IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   IRC Dünyasından Röportajlar (https://www.ircforumlari.net/irc-dunyasindan-roportajlar/)
-   -   < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj (https://www.ircforumlari.net/irc-dunyasindan-roportajlar/946090-lt-sekershellcom-sahibi-gt-alper-ile-roportaj.html)

Che 29 Kasım 2021 21:02

< SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
<Che> Hayırlı akşamlar ALpeR öncelikle bu söyleşi için bana vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim.

<ALpeR> Hayırlı akşamlar Che. İlgi ve alakan adına ben teşekkür ederim.

<Che> Ben seni yıllardır tanıyorum ama seni tanımayan arkadaşlar için kendini kısaca tanıtır mısın ?

<ALpeR> Tabiki herkes normalde beni alper olarak bilir :) ama gerçek ismim Mehmet 36 yaşındayım evli ve 2 çocuk babasıyım, Bolu/GEREDE de yaşıyorum.

<Che> IRCForumlari.NET ile tanışman nasıl oldu?

<ALpeR> IRC Sektöründe bulunduğumuz için IRC Forumlarını her zaman takip etmeye çalışıyoruz ancak iş yoğunlukları nedeniyle pek fazla forumu aktif olarak kullanamadığımızı söyleyebilirim.

<Che> IRC ile tanışmanızdan bahsedelim biraz ne kadar zamandan beri IRC içerisindesin ?

<ALpeR> IRC ile tanışmam 2000 yıllarına dayanıyor, o zamanlar Mynet, Zurna, Showtv, Superonline gibi bir çok sunucuda bulundum, daha sonra tanıştığımız bazı arkadaşlar kendilerine site açtıklarını ve orada bulunmamı ve kendilerine yardımcı olmamı istedikleri için onlarla birlikte site yönetimi kadrosunda yer aldım.
O zamanlar site açmak ve yönetmek şuanda olduğu gibi kolay değildi, işi bilmiyorsanız hizmet aldığınız firma oper eklemesini dahi yapmazdı, Bir süre sonra 10’a yakın sitenin yönetimi ile ilgileniyordum ve bunu tamamen eğlence amaçlı her hangi bir kar amacı olmadan yaptım.
Sitelerin yönetimine baktığımız kişiler hizmet aldıkları firmalar ile alakalı devamlı sorunlar yaşamasından kaynaklı olarak alternatif yerler araştırmak zorunda kalınmaktaydı, tüm işler benim yönetiminde olması için site sahipleri benimle görüşmeler ve teklifler sunmaktaydı ancak eğitim hayatım nedeniyle çok fazla ilgilenemediğimi söyleyebilirim, kendilerine yardımcı olmak amaçlı ilk olarak şuanda ortak çalışmalar içerisinde olduğumuz BirbirNet İnternet Hizmetleri ile görüşme yaparak reseller hosting hizmeti aldım, arkadaşlarıma ait sitelerin taşıma işlemlerini gerçekleştirerek tüm sorumlulukları üstlenmiştim. Bu işi her zaman severek ve dürüstlük çerçevesi içerisinde yaptığım için bir süre sonrasında yönetime baktığım siteler daha fazla olmaya başladı ve 2006 yılında Sekershell firmasının kuruluşunun ilk temellerini attık.

<Che> Herhangi bir sunucu da bulundunmu yada görev aldın mı?

<ALpeR> Bir çok sunucuda bulundum ve görev aldım.

<Che> Firma ismini nasıl belirledin bir hikayesi varmı ?

<ALpeR> 2004 yılında sekersohbet.com sitesi bana aitti, ve bu site içerisinde kendimi geliştirmek amaçlı olarak devamlı çalışmalar yaptım, Sekershell firmasının ismide aslında buradan gelmektedir.

<Che> Şuan kaç sunucuya IRCd Hosting hizmeti sağlıyorsunuz ve IRCd Hosting hizmeti dışında hangi hizmetleri sağlıyorsunuz?

