IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2014, 08:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Habeş ülkesine hicret




HABEŞ ÜLKESİNE HİCRET

Peygamberimiz (s.a.v.); Kureyş müşriklerinin, kendi kabîlelerinden îmân edenleri dinlerinden döndürmek için hapsettiklerini, işkencelere uğrattıklarını, işkencelerini şiddetlendirdiklerini görünce, müslümanlara: “Siz şimdi yeryüzüne dağılın Yüce Allâh sizi yine bir araya toplar!” buyurdu. Müslümanlar “Ya Resûlullâh! Nereye gidelim?” diye sordular. Peygamberimiz (s.a.v.), Habeş ülkesinin bulunduğu yana eliyle işâret ederek “İşte oraya! Habeş toprağına giderseniz iyi olur! Çünkü orada yanındakilerin hiçbirine zulmetmeyen bir kral vardır. Hem, orası bir doğruluk ülkesidir. Yüce Allâh içinde bulunduğunuz sıkıntılardan bir çıkış ve kurtuluş yolu açıncaya kadar, siz orada bulunun!” buyurdu.

Habeş ülkesi, hicret için, Peygamberimiz (s.a.v)’in en hoşuna giden yerdi. Zaten, Kureyşlilerin Habeşlilerle ticaret anlaşmaları vardı. Habeş ülkesi, öteden beri, Kureyşlilerin ticaret için kışın gidip geldikleri, geçimlerini bol bol sağladıkları emniyetli bir yerdi. Bunun için, Peygamberimiz (s.a.v), Habeş ülkesine gitmelerini Müslümanlara emretti.

Habeş ülkesine ilk hicret, nübüvvetin beşinci yılında ve Recep ayında idi. Dinlerinden döndürülmekten korkup, dinî bir vazife olarak Allâh (c.c.)’a doğru kaçmak üzere; kimi yalnız başına, kimi zevcesiyle birlikte, kimi binitli, kimisi de yaya olarak Habeş ülkesine hicret etmek için Mekke’den gizlice yola çıktılar. On iki erkek ile beş kadından oluşan toplam on yedi kişilik grup, İslâm’da Habeş ülkesine yapılan ilk hicrette bulunan kişilerdi. Mekke’den gizlice ayrılmış olan ilk Muhacir kafilesi Şuaybe’ye varıp kavuştukları sırada, Yüce Allâh (c.c.)’un lütfundan olmalı ki, iki tüccar vapuru gelivermiş; Muhacirleri, Habeş ülkesine götürmek üzere, yarım altına bindirmişti. Bu sırada Kureyş müşrikleri, Muhacirleri yakalamak için onların arkalarına düşmüşlerdi. Onları denize kadar tâkib ettilerse de, kaybettiler; onlara yetişemediler. Deniz sahiline vardıkları sırada vapurlar Muhacirleri bindirip denize açılmış bulunduğu için, onlardan hiçbirini yakalayamadılar. Muhacirler, Necaşî’nin ülkesine selâmetle varıp kavuştular.

__________________
Bu kez pek bir afili yalnızlık, ağlatan bir kadın kadar düşman. Ağzı bozuk üstelik bırakmıyor acıtmadan.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
habeş, hicret, ülkesine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Habeş Eyaleti Nedir? Zen Tarih 0 07 Mayıs 2014 21:08
Hicret Emri Ve Hicret Hazırlığı Zen İslamiyet 0 21 Kasım 2012 14:29
Hicret Ecrin Tarih 0 07 Haziran 2011 21:59
Habeş Yurduna Hicret .. BaRoN İslamiyet 0 07 Eylül 2009 04:45
Hicret PopSy Genel İslami Konular 19 15 Ağustos 2008 04:14