IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2011, 02:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hıristiyanların Tanrı İnancı




Yukarıdaki duada, “God” kelimesi kullanılmıştı. God, İngilizcede Tanrı manasına gelmekle beraber, Hıristiyanlar için zamanla farklı anlamlar kazanmıştır. Hıristiyanların “God” derken, bizim anladığımız manada sıfatların sahibi tek bir ilahi kudreti düşündüklerini söylemek güçtür. Baba, oğul ve kutsal ruh üçlemesi (teslis inancı) birçok Hıristiyan mezhebi için God kelimesinin manasına dahildir.
Teslis inancı Hıristiyanlığın ilk zamanlarında yoktu. Hz. İsa’dan (a.s.) yaklaşık bir asır sonra yazılan İncillerin içine teslis inancı yerleştirildi. Dördüncü asırda çok tanrılı bir dine sahip olan Roma İmparatorluğu’nun idarecileri, teslis inancını kendi inançlarına daha yakın bulduklarından dolayı kabul edip, tevhide yakın diğer İncilleri imha etmişlerdi. (2) Günümüzde Unity Church ve Unitarian Universalist gibi bazı kilise cemaatleri teslisi reddediyorlar.

İslam’dan önce gelen İlahi mesajdaki tahribatın en büyüğü bu alanda gerçekleşmiştir. Kur’an’ın tevhide olan vurgusunun ne kadar yerinde olduğu, Hıristiyan bir memlekete geldikten sonra daha iyi anlaşılıyor.

Tarihsel olarak, inananların mücadele etmesi gereken en büyük tehlike şirk ve inkâr olmuştur. Sapkınlığa düşen insanlar, bir İlah ile yetinmek yerine, sürekli başka ilahlar aramışlar. Bu sırdandır ki, Kur’an ısrarla, “Allah’tan başka ilah yoktur” diyerek şirkin her çeşidini reddediyor.

Kanaatimce, Hıristiyan birine Allah’ı anlatmak, Allah’ı hiç bilmeyen veya inkâr eden birine Allah’ı anlatmaktan daha kolaydır. Bir Hıristiyan’ın Müslüman olması için ilk etapta Allah inancını tashih etmesi yeterlidir. Tahkik ehli ve insaflı insanlar için bu çok zor değil. Doğrusu, Hıristiyanların İslam’ı tercih etmelerindeki en önemli neden, teslis ve tevhid arasındaki farkın büyüklüğüdür. Her gün artan sayıda Hıristiyan, teslis inancını makul görmediği için dinini terk ederek tevhide dayalı İslam’a teslim oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hıristiyanların, tanrı, İnancı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski Mısır İnancı Afrodit Tarih 0 19 Aralık 2012 12:35
Alevilerde Allâh İnancı Kalemzede Tarih 0 18 Kasım 2012 16:02
Hıristiyanların Tanrı İnancı ve Hıristiyanları Dinden Çıkaran Sorular Kalemzede İslamiyet 0 05 Ağustos 2011 02:03
Filozoflara Göre Tanrı İnancı. Afrodit Felsefe 0 23 Ağustos 2010 01:44
Teslîs (Üç Tanrı) İnancı Spammer Hristiyanlık 0 08 Temmuz 2009 23:54