<ALpeR> IRC Hosting olarak pazarın büyük bir kısmına hakim olduğumuzu söyleyebilirim, IRC Hosting haricinde ise diğer alt markalarımız ile bir çok alanda hizmet vermekteyiz ve ileriye dönük olarak hazırlık içerisinde bulunduğumuz bir çok projemiz bulunmakta olduğunu söyleyebilirim.
Şuan hizmet verdiğimiz bazı sektörler kısaca özetlemek gerekirse ;
Şekershell ; Hosting, Alan adı, Reklamcılık ve IRC faaliyetleri
GucluHosting ; Hosting, Alan Adı, Lisans Hizmetleri, SSL, VDS/VPS, Dedicated Server hizmetleri
Hizlibul : Binlerce Freelancenin bulunduğu, güvenli bir şekilde alım / satım gerçekleştirebildikleri pazaryeri projesi
OkeyLisans : Online okey yazılımı kiralama hizmetleri
Temadiyari.Com : Kurumsal, Haber, Radyo vb. bir çok alanda en iyi ve profesyonel tema hizmetleri
Sohbettemasi.Com : En iyi mobil uyumlu worpdress sohbet temaları

<Che> SekerShell başarısını neye borçludur ?

<ALpeR> Şekershell kurulduğu günden bugüne her şeyin başında bizim için dürüstlük, müşteri memnuniyeti, kalite, hız, performans bizim için önemli olduğunu söyleyebilirim.

<ALpeR> Müşteri kaliteli bir hizmet almalı ve kesinlikle memnun olmalı, altyapı, performans, hız, verimlilik için 2006 yılından bu yana ciddi yatırımlar yaptık, her zaman yenilikçi olmaya özen gösterdik ve işimizi benimsedik diyebilirim.

<Che> SekerShell olarak bu zamana kadar hangi projelere imza attınız kısaca bahsedebilirmisin ?

<ALpeR> Şekershell olarak, Sohbet yazılımları, Güvenlik sistemleri, ve bir çok alanda başarılı projelere imza attık, kısaca bazılarından bahsetmek gerekirse;

<ALpeR> Geçmiş dönemlerde bildiğiniz gibi java tabanlı sohbet yazılımları kullanılırken ardından javanın bir çok tarayıcıdan kaldırılması ve akabinde yeni gelişen teknoloji, sosyal ağlar ile birlikte IRC popülerliğini yitirmeye başladığı dönemlerde artık bilgisayar üzerinden chat sohbet yerine bazı sohbet yazılımları ile birlikte akıllı cihazlar telefon ve ya tabletler üzerinden sohbet odalarına giriş yapılabilmesi IRC sektörünü ayakta tutmaya başladığını söyleyebiliriz.

<ALpeR> Biz bu konuda sektörde bir yenilik olarak, diğer hazır sohbet yazılımları yerine hem bilgisayar üzerinden, hem mobil üzerinden kullanıcıların rahatlıkla giriş yapabileceği, performanslı, verimli, daha fazla özelliğe sahip ve kullanıcı dostu ara yüze sahip olan bir sohbet yazılımını yapmaya karar verdik ve bu konuda yazılım ekibimiz ile birlikte hemen çalışmaları başlattık. Bir kaç ay içerisinde Zsohbet sohbet yazılımı çalışmalarını tamamlayarak ardından test aşamaya geçildi ve testler başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra tanıtımına başladık.

<ALpeR> Günümüzde bir çok site tarafından sevilerek ve beğenilerek yaygın olarak kullanılan ZSohbet sohbet yazılımı en çok kullanılan sohbet yazılımı diyebiliriz, ayrıca kısa bir zaman önce yeni bazı özellikler ile birlikte ZSohbet v2 versiyonda ara yüz yenileme çalışmalarıyla tamamen farklı bir yenilik getirdik diyebiliriz :)

<ALpeR> ZOkey, ZSohbet gibi en önemli projelerimiz den birisi diyebilirim, 2013 yılında Okeylisans markası altında online okey siteleri kiralamaya başladık, o dönemler java tabanlı okey yazılımları kullanıyorduk ancak java ile alakalı yaşanan sorunlar nedeniyle ve akıllı cihazların daha yaygın olarak kullanılmaya başladığı dönemde html5 ve mobil uyumlu kullanışlı ve herkes tarafından rahatlıkla kullanım sağlanabilecek yeni bir okey yazılımı yapılması konusunda karar verdik.


<ALpeR> G-Bot Sunucu Güvenlik Sistemleri ile IRC sektörü için bir yeniliğe daha imza attığımızı söyleyebilirim, daha öncesinde hiçbir güvenlik botunda olmayan yeni özellikler ekleyerek linux tabanlı alt yapı kodlaması ile diğer güvenlik botlarına göre daha hızlı, performanslı ve verimli çalışmaktadır.

