IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2010, 01:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Milletle aramızı ayır Ya Rabbi




Bu Milletle aramızı ayır Ya Rabbi

Yeryüzünün en nankör milletidir yahudiler... Mevla Teala'nın onca yardım ve nimetlerini görüp bildikleri halde sıkça şaşırıp sapıtmış bir millettir bunlar.

Musa Peygamber Firavun'un zulmündeki bu halkı, Allah'ın izni ile toparlamış hep beraber yurtlarından çıkıp yeni bir hayata doğru yol alıyorlardı. Firavun ve adamları peşlerine düşmüştü. Musa aleyhisselam ve kavmi kızıl denize gelip dayanmışlardı, halk peygamberlerine sitem ediyor; "sen olmasaydın zulüm altında olacaktık ama hiç değilse yaşıyor olacaktık" diyordu.

Sonra Mevla Teala'nın emri üzere Musa aleyhisselam asasını denize vurdu deniz geçmeleri için oniki koldan açıldı. Bu nankör millet bu defa arkadaşlarımız ne durumda onlar yakalandıysa, kaldıysa gibi sitemlere başladılar. Musa aleyhisselam asasını vurdu duvar gibi duran sulardan pencereler açıldı birbirlerini görerek ilerlediler. Onlar geçtikten sonra sular Firavun ve adamlarının üstüne kapandı ve hepsi helak oldu.

Böyle mucizeler gördükten sonra Musa aleyhisselam kırk gün için gidecekti kavmini kardeşine bıraktı ve ona şöyle öğütte bulundu, "Ben dönünceye kadar milletime sahip çık doğru yolu bırakıp, sapıtıp azmasınlar" dedi ve yola çıktı. Kavmi bu zaman zarfında Harun Aleyhisselamı dinlemediği gibi bir de Buzağıya (danaya) tapmaya başladılar. Mevla Teala'nın emri olan Cabbar bir milletle savaşmayı reddettiler hatta peygamberlerine; "Sen rabbinle git, ikiniz harp edin!" dediler.

Bunun üzerine Mevla Teala onları ceza olarak kırk yıl sina çölünde dönderip durdu ama başlarına bir bulut verdi serinlesinler diye, kudret helvası, bıldırcın etiyle besledi onları. Bu durumda dahi hep aynı şeyleri yemekten sitem ettiler. Bu nankör millet Harun Aleyhisselam vefaat ettiğinde de Musa Aleyhisselama, onu sen öldürdün çünkü onu senden daha çok seviyoruz diye kıskandın dediler.

Musa aleyhisselam onlara sıkça "ey israiloğulları Allahın nimetlerini hatırlayın" diyordu ama anlamıyorlardı. Sonunda Musa Aleyhisselam anladı ki; İsrailoğulları kadir bilmez, kıymet bilmez zalim bir topluluktur ve mevlasına dua etti:

Ben ancak kendime ve kardeşime söz geçirebiliyorum; "Artık bizimle o fasıklar kavminin arasını ayır” dedi.


Yahudiler: "Ya Musa onlar orada bulundukça biz oraya ebediyyen giremeyiz haydi sen rabbinle git, ikiniz harp edin! Biz işte burada otururuz dediler."
Maide Suresi - 24


Musa dedi ki: "Ya Rabbi! görüyorsun ben nefsimle kardeşimden başkasına söz geçiremiyorum; artık bizimle o fasıklar kavminin arasını ayır!"
Maide Suresi - 25


Ve bir vakit Musa ile kırk gece için söz verdik, sonra hemen onun arkasından danaya tutuldunuz ve zalimlerden oldunuz.
Bakara Suresi -51


Allah buyurdu ki: "Artık orası onlara kırk yıl haram kılındı; oldukları yerde sersem sersem dönüp duracaklar artık o fasık kavime acıma."
Maide Suresi -26


Ve bir vakit: " Ya Musa ! bizim tek çeşit yemeğe katlanmamız mümkün değil artık bizim için Rabbine dua et bize arzı yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden , kabağından, sarmısağından, mercimeğinden, soğanından çıkarsın! " dediniz. O da : " Siz daha hayırlı olanı, daha aşağı olanla değişmek mi istiyorsunuz? Öyle ise bir kasabaya inin, orada istekleriniz var." dedi. Üzerlerine zillet ve meskenet damgası vuruldu ve sonunda Allah'ın gazabına uğradılar. Evet öyle! Çünkü Allah'ın ayetlerine küfrediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Evet öyle! Çünkü isyana daldılar ve aşırı gidiyorlardı.
Bakara Suresi -61

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aramizi, aramızı, ayir, ayır, bu, milletle, rabbi, ya, yahudi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nalan - Aramızı Bozamazlar Amelia M, N, O, Ö, P 0 28 Şubat 2014 19:35
5 Dakikanı Ayır ve Oku. CanDostu Serbest Kürsü 0 20 Nisan 2013 15:10
İran'la aramızı bozacak eylem yapmaktan kaçının' Feronia Haber Arşivi 0 26 Ekim 2011 12:58
Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr pyracantha İslamiyet 0 03 Eylül 2011 19:52
10 şey İçin Daima Zaman Ayır! Hesna Felsefe 1 04 Şubat 2010 01:14