IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2011, 03:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyaz Renkli Civciv (İslami Makaleler)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BEYAZ RENKLİ CİVCİV

Bir tavuğun altında dört yumurta vardır. Kuluçka süresi dolan civcivler, kabuklarını delip dışarı çıkarlar… İnsan kendi kabuklarını kendi oluşturur. Her kabuk bağlayan da, kabuğundan kolay kolay kurtulamaz…
Tavuk bakar, bir civ civ kabuğunu kırıp çıkmamış; üzülür… Üzülür ama yine de çıkmayan bu yumurtanın üstünde oturmaya devam eder. Çoğu başa gelen olay; kaderin getirdiğidir. İnsanın elinden ne gelir? Kim ister ki yam yam anneden doğsun?
Kabuğundan Dışarı çıkan civcivler; Biri iri, biri kel ve biride çelimsizdir. Çiftlikte gezer, dolaşır. Yemlerini bulurlar. Çalışmayan bulamaz. Bulursa da helal olmaz.
Tavuğun çıkmayan yumurtası çıkar. Allah’ın yaratığı ya; Zayıf, çelimsiz ve rengi beyaz olur. Ee deriz ya; ALLAH’IN DEDİĞİ OLUR. Sen bugün, ayrım gayrım yaparsan; ortaya nifak tohumu ekersin. Hem beyaz renkli olan civcivin ne suçu var?
Beyaz renkli civciv, sevinçli sevinçli, Allah’ın(cc) ona ihsan etmiş olduğu cana ve Dünya ya şükreder. Annesine bakar, şaşkındır. Annesi de onu kardeşlerinin arasına katar.
Aralarına yeni gelen beyaz civcivi gören sarı renkli civcivler; birden kutuplaşıp taraf kesilirler… Ondan uzak dururlar.
Beyaz renkli civcivde gayet sıcakkanlı bir şekilde; kardeşlerine karşı gayet ilgili, sevimli ifadelerde bulunur. Fakat kardeşleri bir türlü onu aralarına almaz.
Bir gün kardeşlerine seslenir;
— Ya, beni aranıza sokmuyorsunuz niye ?
En iri olan sarı civciv;
— Senin rengin bir kere Beyaz, bizim ki sarı, ondan dolayı… Bak aslanım, bundan sonra sen her zaman bizden sonra yiyecek, bizden sonra yatıcak, biz müsaade vermeden konuşmayacak, bizden sonra sevineceksin o kadar…
Beyaz civciv sıkılır;
— iyide siz hükümdar mısınız ki? Sizin buyruğunuz da yaşayayım? Benim de kendime ait arzularım, benim de kendime ait düşüncelerim var. Bilmem belki; Bu düşünceler sizin hayatınızı kurtarır. Bilmem belki de; istişareye gereksiniminiz olur. Sizinki bana tesir eder. Tek Hakim malum Allah’tır. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Aynı anadan doğduk, aynı Dünya da yaşıyoruz ve aynıyız civciviz ve ve aynı…
Sarı kel civciv, iri civcivin yüz ifadesine bakıp birden bağırır;
— Kes! Üçümüzde sarıyız, sense Beyaz… Bütün tuhaflık sende; çünkü; Beyazsın. Aynı anadan doğmamıza rağmen, sen nasıl Beyaz oldun. Anlamış değilim. Arkadaşlar baksanıza beyaz ayy iğrenç…
Sarı civcivlerin en zayıf, en çelimsizi birden “Nıck” der gibi ;
— CİK der.
Sonra duyuldu mu diye korkar bakınır. Gözlerinde “ Bu beyaz civciv kardeşimiz haklı” der gibi bir ifade vardır yüzünde. Başkasına yapılan haksızlığa sesin çıkmazsa, yarın özgürlüğün elinden gider yine sesin çıkmaz.
Büyük olan civciv bağırır:
- Ne var lan ? der.
Çelimsiz olan ise sırıtır, kırıtır;
- CİİİİK… der “hiç” der gibi.
Kel olan sarı civciv;
- Hem sen bizden sonra geldin. Sen gelmeden önce biz buradaydık.
Beyaz civciv;
— iyide hepimizde aynı yerden geldik.
Hem sizden önce veya sonra gelmiş olmam neyi değiştirir Hem bu gelişim, benim elimde değildi ki. İlla nefsani güdülerinizin esirimi olacaksınız? Koskoca bir Dünya var.
Bize hediye edilmiş. Paylaşamayacağımız ne olabilir? Nedir? Hem ne kadar yaşarsan yaşa öleceksin. Nedir bu Hizipçilik? Bu kısa hayatta huzurlu olmaktan başka ne var?
İri olan civciv ile yardakçısı olan kel civciv, bu beyaz olan civcivin söylemlerini kayle almaz. Sırtlarını döner giderler. İri olan civciv döner bakar, çelimsiz olan civciv hala kırmızı olan civcivin yanı başında ve ondan çıkacak kelimeleri bekler haldedir.
Kel olan civciv seslenir:
- Çelimsiz gelsene !..Bırak onu tek başına kalsın.

NE MUTLU SARI RENKLİ CİVCİVİM DİYENE! YAŞASIN SARI RENKLİ CİVCİV DÜNYASI!
Çelimsiz oralı olmaz. Beyaz renkli civcive bakarak, ağzından ve kalbinden bir kelime yalnız çıkar:
— KARDEŞİM.


ALINACAK DERSLER

“Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız. Allah katında en şerefliniz Ondan en çok korkanınızdır.”
(Hucurat suresi, 13)
Hucurat 10)“Ancak müminler birbirinin kardeşidirler. Öyle ise, kardeşlerinizin aralarını ıslah edin.”
Sen Allah’ın boyasına bak!Daha güzel boya kimin olabilir?? (Bakara, 138)
“Göklerin ve yerin yaratılışı, dillerinizin ve renklerinizin farklı oluşu O’nun ayetlerindendir. Şüphesiz ki bunda bilenler için nice ibretler vardır.” (Rum, 22)
“Allah kıyamet günü sizin soyunuzdan- sopunuzdan sormayacaktır. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız kötülüklerden en çok sakınanınızdır.” (Müslim, Birr, 33)
Hadis: [Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez; onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamette onun bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslümanın ayıbını örterse, Allah da kıyamette onun bir ayıbını örter.][Buhârî, Mezâlim 3]
Cenab-ı Hak Hz. Cebraile(as) yeryüzündeki değişik özellikteki topraklardan getirmesini ister. Hz. Cebrail beyaz, siyah, kırmızı gibi değişik özellikteki topraklardan getirir. Cenab-ı Hak, kudret eliyle bunları yoğurur, Hz. Âdemin şeklini yapar ve ardından Ona ruh üfler. Böylece ilk insan yaratılmış olur. Havva anamızda Adem(as) sol eğe kemiğinden yaratıldı.
Tüm insanlar aynı ana, babadan gelmiştir..

Kaynak: Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beyaz, civciv, cİvcİv, makaleler, renkli, renklı, İslami


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Renkli sabunları suyla köpürttüğümüzde neden beyaz renkli köpürüyor? Desmont Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2015 23:44
İslami Makaleler İndex Seth İslamiyet 0 07 Eylül 2014 23:28
Beyaz Peynir Dolgulu Renkli Biber Amelia Sebze Yemekleri 0 30 Ağustos 2014 21:44
Beyaz Renkli Bikini Modelleri AnqeL Ah Kadınlar 1 22 Eylül 2009 23:02