatasarayli olarak basta futbol olmak uzere, yuzme, yaz aylarinda Akdeniz / Ege kiyilarinda kamp kurma, ve arkadaslarimla cesitli sosyal aktivitelere katilmak hosuma giden seylerin basinda geliyor.

<Sanem> Peki ne iş yapıyorsunuz geçiminizi nasıl idame ettiriyorsun?

<Ares> Yaz aylarinda Abim ile beraber calistirmakta oldugumuz Restaurant & Cafe Bar isletmemizi isletiyoruz, sezon bittigin de ise Babam'in is yerinde kendisine yardimci oluyoruz.

<Sanem> Anladım bu arada çok şanslısın ne güzel tatil merkezinde oturuyorsunuz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Ares> Tesekkur ederim ama alistiktan sonra dusundugun kadar keyifli olmuyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ozellikle yaz aylarinda ki Trafik ve İnsan kalabaligi bir hayli can sıkıcı olabiliyor.

<Sanem> Siz sadece yaz aylarında trafik ve kalabalıga maruz kalıyorsunuz büyük şehirlerde olanlar napsınlar peki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Sanem> Ares'in IRC ile tanışması ne zaman ve nasıl oldu bize biraz bahseder misin?

<Ares> Yanilmiyorsam 1997/98 senelerinde Abilerim Dal.net'e takiliyorlardi, ben ise yasim geregi haliyle daha cok oyun oynamanin pesindeydim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bunlarin kendi aralarinda ki IRC diyaloglari, ora da ki ortam ve tanismis olduklari insanlarla ilgili konusmalari ilgimi cekti. Bunun uzerine IRC dunyasina ilk adimimi atmis oldum.

<Sanem> Benim okudugum ,takip ettigim kadarı ile IRC'İ bırakmışsınız.Peki bu dönüş neden?

<Ares> ZaiL ( Mehmet abi ) beni Telefon ile arayarak yapmak istedigi plan ve projeleri, aklindan gecenleri benimle paylasmasi uzerine durumu kendimce dusunerek IRC'in emektari olan eski arkadaslarimla yapmis oldugumuz istişare sonucu geri donmeye karar verdim.

<Sanem> Peki Ares, Şimdiki Türkiye IRC'i ile ilgili düşüncelerin nedir? Eskiden nasıldı, şimdi nasıl farklar var; varsa bunlar nelerdir size göre.

<Ares> Eskiye nazaran bu is hakkinda gercekten bilgiye sahip, profesyonel bakis acisi ile yaklasan kisi sayisinin azaldigini dusunuyorum. Ayrica eskiye gore IRC dunyasi daha fazla Ticaret merkezi haline donusmus. Maddi rant saglamak 1. derecede ki amac, kaliteli hizmet vermek ise malesef 2. dereceye dusmus durumda.

<Ares> Eskiden cok daha uretken bir ortam vardi, projeler olusturulur basarili yada basarisiz olurdu ama hayata bir sekilde gecirilirdi. Simdi ise pek bir birlik beraberligin kalmadigini dusunuyorum, bireysel kazanclar cok daha onemli bir hale gelmis.

<Ares> Samimiyet ve arkadaslik ortami azalmis. Cikar dostluklari ve samimiyetsizlik artmis.

<Sanem> Eskiye nazaran herşey öyle degilmi zaten bunu sadece sanala baglamamak gerek bana göre. Reelde de öyle samimiyetsiz insanlar, menfaat ugruna yaşanan birliktelikler, çıkar dostlukları vs. vs. bunu dahada çoğaltabiliriz.

<Sanem> Peki Şuan Irc'in Popülerliğini devir alan, Sosyal Medya dururken neden hala iRC'e ilgi duyuyorsun?

<Ares> Biz bu Sosyal Medya uygulamari yokken de IRC'e ilgi duyuyorduk.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bizimkisi aliskanlik ve hic bir cikar dusuncesi olmadan seneler sonra girmenin getirmis oldugu bir heyecan. Yeni baslayanlar neden ilgi duyuyor? Bu daha onemli bence.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ares> İnsanoglu aliskanliklarini kolay terk edemez, IRC'de sigara gibi bagimlilik yapar, kafa da tamamen bitirmediginiz surece birakma sansiniz yoktur. ,)

<Sanem> İnsanların belli kısmı İRC'den sogudu ve genç nesiller sosyal medyaya sarmıs durumda buna önlem alınamaz mı?

<Ares> IRC'den soguya bilirsiniz, ama girmeye devam edersiniz cunku artik aliskanlik haline gelmistir. Eger IRC kullanicisiysaniz her turlu Sosyal Medya uygulamasini kullansaniz da bir sekilde IRC'e girmeyi surdurursunuz.


