IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BaRoN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2009, 02:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ORUÇ HEM İBADET HEM de SAĞLIK




ORUÇ HEM İBADET HEM SAĞLIK

ALPEREN GÜRBÜZER
15.01.2008, 06:19

Oruç büyük bir nimettir. Orucu bir mümin ibadet şuuruyla icra eder. Allahü Teala ‘’ Ey inananlar! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi Allah’a karşı gelmekten sakınanız diye size sayılı günlerde farz kılındı... Oruç tutmanız eğer bilirseniz sizin için hayırlıdır’’ (bakara suresi ayet183–184) buyurarak orucun bundan önceki ümmetlerde olduğu gibi son ümmete de farz kılındığını aynı zamanda ibadetin yanısıra bizim için sayısız faydaları olduğunu işaret ediyor.
Dünyada bilimsel çalışmalar ilerledikçe Orucun insan vücudunda çok büyük yararlar sağladığı ortaya çıkıyor. İnsanoğlu bütün yıl çalışıp da dinlenmek için yılın bir ayını nasil ki tatil yaparak güç tazeliyorsa, organlarımızda oruç denen olayla adeta bayram yapmaktadırlar. Hele hele karaciğer ömür boyu sindirim sebebi ile salgı salarak diğer görevlerini aksatma gibi bir dizi problemler yaşayabiliyor. Malumunuz karaciğer vücudun kimya fabrikasıdır, alınan besinlerden vücudumuz için binbir ilaçlar üreterek vücutda denge ayarı sağlamaya çalışarak vücut için gerekli globülünler hazırlar. Oruçla karaciğer besin depolama işinde rahatladığı gibi oruç süresince istirahat fırsatı yakala***** güç tazelerde.
Oruç sadece kalbe mi? mide içinde bulunmaz fırsat. Bir değirmen misali bitap düşen midemiz oruç sayesinde mide kasları ve salgı hücreleri dinlenir. İnsan aç kalınca mide de asit birikim olduğu halde oruca niyet etmesiyle asit birikimi durur. Çünkü niyet beyin mekanizmasını harekete geçirerek hormonal olarak uyarıcı etki yapar. Oruçla sinir sistemimiz üzerindeki stresler boşalır. Hipofiz, throid, pankreas gibi salgı bezleri geçicide olsa rahat bir nefes alırlar.
Oruç bağırsaklarda hem salgı hemde hareket eden kaslar istirahata kavuşur.
Kanda ki kan hacmi azalarak kalbimizi hafifletir. Kanda gıdalar en az değere düşünce kemik iliği uyarılır. Yani küçük tansiyonumuz oruç sayesinde düşer ve kalpte rahatlar. Hele anemi olanlar oruç tuttuklarında daha kolay kan üretirler. Hatta zayıflar kilo aldığını şişmanların ise kilo verdiği gözlemlenmiştir. Aynı zamanda damarlarımızdaki yağların yakılmasını hızlandırarak kollesterol ve trigliseride olumlu etkiler yaparak damar sertliğini önlemeye karşı koruyucu rol oynar.
Velhasıl, Ramazan ayı vücudumuz için büyük bir tatil ve bayramdır ..

Alıntıdır ..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
de, hem, ibadet, oruc, sağlik, saglik, İbadet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mazeretsiz Oruç Tutmamak Sonucunda Yerine 61 Gün Oruç Tutmak Diye Bir Şey Var Mıdır? Elysian İslamiyet 0 21 Mayıs 2014 08:58
Adanadaki sağlik kuruluşlarinin telefonlari Sır Sağlık Köşesi 0 18 Eylül 2011 02:01
şanliurfa'da sağlik hizmetleri Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 06 Eylül 2011 17:38