IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2014, 12:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşadığımız Cahiliyyet




YAŞADIĞIMIZ CAHİLİYYET

İslâm Dini, Allah'a iman ve O'nu koyduğu yasaları elçisi Hz. Muhammed'in tatbik ettiği şekilde hayata uygulamayan her hayat düzeninin cahiliyyet hayatı olduğunu açık ve kesin ifâdelerle bil*dirmiştir.

Cahiliyyet; tarihin muayyen bir çağında ya*şanmış veya İslâm Dini'nin zuhuru sırasında Çin'de, Roma'da, Bizans'ta, İran'da ve Arabistan yarımadasın*da geçmiş olan bir hayat şekli değildir.

İslâm Dini'ne uygun olmayan, mazide yaşanmış her hayat cahiliyyet hayatı olduğu gibi, aynı ölçüler içerisinde halde ve gelecekte yaşanacak her hayat tarzı da cahiliyyet hayatı olacaktır. Çünkü İslâm Dini; «ilmî ve teknik gelişmeyi» emretmiş olmakla beraber, cahiliy*yet hayatını bilimsizliğin ve teknik geriliğin hâkim ol*duğu hayat» olarak vasıflandırmamıştır.

İslâm Dini'nin ana kaynağı Kur'ân-ı Kerîm, Peygamberler ve Hakk'a çağrıları hakkında bilgi veren birçok sûrelerinde Cahiliyyet hayatının de*ğişmez unsurlarını tespit etmiştir. Biz bu unsurları iki grupta özetleyerek arzedecek, Cahiliyyet hayatının va*sıflarını açıklamaya çalışacağız.

a - Hz. Âdem'den günümüze kadar Cahiliyyet ha*ya tını yaşayan bütün cemiyetlerde, büyük çoğunluk Al*lah'ın varlığına inanmışlardır. Fakat yaratıcımızı, bil*dirdiği ölçüler içerisinde, Peygamberleri ve yasaları ile tasdik etmemişlerdir.

Evet, « Onlara gökleri ve yeri yaratan kimdir diye sorarsan, elbette ki, Allah'tır, diyecekler...» (1) anla*mındaki âyette ve benzerlerinde açıklandığı üzere, Allah'a yaratıcı ola*rak inanmışlar, ancak varlığına inandıkları Allah'ın Peygamberleri aracılığı ile bildirdiği ve yaşanmasını istediği emirleri ve yasaklarını kabul etmemişlerdir. Fer*dî, ailevî ve içtimaî hayatlarını bu mukaddes emirler ve yasaklar manzumesine göre düzenlememişlerdir.

Öz ifadeyle imanın cevheri olan «... (insanlar için uyulacak) emirler ve yasaklar koymak hakkı yalnız Al*lah'ındır...» (2) yasasını tanımayarak çiğnemişlerdir.

Bunun içindir ki, Mevlâmız onları yermekte ve insanlık camiasını şöylece uyarmaktadır:«Onlar hâlâ cahiliyyet hayatının hükmünü; (batıl inançları, ilkeleri ve yaşayış tarzlarını) mı arıyorlar? Yürekten ve kesin olarak inanacak bir topluluk katında hükmü Allah'tan daha güzel olan kim olabilir?» (3)

Allah'ın indirdiği emirler ve yasaklar dizisine inan*mayan ve inanmadıkları için de uygulamayan bu insan lar, arzularına uymuşlar ve ihtiraslarına kapılmışlardır. Aralarında kud*retli gördükleri fertlerin, asil ve nüfuzlu kabul ettik*leri zümrelerin hâkimiyetleri, sömürüleri ve çıkarları doğrultusunda yaşamışlardır.

Bu gerçek Hûd sûresinin 59. âyetinde sunulan bir örnekle şöyle açıklanmıştır:«İşte size (misal olarak) Ad toplumu! Onlar, Rablerinin emirleri ve yasaklarını bilerek inkâr ettiler. O'nun Peygamberlerine isyan ettiler. (Önder edindikle*ri) inatçı her zorbanın emri ardınca gittiler.»

Zaaflarla illetli beşeri, mutlak yüceliklerle vasıflı Ya*ratıcıya üstün tutan bu bedbahtlar, inkâr ve isyanlarını da korkunç bir mantık sefaleti içerisinde şu çürük te*mele dayamışlardır.

Maide sûresi, âyet 104. «Onlara: Allah'ın indirdiği düzene ve O'nun Peygam*berini yönetimine gelin denildiği zaman -Atalarımızı üzerinde bulduğumuz (düzenler/yönetimler) bize yeter- dediler. Ya ataları hiç bir şey bilmiyorlar ve doğru yolda gitmi*yorlar idiyse.»

b - İlk ve değişmez vasıfları Allah'ı, elçileri ve koydu*ğu yasaları ile kabul etmemek olan Cahiliyye hayatları ve nizamlarının diğer bir köklü sıfatı da, hâkim oldukları top*lumlarda, şer kuvvetlerin hükümran olmasıdır.

Tarihî cahiliyyetlerde, zalim şahıslardan, müstebit-gruplardan ve batıl âdet ve an'anelerden, devrimizde ise materyalist rejimlerden, doktrinlerden ve uygulayı*cılardan meydana gelen şer kuvvetler; Hakk'a karşı durmuşlar, telkînat, tahakküm ve fikrî iğfalât ile, insanları imansızlığa, ahlâk ve insanlık dışı karanlık bir yaşayışa sürüklemişlerdir.

Asrımız cahiliyyetinde olduğu gibi Allah sevgisi ve saygısına, ebedî hayat muhakemesine yer vermeyen bu sefih hayat tarzında insanlar, insanlık cevherini han*çerleyebilecek kadar küçülmüşlerdir.

İstibdat, sömürü, kan dökme, taassub, anarşi, al*kol, kumar, fuhuş, ihtiras, yalan, riya, zulüm ve benzeri daha nice çirkinlikler, Cahiliyyet hayatının içyüzünü yansıtan unsurları ve günahları olmuştur.

Nitekim Şanlı Peygamberimiz, sömürüyü meşrulaş*tıran faizi, hayatı kine boğan kan dâvasını, milletini haksız olduğu mevzularda savunma olan ırkçılığı, Hakk'ça düzende anarşi çıkarmayı, ölünün ardından kader programını yalanlarcasına çığlıklar koparmayı, asalet dâvasını ve daha bir çok kötülük ve çirkinlikleri, Cahi*liyyet hayatının görüntüleri olarak açıklamıştır. (4)

Tarihî asırlarda bütün Peygamberlerin ve on dört asırdır İslâm Dini'nin yıkmaya çalıştığı Cahiliyyet ni*zâmı üzülerek ifade edelim ki, en güçlü devrini asrımız*da yaşamaktadır.

Asrımızda, ilim ve tekniğin oluşturup geliştirdiği sine*ma, yazılı medya, radyo, televizyon ve cep telefonları gibi kitlelere hükmedebilen dev vasıtaları da kendi lehinde kullanan bu ka*ranlık Cahiliyyet, insanlığı korkunç bir akıbete ve aza*ba sürüklemektedir.

Mutlak Hakimiyeti Allah'ta ve Peygamberi Muhammed'de, kayıtlı-şartlı egemenliği de ortak akıl ve bilimde gören İslâm Dinn'ni doğmalar düzeni diyerek red eden fakat Darwin, Marks, Fröyd ve Durkheim gibi 4-5 Yahûdinin şeytanî fikirleri izinde, modern firavunların rehberliğinde yaşayan insanlığa, tefekkürle bakalım. Ne acıdır ki dünyamızın her buca*ğında bu cahiliyyet hayatını göreceğiz.

Asrımızdaki ilmî ve teknik gelişmeler, değerlendir*meler bizi yanıltmamalıdır. Tarihî devirlerde hiç bir cahiliyyet nizamı hayırlardan-gelişmelerden tamamen yoksun kalma*mıştır. Asrımız cahiliyyetinde de ilmî inkişaflar, teknik gelişmeler ve dev üretim araçları hayırları teşkil et*mektedir. Katiyetle bilinmelidir ki, ilim ve teknik Cahi*liyyet yaşantısının eseri, batıl düzenlerin gereği değildir. İslâmın da ibadetleştirerek yönlendirdiği çalışmanın ürünüdür. (3)

Aziz Mü'minler!

Cahiliyyet nizamı ile azan nice milletlerin, azâb ile helak edildiğini ve edileceğini Kur'ân haber veriyor.

Hür dünyadaki temel çatlaklar, güçleri ve iktidar*ları artan ve yaygınlaşan materyalist rejimler, giderek gelişen ruhî, ahlâkî ve iktisadî buhranlar, sınır tanıma*yan çılgınca yaşayışlar, devleşen siyasî ve iktisadî reka*bet ve zulümler, üçüncü dünya harbini davet eden mev*ziî harpler, nükleer silahlanmalar, asrımız cahiliyyetinin feci akıbetini haber vermektedir.

Allah'ın Dini'ni kabul etmeyen insanlığın ebe*dî istikbâli ise, çok daha korkunç ve ebedî bir azab ile çevrilidir.

Allah'a ve O'nun şeriatına dönelim. Allah'ın emir*lerine ve yasaklarına göre yaşayalım. Şanlı Peygamberi*mizin önderliğini izleyelim. Dünya ve âhireti birleşti*ren, hayatı güzelleştiren, dinimize bağlanarak cahiliyyet yaşantılarına karşı çıkalım.

Çünkü İslâm'la çatışan her cahiliyyet dünyada zillet, Âhirette de azapdır.«Cahiliyyetin her bir nevi ayağımın altındadır» buyuran Peygamberimiz bizleri şöyle uyarıyorlar:«... Allah'ın en çok öfke duyduğu üç kişiden biri de İslâm (bilinir ve yaşanırken) cahiliyyetin (inanç, ah*lâk ve âdetlerini) arzulayan (ve benimseyen) kişidir.» (6)

Hutbemizi, Kur'ân'dan âyetlerle bitiriyorum: «(Öldükten sonra diriltilerek) bize kavuşacağına inanmayan, sadece dünya hayatına razı olan ve onunla tatmin bulan kimselerle, (Cahiliyyet yaşantılarına son veren) bunca âyetlerimizden gafil olanlar (yok mu?) işte on*ların kazandıkları günahlar yüzünden varacakları yer ateştir.

Fakat (İslâm Dini'ne) inanıp da (bu dinin emir ve yasaklarına uyarak) güzel amellerde bulunanlara ge*lince; imanları sebebiyle, Rableri onları altlarından ır*maklar akan ni'metlerle dolu Cennet'lere erdirir.» (7)

1) Lokman, 25.

2) Araf, 54.

3) Maide, 50.

4) Bak: S.B.M. Tecrid-i Sarih Ter. 10/432; Keşful-Hafâ, Hn. 2834; Riyazüssalihin Ter. 2/83; Tefsîr-ü İbn-i Kesir, 4/218; Et-Tac 5/46.

5) Necm, 39.

6) Hadisin tam metni için bak. Mişkâtül-Mesâbîh Hn. 142.

7) Yunus, 7-9.

(alirizademircan)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cahiliyyet, yaşadığımız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Msn'de yaşadığımız karışıklık. Luis Komik Loglar 2 28 Nisan 2010 20:51
Yaşadığımız Dünyaya iki çift söz PopSy Serbest Kürsü 0 17 Haziran 2008 07:46