Teknoloji ile beraber Sosyal Medya uygulamalari da gelisiyor gun gectikce, yazili chat olayindan sesli ve goruntulu chat yapma imkani dogdu insanlara, yeni olan her turlu seyi severiz.

Merakla girer inceler ve kullaniriz. IRC'den soguma durumu burda yasadiklariniz, amaclariniz ve dusunceleriniz ile alakalidir. Gercek hayatta oldugu gibi bazi seyleri yasayip elde ettikten sonra doyum noktasina geliriz.

Doyum noktasina ulastiktan sonra sıkılmaya ve sogumaya, kisacasi yeni birseye ihtiyac duyariz. Ama goruyorsunuz ki IRC'e hala milyonlarca giren insan var. IRC'in bu sadeligi, diger sosyal medya uygulamalari kadar gelismese de her zaman ilgi cekmeye devam edecektir.

<Sanem> Ares peki yeni çalışmalarınız projeleriniz var mı? varsa kısaca onlardan da bahseder misin?

<Ares> Ortam.Com uzerinde yapmak istediklerimiz var, Turkiye'de senelerdir belirli IRC sunuculari etrafinda yogunlasma, ilgi ve talep var. Ortam.Com alan adi bu platforum da ki yerini alip, onlar ile yarisacak kaliteye sahip bir domain. Gerek Maddi gerekse manevi emekler veriliyor.

<Ares> Ekip arkadaslarimin hem karakterlerine, hem de bilgi ve deneyimlerine guveniyorum. Umarim Ortam.Com ismini Turk IRC'ine kazandirip, yeni bir olusum heyecani verebiliriz IRC kullanicilarina. Bunun disinda arkadasim, senelerdir birlikte projeler yaptigimiz degerli kardesim WingmaN ( Bugra ) ile de dusundugumuz bazi seyler var, zamani geldiginde onlari da sizlerle paylasicaz.

Sanem> Biraz geçmişe dönecek olursak hangi sunucularda ve ne tür görevlerde yer aldın?

<Ares> Benim icin ayri bir onemi olan Zurna.Com ve Yuzuk.Net basta olmak uzere ; Turkiye.Com, Geveze.Net, Siber.Net, ESohbet.Net, Chat.Com.TR, Muhabbet.Com.TR, Kardelen.Gen.TR, Bahane.Net, Muhabbet.Org, mIRCTR.Net, mIRCTR.Com, mIRCTR.Org, mIRCAlem.Com, TurkmIRC.Com, Vaynet.Com, Birtanem.Net, Gelhadi.Net, TRChat.Com, Ekol.Net, gibi sunucularda Genel Sorumlu yada Teknik Sorumlu olarak gorev aldim. Unutmus oldugum yerler varsa, arkadaslar kusura bakmasin.

<Sanem> Maşallah çok güzel geçmiş tebrik ediyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Ares> Tesekkur ederim. Sunu da belirteyim bazen bu tip sorularla karsilasiyorum, '' Neden bu kadar cok sunucu? '' Bunun cevabi daha once de belirtigim gibi ayni donemde birden fazla sunucunun telnetlerine bakiyor olmamdir.

<Sanem> Irc'de çok eski deneyimli biri olarak, yeni açılan IRC sunucuları hakkındaki düşüncelerin ve önerilerin nelerdir?

<Ares> Bakkaldan ekmek almak kadar kolay bir hal aldi IRC sunucusu acmak. Malesef bir cogu acildiklari gibi kapanacak, kimsenin bilmedigi duymadigi yerler olarak unutulup gidecekler. Gelip gecici bir heves ugruna gerekli bilgi ve maddi donanima sahip olmak bu ise girmek kesinlikle bosa cekilen kurektir.
<Ares> Onerim ise IRC sunucusu acmayip, akillarindan IRC sunucusu acmayi dusunen arkadaslara. 1. Eger Web ve IRCd hakkinda yeterli bilgi birikimine sahip degilseniz kesinlikle bu ise girmeyin.

<Ares> 2. Domaininizin adini duyurmak ve Google de siralamaya girmek icin gerekli olan maddi kaynaga sahip degilseniz de bu ise girmeyin. 3. Bu isi asla yalniz basiniza yapamazsiniz, gerekli bilgi ve donanima sahip bir ekibiniz yoksa da bu ise asla girmeyin. Tum bunlar olmadigi halde sansinizi denemek isterseniz karsilasacaginiz tek sey hûsran olur, zamaninizi bosa harcamis olursunuz, hayal kirikligi yasarsiniz.


<Ares> Ne kendinizin ne de arkadaslarinizin zamanindan calmayin, baska seylere zaman ayirin ve kesinlikle bu ise kalkismayin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Sanem> Benim fark ettigimde şudur ki her kim iki kişi bulsa sunucu açıyor. Bir sunucu açmak bu kadar basit olmamalı çocuk oyuncagı oldu iyice bu işler.

