IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2015, 16:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İyilerle kötülerin mücadelesi




Âdem aleyhisselamdan beri, Cennete gidecek iyi insanlar olduğu gibi, Cehenneme götüren kötülükleri yapan, fena kimseler de gelmiştir; kıyamete kadar da gelecektir...

Allahü teâlâ, Cenneti ve Cehennemi önceden yaratıp her ikisini de, insan ve cinle dolduracağını, ezelde dileyip, bunları Peygamberleri vasıtası ile gönderdiği ilâhi kitaplarda bildirmiştir. Âdem aleyhisselamdan beri, Cennete gidecek imanlı, iyi insanlar olduğu gibi, Cehenneme götüren kötülükleri yapan, imansız, fena kimseler de gelmiştir; kıyamete kadar da gelecektir. Meleklerin sayısı, insanlardan daha çok olup, hepsi imanlı ve hep itaat etmektedirler. İnsanların ise, her zaman az sayısı imanlı, çoğu ise, imansız, azgın, taşkın olmuşlardır.

İnsanlar, tarih boyunca, hep birbirini yok etmeye uğraşmış, sıkıntılı, huzursuz yaşamışlardır. İmanlılar, insanları dünyada ve âhirette, mesut, rahat yaşatmak için uğraşmışlar, imansızlar ise, nefislerini, şehvetlerini doyurması için zayıflara saldırmışlardır. Kötülüklerinin örtbas edilmesi, herkesi aldatabilmeleri için, ahlâk, fazilet, adalet ölçülerini koyan Peygamberlere ve Onların getirdiği dinlere saldırmışlardır. Bu saldırmaları bazı asırlarda harp vasıtaları ile, savaş şeklinde olmuş, bazen de yalan propagandalarla, fitne, fesat çıkararak, dinleri içinden bozmak, Müslüman devletleri, içeriden yıkmak şeklinde olmuştur.

Allahü teâlânın bütün insanlar arasında, her bakımdan, en üstün, en güzel, en şerefli olarak yarattığı ve bütün insanlara Peygamber olarak seçip gönderdiği, son ve en üstün Peygamber olan Muhammed aleyhisselâmın, kurtuluş, yükseliş yolunu gösteren, ilerlemeye ışık tutan parlak dînini yıkmak için, nefislerinin esiri olanlar, her asırda, zulümle, işkence ile Onun dînine saldırdığı gibi, Müslüman şekline girerek, yalan ve hileli sözleri ve yazıları ile aldatmaya, kardeşi kardeşe düşürerek, içeriden yıkmaya uğraşmış, çok zarar yapmış ve başarı da sağlamışlardır. Resulullah efendimiz, ümmetinin başına gelecek bu acıklı hâli haber vererek; (Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak. Bunlardan, yetmiş ikisi, doğru yoldan saparak, Cehenneme gidecek. Bir fırkası, benim ve Eshabımın izinde, doğru yolda kalacaktır) buyurmuştur. Doğru yolda kalan bu fırkaya Ehl-i sünnet denilmiştir...

Netice olarak, her asırda gelen ve hangi fırkadan olursa olsun, nefsine uyan ve kalbi bozuk olanlar, Cehenneme gidecektir. Bunun için her mü'minin, nefsini tezkiye yani yaratılışındaki küfrü ve günahları temizlemek için, her zaman çokça Lâ ilâhe illallah söylemesi ve kalbini tasfiye yani nefisten, şeytandan, kötü arkadaşlardan ve zararlı bozuk kitaplardan gelmiş olan küfürden, günahlardan kurtulmak için de, istiğfar yani Estağfirullah okuması lâzımdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kötülerin, mücadelesi, İyilerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehzadelerin Hakimiyet Mücadelesi Zen Tarih 0 13 Mayıs 2014 19:30
Yılanların Av Mücadelesi.. Düş Haber Arşivi 0 13 Ağustos 2012 18:14
Hz. İsa'nın Mücadelesi efLatun Hristiyanlık 0 06 Kasım 2011 17:23
Sonunda 'Kötülerin' Hayalleri Gerçek Oldu! Metin Genel Paylaşım 2 14 Kasım 2008 00:09