<ALpeR> G-Bot her hangi bir saldırı esnasında %99.9 oranında koruma sağlar, binlerce proxy vb. ile saldırı yapılsa bile G-Bot sorunsuz, anlık ve hızlı bir şekilde tüm işlemleri otomatik olarak sağlamakta olup hiçbir kullanıcı bu durumdan etkilenmemektedir. Wban seçeneğiyle kişiye özel kalıcı ban vb bir çok özelliğe sahip, yönetimi kolay olan sunucu güvenlik botumuz ile her zaman sunucular güvende diyebiliriz. Daha çok güvenlik üzerine çalışan G-Bot için gelecek zaman içerisinde farklı yenilikler ve geliştirmeler ile birlikte G-Bot sadece güvenlik botu olarak değil bir çok işlemin kolaylıkla ve rahatlıkla yapılabileceği bir yapıya sahip olacak, ve her zaman yapılacak geliştirmeler ile birlikte her zaman güncel kalacak bir sistem diyebiliriz.

<ALpeR> Firma olarak ise yeni özellikler ve içerikler konusunda ise elbette yakın zamanda IRC sektörü veya diğer alanlarda bazı çalışmalarımız mevcut ancak birden fazla sektör ve proje üzerinde çalışmalarımız bulunması ve bu nedenle iş yoğunluğu biraz daha fazla olduğu için yeni eklenecek özellikler konusunda bir sıralama yapıyoruz, hangi sektör için bize neler gerekiyor ve ne zamanda gerekiyor? yazılım ekibimiz ile birlikte bu duruma birlikte karar vererek ilerlemeye devam etmekteyiz.

<Che> IRC’ın şu anki durumu, geleceği ve ne şekilde projelendirilebileceği konusunda fikirlerini alabilir miyim?

<ALpeR>Teknoloji her geçen gün ilerliyor olsada, IRCde artık eskisi gibi olmadığını söyleyebiliriz, IRC için yapılabilecek bir çok konuda çalışmalar yaptığımız gibi yapmayada devam edeceğiz bu konuda gelecekte hayata geçirmeyi düşündüğümüz yeni yatırımlarımız ve projelerimiz mevcut olduğunu söyleyebilirim.

<Che> Ben değerli vaktini fazla almak istemiyorum müşterileri bekletmeyelim , son olarak IF ve IRC/d kullanıcılarına söylemek istediğiniz bir mesajın var mı?

<ALpeR> IRCForumları ve şahsınız adına, firmamıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederiz, Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle, Herkese iyi forumlar dilerim.

Bu güzel söyleşi için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e IF adına teşekkür eder, kendisine iş hayatında hayatında başarılar diliyorum.

Önemli Not : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hakkında olumlu/olumsuz görüşlerinizi seviye sınırları içerisinde bu başlık altından belirtebilirsiniz.

CyBeR 29 Kasım 2021 21:57

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğine sağlık kardeşim Bu güzel Söyleşi için

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başarılar diliyorum,Yolun açık olsun her daim.

Sarya 29 Kasım 2021 22:03

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğine sağlık Canısı

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başarılar diliyorum herzaman diyorum çok kalitelisiniz yolunuz hep açık olsun

NurSima 29 Kasım 2021 22:04

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeginize sağlık harika olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başarılarınız devamını dilerim...

BoRaN 29 Kasım 2021 22:06

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
Geçmişte sekershelle çok çalıştım ve ben şahsen alper beyden ömer beyden verdikleri hizmetten çok memnundum bu alanda kesinlikle 1 numara kendilerine başarılar diliyorum
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu güzel söyleşi için

Birşah 29 Kasım 2021 22:23

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] harika bir röportaj olmuş emeğine sağlik başarılarin devamını dilerim yolunuz açık olsun:melek:

Tanem 29 Kasım 2021 22:26

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
Beyefendi emeğinize sağlık harika bir röportaj yapmışsınız. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sizlerinde başarıları daim olsun.Gerçi bana göre çok başarılı bir firmasınız zaten daha da güzel yerlerde olmanız dileğiyle

Mahrez 29 Kasım 2021 22:30

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
Güzel akıcı bir röportaj Emegine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alper ayrıca başarılar dilerim.

Seyra 29 Kasım 2021 22:31

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] irc dünyasında bir çok alanda kendini kanıtlamış firma

Başarılar

KaRaNLiq 29 Kasım 2021 22:33

Cevap: < SekerShell.Com Sahibi > ALpeR ile Röportaj
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alemde teksin ALper de cok samimi söyleyis yapmis cok tesekkurler emeginise saglik


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net