IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2011, 02:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İslam Şiddeti Telkin Ediyor mu?




Konuşmamı dikkatle dinleyenlerden biri ayağa kalkarak şunu sordu: “İslam namına şiddet kullananlara ne diyorsun? Onlar şiddeti meşru kılma telkinini kimden alıyorlar?” Ona cevaben şunları söyledim:

“Doğrusu, İslam kadar barış ve huzura vurgu yapan başka bir din daha var mı bilmiyorum. Ne gariptir ki, İslam kadar şiddetle ve terörle özdeşleşen bir din de yoktur. Bu garip tezat, insanların 15 asırlık İslam tarihini ve bir buçuk milyara ulaşan Müslüman nüfusu yok sayarak, onun yerine İslam namına şiddeti meşru gören birkaç bin insanı esas alıp hüküm vermesinden kaynaklanıyor. Oysa İslam’ın gerçekten şiddet telkin edip etmediğini anlamak için şu anki bütün Müslümanları ve Hz. Peygamber’den günümüze kadar ki bütün İslam toplumlarını incelemek gerekir. Eğer iddia edildiği gibi, İslam şiddeti telkin etseydi, Müslümanların çoğu şiddet taraftarı olurdu. Oysa çok küçük bir azınlık, politik gayelerine alet etmek maksadıyla, İslam’ı şiddeti destekleyen bir din olarak gösteriyor. Bu azınlığa bakıp bütün Müslümanlar hakkında yargıda bulunmak zulümdür.

Bu durum, Amerika’ya ilk defa gelen birinin, suç işleyip hapse düşenleri düşünüp Hıristiyan Amerikan toplumu cani bir toplumdur diye hüküm vermesine benzer. Oysa toplumdaki insanların yüzde 5’i suç işlemesine rağmen yüzde 95’i barış içinde yaşıyor. Bütün Müslümanlar içinde şiddeti savunan insanların oranı binde 5, belki de binde 1 bile değildir. Binde birin cinayetine bakıp, diğer tüm masumları mahkûm etmek büyük bir cinayettir ve bu insanlara manevi bir zulümdür.

Kur’an, bir masum insanı katleden bütün insanlığı katletmiştir, diyor. Bu açık hükme göre, masum bir tek insanı bile katleden kişi, Müslüman dahi olsa, bütün insanlığı katletmiş dehşetli bir canidir. Her toplumda caniler ve katiller olduğu gibi, Müslümanlar arasında da böyle caniler çıkabilir. Ancak birkaç caninin yüzünden bütün Müslümanlara cani muamelesi yapmak büyük bir cinayettir. Biraz önce paylaştığım ayet, Müslümanların Müslüman olmayanlara nasıl muamele etmesi gerektiğini çok açık bir şekilde ifade ediyor.

İslam tarihini okuyanlar, İslam’ın, ilk gününden itibaren gittiği her yere barış, kardeşlik ve huzur götürdüğünü açıkça göreceklerdir. İslam’dan önceki Mekke tam bir anarşi ve vahşet yeri iken, İslam ile birlikte barış ve huzur yerine dönüşmüştür. Kız evlatlarını toprağa diri diri gömenler, İslam’ın verdiği yüce ahlakla bir sineği bile öldürmekten çekinir hale gelmişlerdir. Aslında İslam’ın en kâmil anlamda uygulandığı Hz. Peygamber ve dört halife devrini dikkatle inceleyen insaf sahibi insanlar bunu teyit ediyorlar. Nitekim Karen Armstrong gibi yıllarca rahibelik yapan biri dahi Peygamberimizin hayatını incelediğinde O’na adeta aşık olduğunu ifade etmekten çekinmemiştir. (4)

Peygamberimiz hayatta iken O’nun getirdiği mesaja inanmayanlar bile, O’nun yüce vasıflar sahibi olduğunu kabul etmişlerdi. Bundandır ki, müşrikler ona yalancı diyememişler, mucizelerini görünce sihirbaz demişlerdi. Günümüzde Karen Armstrong gibi insaflı araştırmacılar, Peygamberimizin getirdiği mesajı kabul edip Müslüman olmadıkları halde, Peygamberimizin yüksek ahlak ve fazilet sahibi olduğunu teyit ediyorlar. (5) Bu fazilet sayesindedir ki, asırlarca İslam hükümranlığı altında yaşayan birçok Hıristiyan toplumu dinlerini muhafaza etmişlerdir. Yunanistan ve Bulgaristan bunun iki örneğidir. İslam, insanların serbest iradelerine saygı üzerine inşa edildiğinden, tarihteki Müslüman ülkeler diğer dinlerin mensuplarına toleranslı davranmışlardır.”

Duke Üniversitesi’nde İslam Araştırmaları Kürsüsü başkanı Dr. Bruce Lawrence, 2007 yılında yayınlanan, Kur’an’la ilgili kitabında Osama bin Ladin’in Kur’ani bir yolu takip etmediğini şöyle ifade ediyor: “Osama bin Ladin’in nihai maksadı nedir? Aslında onun gerçek gayesi ne bir İslam devleti kurmak ne de halifeliği geri getirmektir. Kanaatimce, Ladin’e Müslüman fundemantalist demek çok yanlıştır. Bence, Ladin, Muhammed ve sahabelerinin yolunu değil, yirminci yüzyılın başında terör fikrine öncülük eden Rasputin ve diğer Rus anarşistlerin yolunu takip ediyor. Ladin, Kur’an’ı insanlara hayat vermek için bir rehber olarak kullanmak yerine, onları imha etmek için bir rehber olarak kullanıyor.” (6)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ediyor, telkin, şiddeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mi’rac’ın bize telkin eden yönü Lcia İslamiyet 0 18 Ocak 2015 16:28
Ölüye Telkin Verme BİDATTİR! Lykia İslamiyet 0 06 Eylül 2014 21:11
Ölüye telkin verilmesinin hikmeti nedir? Kalemzede İslamiyet 0 11 Temmuz 2011 16:51
Holllanda'da İslam karşıtlığı devam ediyor.. Lee Haber Arşivi 3 02 Aralık 2007 16:45