IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BoRaN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2014, 20:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabirde Sorulacak Sorular




Kabirde Sorulacak Sorular Nelerdir. Kabirde Münker ve Nekir Bize Hangi Soruları Soracaklar :

Kabirde yani ölünce mezarda sorulacak sorular vardır. Bunu inanan herkes kabul eder. Peki bu sorular nelerdir. Bu makalemizde bu sorularınıza cevap vereceğiz. Makalemize başlarken bir kaç sonradan uydurma bilgileride verelim. Gerek Peygamber efendimizin vefatından sonra gerekse kendini din bilgini sanan dalkavuklar sayesinde pek çok olmayan fikirler dinimize sokulmaya çalışılmıştır. Ömürleri ve amelleri bol olsun dediğimiz hocalarımız ise bu yalan ve yanlış bilgilere savaş açmış Kur’an ve sünnet ışığında insanlara gerçekleri anlatmaya devam etmiştir. Sözü çok uzatmadan makalemizin ana konusuna değinelim.

Kabirde Sorulmayacak Sorular:
- Hangi millete mensup olduğunuz sorulmayacaktır.
- Mezhebiniz sorulmayacaktır.

Kabirde Sorulacak Sorular:
- Rabbin Kim?
- Peygamberin Kim?
- Dinin Nedir?
- Kitabın Ne?
- Kıblen Neresi

Mezhep Neden Sorulmayacaktır:
Şimdi bu yazımızı okuyan pek çok kişi olurmu öyle şey diye sinirlenecek belkide yazının kalanını okumadan sitemizden çıkacak ve bir daha uğramayacaktır. Ancak size önerimiz bu yazımızı okumanızdır.

Mezhepler islamiyetin özünde olan bir olgu değildir. Peygamber efendimizin vefatından sonra ortaya çıkmıştır. Bucümlelerimizden mezhepler yanlış yada hatalıdır gibi bir kavram çıkarmayınız. Mezhepler islamiyetin ileriki çağlarında 4 büyük halifeden daha sonra oluşmaya başlamıştır. Mezhep imamlarının hiçbir zaman bir mezhep kurayım gibi fikirleri olduğunuda düşünmemekteyiz. Şayet mezhep imamları islamiyeti Kur’an ve sünnet ışığında kendi derin bilgileri ile uygulamış ve etrafındaki insalara göstermişlerdir. Bu şekilde o imamın etrafında insanlar çoğaldıkça mezhepler oluşmuştur.

Mezhep konusundaki yazımıza mezhep imamlarının doğum ve ölüm tarihlerini vererek devam etmek uygun olacaktır. Mezhep imamları doğmadan mezhepler olmayacağına göre mezheplerin daha sonradan islamiyette oluştuğunu görmüş olacaksınız.

Ahmed bin Hanbel – Miladi 780/855
Ebu Hanife – Miladi 699/767
Mâlik bin Enes – Miladi 712/795
İmam-ı Şafii – Miladi 767/820

Mezhepler sakıncalımıdır diye soranlar için hayır. Fıkıh alimlerince kabul edilen tüm mezhepler uygundur. 4 büyük halifenin ve sahabelerin vefatının ardında gelen yetersiz ve bilgisiz halifeler ile arap ırkçılığı başlamış araplardan farklı müslüman olanlar 2. sınıf vatandaş gibi görülmüşlerdir. Ayrıca yeni islama giren farklı kültür ve milletten insanlarda daha önceki inanış ve yaşam tarzlarına göre ibadet etmeye çalışmışlardır. Bu dönemlerde devrin değerli alim ve islam bilginleri insanlara islamiyeti yeniden anlatmış insanları islamiyetten soğutmayacak şekilde ibadet ve islam fıkhı konusunda fikir belirtmişlerdir. Bu şekilde mezheplerin çıkışı başlamıştır. Mezhepler arasındaki farklar konusunu daha sonra başka bir makalemizde inceleyeceğiz. Mezhepler konusunda bu kadar fikir yeter diyor makalemizi bitirmeden son paragrafımıza geçiyoruz.

Mezheplerin en çok bilindiği din hristiyanlıktır ve kendi aralarında çatışmalara yol açmıştır. Protestan, katolik, ortodoks mezhepleri mevcuttur. Ülkemizdede özellikle alevi sünni çatışması çıkarılmaya çalışılmış ancak başarılı olamamışlardır. İslamiyetin yeniden altın çağa ulaşması için tek ilaç birlik ve beraberliktir.

__________________
Sen Benim Gökyüzüne Gönderdiğim Duamın Yeryüzündeki Cevabısın...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kabirde, sorulacak, sorular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ruh eşinizi bulmak için sorulacak sorular Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Temmuz 2012 12:39
Kabirde Sorulacak Sorular ? Freedom İslamiyet 0 30 Ekim 2010 08:34
Kabirde İlk Gece (3) Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:22
Kabirde İlk Gece (2) Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:21
Kabirde İlk Gece (1) Metin İslamiyet 0 27 Ekim 2008 17:20