<Ares> Malesef.

<Sanem> Ares yıllarını IRC'e vermiş biri olarak halen deger verdiğin, görüştüğün arkadaş ve dostların var mı?

<Ares> Telnete merak saldigim cocukluk donemlerimde Adanet'in teknik admini DarkElf ve TTNet'in teknik admini |SaMaN| diyebilirim. Sevdigim, tanidigima memnun oldugum arkadaslarim / kardeslerim ise, real de dostluk baglari kurdugumuz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Volkan ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Sinan ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]kan ( Osman ) basta olmak uzere

<Ares> @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Bugra ) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Mahmut ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Mehmet abi ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Serkan ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Hasan ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Selcuk ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Samet ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Mehmet ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Murat ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Bekir ), @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Onur ) gibi nice degerli IRC'e emek ve gonul vermis arkadaslarim. Hepsi karakter olarak mukemmel insanlar. Her birine hayatlarinda basarilar ve mutluluklar diliyorum.

<Sanem> Bayagı bir kalabalık mış listen hepsine buradan sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Ares> 20-21 sene dile kolay, az bir zaman degil.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Sanem> Röportajimizin sonuna dogru gelirken, madem İrcforumları.net için yapıyoruz bu röportaji öyle ise İrcforumları.net hakkında ki görüşlerinide almak isterim.

<Ares> Ircforumlari.net Turk IRC'inin kalbi ve merkezidir. Donem donem bazi aksakliklar, gerileme yada duraklama donemleri yasasa da bu gercek hic bir zaman degismez, bundan sonra da degismeyecek gibi gozukuyor. 2004 senesinde genel olarak Yuzuk.Net ekibi ile kurdugumuz bu forum senelerdir cok iyi islere imza atti ve atmaya devam edecektir. Umarim bundan sonrasi IRC.Forumları icin cok daha basarili ve guzel gecer.

<Sanem> Peki son olarak kullanıcılarımıza ve bu işlere gönül verenlere neler söylemek istersin?

<Ares> Umarim onlar icinde okumaktan keyif aldiklari keyifli bir soyleyisi olmustur. Her birine selam olsun. Real hayatlarina daha fazla onem versinler, IRC icin arka plana atmasinlar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Sanem> Ares bize zaman ayırdığın için teşekkür ederim, seni tanımaktan çok mutlu oldum iyi akşamlar dilerim.

<Ares> Ben tesekkur ederim Sanem. Sanada real yasantinda basarilar dilerim, iyi aksamlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Kasım 2018, 20:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




ZevkLe okudum..
Cok guzeL bi roportaj.. Yuregine sagLik Kaan..
Seni daha yakindan tanimis oLdum bu sayede.
BasariLarin devamini diLerim..;-)


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 20:28   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




Her zamanki gibi çok güzel bir röportaj olmuş emeklerinize sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 20:37   #4
Çevrimdışı
Sym
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




güzel reportaj olmus tesekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 20:38   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




Çok güzel röportaj olmuş özellikle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] in irc dünyasına bakışı ve düşünceleri çok güzel

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 21:05   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




bende seni tanıdığıma her zaman memnun oldum kardeşim. iyiki varsın inşallah başarıların devam eder
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
TurkSohbet.NET | #XPass
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 21:21   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




Çok önceden yapılmasın gerektiğine inandığım bir röportajı gerçekleştirmişsiniz, emeklerinize sağlık.

Kaan 'ı çok uzun yıllardır tanırım, bugüne kadar birbirimize iki arkadaşın, iki dostun olabiliceği en iyi şekilde destek olduğuna inanıyorum, çok uzun süredir IRC sektörünü bırakmış olmama rağmen, dostluklarımızı yitirmediğimiz daha bir çok arkadaşımla olduğu gibi, kaan'ın yeri de ayrıdır benim için.

Bir çok güzelliklere, bir çok yeniliklere ve alışmadığınız, görmediğiniz belki de hayallerinizde canlandırdığınız o günleri sizlere "Ares" ile geri getireceğiz.

Tekrardan, emekleriniz için teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 21:21   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık, güzel bir röportaj olmuş. Daha uzun süre olmasaydı en sonunda ben gidip röportaj yapmayı düşünüyordum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardo seneler evvel olması gereken bir röportajdı aslında. Hayatın da başarılar dilerim.

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 21:29   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




Kardeşim benim, gerçekten keyifle okudum ve gururlandım. Senin ile beraber aynı yolda yürümek güzel bir duygu. Geçmiş tecrübelerin sayesinde iyi yerlere geleceğimizi ve emeklerimizin boşuna gitmeyeceğinden eminim. Saygılarımla @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Kasım 2018, 21:40   #10
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Ares




Keyifle okudum elinize yüreğinize sağlık.

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ares, röportaj, İrc


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık