IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2014, 17:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ateş Sizi Daha Çok Çağırıyor




Geçenlerde bir fast-food yerken sloganı dikkatimi çekti; “Ateş seni çağırıyor”, biraz traji komik bir durum, ateşin insanı çağırması. İnsan en ufak bir ateşe hatta bir çaydanlığa bile değdiğinde acıyı hissederken. Allah insanın içine öyle bir his vermiş ki insan o acıyı hissetiği anda irkiliyor, kendini koruyor. Allah cehennemin en büyük özelliği olan kızıştırılmış ateşin özelliklerini, görüntüsünü, insana verdiği zararı dünyada gösteriyor. İnsanı adeta ateşle korkutuyor.

Cehennemlik olanların sonsuza kadar orada kalacağını söylüyor. Allah cennetle müjdelediği gibi cehennemlede korkutuyor ama ne hikmetse insanlar dünyada o kadar ateşten korunmalarına ve kaçmalarına rağmen cehennem ateşini ciddiye almıyorlar. Herhalde cehennem ateşini gelip geçici birazcık acı olarak niteliyorlar. Allah ise Kuran`da bir çok yerde cehennem ateşinin korkunçluğundan ve sürekliliğinden bahsediyor.

İşte size onlardan örnek bir ayet; Nisa 56″ Ayetlerimizi inkar edenleri yakında bir ateşe yaslıyacağız. Derileri piştikçe, azabı tatsınlar diye, derilerini öncekinden başka derilerle değiştireceğiz. Allah aziz ve hakimdir. ” Kuran`ı bilmeyen insanlar belki bu ayetlerin farkında değillerdir ama düşünsenize sonsuza kadar bir ateş azabı ve o azap hiç dinmesin diye her an işlem yenileniyor, ben bunları yazarken ve düşünürken bile kötü oldum. Bu ayetleri çok dikkatli okumalı ve Allah`ın bize verdiği mesajı atlamamalıyız, etrafımızada bildiğimiz bu ayetleri aktarmalıyız. Bu ayetler son derece keskin ve insanları direk etkileyen ayetlerden. Bunlar belki insanların herşeyi bir kere daha gözden geçirmesinde etkili olur. Slogan mı?; nedense bana çekici değil daha çok korkutucu geldi…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çağırıyor, cok, daha, fass-food, sizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sizi daha fotojenik gösterecek 25 ipucu Lcia Makyajın Püf Noktaları 0 11 Ekim 2014 20:30
Google sizi çağırıyor! hayLaz Google 0 03 Temmuz 2013 02:17
Yumurta sizi daha zeki yapabilir mi? Heidi Merak Ettikleriniz 3 01 Mayıs 2008 21:34