IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2011, 02:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bütün Dinleri Aynı Kefeye Koymak




Konuşmacı, Harris’e katıldığını ve İbrahimî dinlerin üçünde de kendinden olmayana karşı kin, nefret ve düşmanlık aşılandığını söyledi. Tek çıkış yolu ise insanları dinlerin anlattığı hurafelerden uzaklaştırıp aklını kullanmaya teşvik etmekten geçiyor dedikten sonra konuyu tartışmaya açtı. Benden önce söz alan herkes, Harris’in düşüncesine katıldıklarını söylediler. Anlaşılan, tek aykırı ses ben olacaktım. Elimi kaldırarak söz istedim. Herkes ne diyeceğimi merakla bekliyordu. Bütün gözler bir anda bana dönmüştü. Konuşmacıya teşekkür ettikten sonra, özetle şunları söyledim:

“Harris’in anlattıklarına kısmen katılıyorum. Anladığım kadarıyla, Harris’in kitabında iki temel mesaj veriliyor. Birincisi, dinler akıl ile çelişen hurafe inançlardır. Aklın hakim olduğu bir asırda, bu hurafelerden kurtulmanın zamanı gelmiştir. İkincisi, İbrahimî dinler ve özellikle İslam, nefret ve kin telkin ediyor. Kitle imha silahları ellerine geçip onlar bizi imha etmeden önce, biz onların icabına bakmalıyız.

İzin verirseniz, tamamını dikkatle okuduğum Harris’in kitabı hakkında, bir Müslüman olarak izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Yazar, İslam hakkında birincil eserlere gitmemiş ve İslam’ı çarpıtan oryantalistlerden alıntılar yapmıştır. Özellikle, akıl ve inanç konusunda, Hıristiyanlıkla İslam’ı aynı kefeye koymuş. Oysa Hıristiyanlıkta akla değil, asırlarca kilisenin dogmalarına öncelik verilmiştir. Tahrip edilen İncil’de akla aykırı birçok hüküm yer aldığı halde, insanlardan, sorgulamadan inanmaları istenmiştir. Ancak, aynı şeyi İslam için söylemek haksızlık olur. Kur’an’da birçok yerde, “düşünmez misiniz”, “akletmez misiniz” gibi ifadeler yer alıyor. İslam, esaslarını akla ve hakiki bilime dayandırıyor. Bu sırdandır ki, İslam’ın tam olarak yaşandığı dönemlerde, Müslümanlar bilimde büyük ilerleme kaydetmişler. Harris bile kitabında bu noktayı inkâr edememiş. Her dinin bir parlak dönemi olduğu gibi, İslam’ın da böyle bir parlak dönemi olmuştur diyerek geçiştirmiş. Oysa insaflı ve dikkatli bir şekilde İslam tarihini inceleyenler, İslam ile Hıristiyanlık arasında, akıl ve bilime önem verme açısından çok büyük farkların bulunduğunu görecekler. Yazar, bu farkı ortaya koymadan, iki dini de aynı kefeye koymakla haksızlık yapmıştır.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aynı, bütün, dinleri, kefeye, koymak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu Tufan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Ekim 2014 22:15
Ana Yüreği Bütün Canlılarda Aynı! Ein Hayvanlar Alemi 0 12 Aralık 2010 04:30
bütün dialoglara aynı rengi verme fener1907 mIRC Scripting Sorunları 4 13 Haziran 2010 01:39
DTP'yi PKK ile aynı kefeye koymuyorum Software Haber Arşivi 2 06 Ağustos 2009 00:44