IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2011, 02:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hıristiyanları Dinden Çıkaran Sorular




Kızı İslam’ı seçtiğinde, tabir yerindeyse, dünyası yıkılan Amerikalı Hıristiyan bir kadının “Başka Bir Yolun Kızları (Daughters of Another Path)” adındaki kitabını okumuştum. Yazar, hem kendi kızının hem de başka Amerikalı kızların niye İslam’ı seçtiklerini anlatıyor kitabında. Anne ve babalarından Hıristiyanlığı miras alan bu kızlar, lise ve üniversite yıllarında seküler eğitim aldıklarında sorgulama ve kuşku duyma devresini yaşamışlar. Hıristiyanlıkta akılla çelişen inanç esasları ve cevabını bulamadıkları şu sorular onları hakikati aramaya ve bulmaya sevk etmiş: “Hz. İsa’dan önce gelenlerin durumu ne olacak? (Hıristiyanlar Hz. İsa’ya kurtarıcı olarak inanmayanların Cennete girmeyeceğine inanıyor.) Niye bazıları çok iyi hayat yaşadıkları halde sırf Hz. İsa’ya inanmıyor diye Cehenneme gidecek? Öte yandan, niye bazı Hıristiyanlar çok kötü oldukları halde sırf Hz. İsa’ya inanıyor diye Cennete gidecekler? Niye çok seven Yaratıcı insanların günahlarını bağışlamak için Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesini gerekli kılmış? Niye her çocuk Hz. Adem’in Cennette işlediği günahla dünyaya geliyor? Nasıl olur da sonsuz ilim sahibi Yaratıcı’dan gelen İncil açıkça bilimsel hakikatlere ters düşüyor? Hz. İsa nasıl ilah olabilir? Bir Yaratıcı niye üç olsun ki?” (6)

Kilisenin tanrıları yukarıdaki sorulara cevap veremediği için ölüyor. Kur’an ise, henüz sorulmamış sorulara bile cevap verdiği için yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. O halde, dinimi kaybederim korkusuyla Hıristiyanlardan uzak durmak sadece bir vehimdir. Size iki araba sunduklarında, çok eski model, hurdaya dönmüş, kendisini bile zor taşıyan bir arabayı mı istersiniz; yoksa yeni model, bakımı çok güzel yapılmış ve hiçbir problemi olmayan bir arabayı mı istersiniz? Elbette ikincisini! İslam, temsildeki ikinci araba gibi sağlam ve işleyen prensipler üzerine hareket etmesine rağmen, Hıristiyanlık zamanla tahrip olmuş ve aklen kabulü çok zor olan esaslara dayandığı için birinci arabaya benziyor. Bu sırdandır ki, hakiki bir Müslüman Hıristiyanlığa geçmediği halde, her gün yüzlerce Hıristiyan İslam’ı tercih ediyor. Hıristiyan diyarına göçen Müslümanlar, her türlü sosyal baskıya rağmen, dinlerini terk edip Hıristiyan olmuyorlar. Aksine, onları gören birçok Hıristiyan, dinlerini bırakıp Müslüman oluyorlar. O halde Hıristiyanlarla ilişki kurmaktan çekinmek yersizdir. Daha da ötesi, Kur’an’ın Hıristiyan ve Yahudileri “ehl-i kitap” diye tarif edip onlara bir nevi “imtiyazlı” statü tanıması, bizim onlarla iyi ilişkiler kurup, gerektiğinde ortak hareket etmemizi teşvik içindir. Bu asırda böyle bir diyalog, işbirliği ve ittifaka birçok nedenle büyük bir ihtiyaç vardır.

Kaynaklar:
1. Kur’an, İslam’ın önceki ilahi dinlerle bağını birçok ayette ifade ediyor: “Biz, Allah’a, bize indirilene; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve torunlarına indirilene; Musa’ya, İsa’ya ve (diğer) peygamberlere Rablerinden verilene inandık, iman ettik. Onlardan hiçbiri arasında ayırım yapmayız ve biz, ancak O’na boyun eğen Müslümanlarız! Her kim İslam’dan başka bir din ararsa asla kabul edilmez ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardan olur.” (Al-i İmran, 84-85)
2. Hz. İsa (a.s.) hayatta iken, kendisine davet ulaştığında kabul etmeyen Antakya’daki bir sinagogun din görevlisi Pavlus, Hz. İsa’nın (a.s.) göğe çıkmasından (veya Hıristiyanlara göre çarmıha gerilmesinden) iki sene sonra Hz. İsa’nın (a.s.) siluetini gördüğünü ve kendisine İncil’i (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından yazıldığı iddia edilen dört kitabın bütünü) yazdırdığını söyler. Teslis inancını ilk defa ortaya atan Pavlus, Yahudiler tarafından ölümle tehdit edilince, kuzeye kaçar ve teslise dayalı Hıristiyanlığı tebliğ eder. O zamanlar birçok Hıristiyan tarafından reddedilen teslis inancı, daha sonraları Yunanlıların çok tanrılı dinlerinden etkilenen Bizans idarecileri tarafından Hıristiyanların resmi dini haline getirilir. Fred Reed, Shattered İmages isimli kitabında Hıristiyanlıktaki tevhit inancının nasıl tahrip edilip teslise dönüştürüldüğünü detaylıca anlatır.
3. Sonradan öğrendiğime göre, ekmeğin şaraba batırılarak yenilmesi Hıristiyanlar için başka bir manaya da geliyor. Ekmek, Hz. İsa’nın (a.s.) bedenini, şarap ise ruhunu temsil ediyor. Ekmeği şaraba batırıp yemekle, Hz. İsa (a.s.) sevgisini içlerine yerleştirmeyi amaçlıyorlar.
4. Friedrich Nietzsche, “The Gay Science,” The Portable Nietzsche, ed. and trans. W. Kaufmann, Viking, 1954, s. 95.
5. Katolik okulunda öğrenciyken, Hıristiyanlığın temel öğretisini bir kısım sorularla sorguladığı için okuldan atılan Jeffrey Lang’ın hidayet öyküsü bu konuda hayli ibret vericidir. Jeffrey, sorularına cevap bulamadığı için, lise yıllarında Hıristiyanlığı terk edip ateist olur. Üniversite eğitimini tamamlayıp matematik profesörü olmasına rağmen huzuru bulamaz. Bu esnada, karşılaştığı Müslüman bir öğrencisinde fark ettiği huzur ve nur, Jeffrey Lang’i İslam’ı araştırmaya teşvik eder. Kur’an’ı alıp okumaya başlar. Sorularına Kur’an’da cevap bulur. Onun tabiriyle, “ben bir süre Kur’an’ı okuduktan sonra anladım ki, Kur’an beni okuyor. Zihnimdeki sorulara cevap veriyor.” Hocalık yaptığı üniversitenin yakınındaki küçük bir mescide gidip kelime-i şehadet getirir. Dr. Lang, şehadet cümlesindeki her bir kelimeyi söylerken hissettiklerini hidayet serüvenini yazdığı kitapta ayrıntılı olarak anlatır: “Eşhedü en la ilahe” derken şöyle düşündüğünü ifade eder: “Geçliğimden bugüne kadar hiçbir tanrı olmadığını öğrendim ve bu inançla yaşadım. “Hiç bir tanrı yoktur” sözünün ne kadar korkunç bir hakikat olduğunu ve insanı müthiş bir boşluğa yuvarladığını kendi hayatımla anlamıştım.” Dr. Lang, bu sözcüğün akabinde “illallah” derken şunları hisseder: “Bu kelime susuzluktan ölmek üzere olan birinin ağzına damlatılan ilk damla su gibiydi. İmamı takip edip kelime-i şehadeti bütünüyle zikrettiğimde sanki yeniden doğmuştum.” (Struggling to Surrender, Amana Publication, s.15)
6. Carol Anyway, Daughters of Another Path, Yawna Publication, 1995.
Not: Bu yazı yazarın Nesil Yayınları'ndan çıkan 11 Eylül’e Rağmen Amerika’da Yükselen İslam isimli kitabından alınmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çıkaran, hıristiyanları, sorular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Dinden Döndüğünü Görmek Amelia Rüya Tabirleri 0 07 Haziran 2014 21:09
Facebook, Twitter dinden mi soğutuyor? Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Nisan 2013 20:51
Zina eden dinden çıkar mı? Violent İslamiyet 0 01 Ekim 2012 21:29
Hıristiyanların Tanrı İnancı ve Hıristiyanları Dinden Çıkaran Sorular Kalemzede İslamiyet 0 05 Ağustos 2011 02:03