IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2009, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nuh (a.s)




NUH (A.S)

ALPEREN GÜRBÜZER
Bugün, 22:26


Nuh (a.s) insanlığın ikinci atasıdır. Kendisine çok ağladığı için ağlayan anlamında Nuh denildi. Bir gün uyuz bir köpeğin yanından geçerken;
— Çekil ey pis köpek deyince, köpek hal lisanî ile dile gelmiş;
—Allah istese benden köpekliği, senden ise insanlığı almaya kadirdir, ya gönlüne düşen kiri nasıl temizleyeceksin. Bu sözler Hz. Nuh (a.s)’ı can evinden vurmaya yetmişti zaten. Öyle ki günlerce ağladı. O’na çok ağlamaktan dolayı Nuh denilmesinin nedeni işte bu hadisedir.
İdris(a.s)’dan sonra insanlar Allah’dan uzaklaştılar, zira yeryüzü cahil ve sapıklarla doldu. Nuh (a.s)’a peygamberlik geldi, ama davetine insanlar oralı olmadılar. Hatta oralı olmadıkları gibi, taşladılar da. Fakat o hep sabretti. Sürekli yılmadan, usanmadan Hak yoluna davet etti, ama bir türlü hidayete gelmediler. Allah’a münacaat etti;
—Ya Rabbi! Bu insanlardan imana gelecek yok mu?
Allahü Teala;
—Yok, ama sen davetle mükellefsin.
Davetler karşılığını bulmayınca Nuh (a.s) ümitsiz oldu. Günler günleri kovalıyordu, fakat iman eden olmuyordu. Artık sabrı ve takatı kalmamıştı. Ya Rabbi! Sana inanmayanları helak eyle noktasına gelmişti.
Allahü Teala bunun üzerine bir gemi yap dedi.
Nuh (a.s):
— Gemi nedir?
Allahü Teala:
— Ağaçtan bir evdir, su üzerinde yürür dedi. Böylece Nuh (a.s) emri ilahi gereği Cebrail’in rehberliğinde gemi yapımına koyuldu. Gelip geçenler Nuh (a.s)’ın ağaçları biçip doğradığını görünce alaylı bir şekilde;
— Şimdide marangozluğa mı kendini verdin diye alay ediyorlardı. Üstelik uzun yıllar yağmur yağmadı halde Nuh (a.s) emir gereği geminin yapımını tamamlamak için gayretle çalışıyordu da. Yine onu bu halde görenler:
—Bir damla su olmayan yerde gemi yüzer mi? diyerek şevkini kırmaya çalıştılar.
Beklenen gün yaklaşmıştı ki, son kez imana davet edip Allah’ın yoluna çağırdı. Hatta bu gemiye binen kurtuluş bulur dedi, fakat hiç tınmadılar. Derken gemi yapımı tamamlanarak Rabbül Âlemin Nuh (a.s)’a her cins hayvandan bir çift almasını emreyledi. Nuh (a.s):
— Ya Rabbi bütün dünyadaki hayvanları nasıl toplayabilirim ki?
Allahü Teala rüzgâra emretti, rüzgâr esince dünyada var olan her cins hayvanlar geminin yanına geldi ve gemiye alınıverdi. Birazdan başlayan şiddetli gök gürültüsü ve ardından bardaktan boşalırcasına yağan yağmurla birlikte tufan kopmaya başladı. Derken sular kabardı gemiye binenler necat buldu böylece. Bu arada boğulma üzere olan oğlu Kenan’ı almak için Allah’tan müsaade istedi.
Allahü Teala izin vermedi, çünkü kurtuluşun tek çaresi iman etmekti. Demek ki; iman edilmediği müddetçe peygamber oğlu da olsa gemiye alınamaz. Nitekim tufan kâfirlere mezar oldu, Müslümanlara kurtuluş gemisi.
Sular dağ seviyesini aşacak duruma gelmişti ki Rabbül Âlemin yağmura dur emri verdi ve böylece sular çekilmeye başladı, gemide Cudi dağının tepesine oturdu.
Nuh (a.s)’ın Ham, Sam, Yafes adın da üç oğlu oldu. Bu üç oğlundan Sam, Nuh (a.s)’ın vekili oldu. Nuh (a.s) ömrünün sonuna geldiğinde Cebrail:
— Ey Nuh! Dokuzyüz sene yaşadın, dünyayı nasıl buldun?
Nuh (a.s):
—Dünya iki kapılı bir handır, birinden girdim diğerinden çıktım cevabını verir Gerçekten de dünyanın fani olduğunu en iyi şekilde özetleyen inci tanesi sözlerdi. Artık, Nuru Muhammed Sam’ın vefatıyla Erfehsend’e intikal eder, ondanda Hud (a.s)’a geçti.
Ne mutlu nuru nübüvveti taşıyan o alınlara.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nuh


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık