IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2015, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krizzede dünya, rahmet peygamberinin öğretilerine muhtaç




• Bir yıldız doğdu ve meclisimizin ayı oldu
• Ürken yüreklerimize yar ve yardımcı oldu
Yıllardır âlem kurak toprak misali hayat veren yağmuru bekliyor ve susuzluğunu, kuraklığını, kararmışlığını ve çoraklığını gidermek için mavi gökten bir damla yağmurun hasretini çekiyordu. Toprak bağnazlıkların, batıl inançların kurak çölüne ve hurefelerin bataklığına dönüşmüştü, ta ki yüce Allah'ın iradesiyle unutulmaz bir gecede ilahi rahmet yağmuru yağmaya başladı ve susamış toprağı doyurdu ve Hicaz çölünde Muhammed-i Mustafa –s– adında güzel bir çiçek açtı. Bu büyük insanın veladeti sabırsızlıkla onu bekleyen insanlara imanın hoş kokusunu ulaştırdı ve kalplerde marifetin coşan pınarını akıtmaya başladı.
Evet, İslam Peygamberi'nin –s– kutlu veladetiyle beraber cahillik ve bağnazlık çölü sevgi ve düşünce bostanına dönüştü. İlahi mesajı taşıyan rahmet Peygamberi mukaddes 17 Rebiulevvel'de Mekke kentinde mümin ve muvahhid bir ailede doğdu ve varlık âlemini mübarek varlığı ile nura boğdu.
Rahmet Peygamberi'nin –s– veladeti kutlu olsun.
İslam Peygamberi'nin –s– kutlu veladeti, insanların yaşamında bu emsalsiz insanın getirdiği sonsuz bereketlerin habercisiydi. Allah Resulü –s– insanların ruhsuz yaşamında adeta ilkbahar meltemi gibi eserek tevhid ıtrını her tarafa yaydı ve gönülleri uyandırdı. Bir süre sonra tüm batıl inançlar, insanların bağnazlıkları ve geçmişlerini körü körüne taklit etmeleri yerini sevgiye, birlik ve beraberliği ve insaniyete verdi. Tüm dünyanın karşısında yaratılış aleminin hakikati ve ilahi maariften yepyeni bir kapı açıldı. Bu yüzden belki de bu bereketli veladetin en büyük armağanı, beşeri toplumlara tevhid ve adaleti hediye etmekti.
İslam Peygamberi'nin –s– asri saadette sarf ettiği çabaları sayesinde yüce ilke ve kriterlere göre muazzam değişimler gerçekleşti. Sosyal ayrımcılıkların bertaraf edilmesi, ahlaki değişim, insan kerametine saygı, özgürlük ve adalet, Allah Resulü'nün –s– gerçekleştirdiği inkılabın ana eksenleriydi. O hazretin Mekke'de mücadelesi on yıl sürdü ve bu on yıl beşeri tarihte en parlak iktidar dönemlerinden biri sayılır. O dönemde İslamî nizamın temeli atıldı ve Allah Resulü –s– tüm zamanlar ve tüm mekânlarda dinin hâkimiyetinden en mükemmel modeli inşa etti.
Gerçek Allah Resulü'nün –s– inkılabı ve hükümet modeli en iyi ve en aydın yönetim ve hidayete erdirme modelinin peşinde olan idealist insanlar için bir yol haritası niteliğindeydi. Resulullah efendimiz –s– örnek hükümetini Medine kentinde ve açık kriterlere göre inşa etti ve beşeriyeti sundu.
Alman şarkiyatçı ve İslam üzerine araştırma yapan bilgin bayan Anne Marie Schimmel, Allah Resulü'nün –s– yaptığı işin azameti hakkında şöyle diyor:
İslam Peygamberi'nin –s– beşeriyetin ruhi değişiminde ifa ettiği seçkin rolü herkesçe bilinmektedir. İslam Peygamberi –s– cisim yerine insan ruhunu ihya etti, insanların düşüncesini cahiliye bağlarından kurtardı ve bunu cihanşumul yaptı. O hazret göz, kulak, bilim ve düşünceden şayeste bir şekilde yararlanmayı genelleştirdi ve Allah tarafından insanların güneşe, aya, göklere ve yeryüzüne musallat olabileceklerini müjdeledi. Bu yüzden böylesine büyük ve cömert bir önderi takdir etmek her insan için büyük saadet kaynağı olur.
Günümüz dünyasının gerçekleri, yine günümüz insanının en çok aradığı şeyin gerçek huzur ve mutluluk olduğunu gösteriyor. Ölümcül silahların üretiminin her geçen gün daha da artması, sultacı ve ırkçı savaşların tırmanması, küresel piyasaların istikrarsızlığı, hepsi dünyanın huzur ve güvenliğini tehdit eden etkenlerdir. Bugün Batılı yöneticiler büyük bir zorbalık ve diktatörlük örneği sergileyerek zulüm altında tuttukları milletlerin zenginliklerini yağmalıyor. Aile ocağının temellerinin sarsılması, ızdırap ve depresyon, cinayet, şiddet, terör, uyuşturucu madde ve insan kaçakçılığı, dünyanın geleceğini tehdit eden belli başlı tehlikelerdir.
Bugün gerçi bilim ve teknolojilerin ilerlediği bir çağda yaşıyoruz, fakat aynı zamanda milletlere zulmedildiğine de şahit oluyoruz.
Bugün krizzede dünyamız eski huzur, güven ve ahlak ilkelerine göre dönebilmesi için ilahi öğretilere muhtaçtır. Bu öğretileri ise yüce Allah son Peygamberi Hz. Muhammed –s– aracılığı ile beşeriyete sunmuştur.
İngiliz yazar George Bernard Shaw da şöyle diyor: Günümüz dünyası karmaşık sorunlarını çözebilmek için Muhammed –s– gibi bir şahsiyete muhtaçtır, böylece sakin bir şekilde bir fincan kahve içilebilir. Bugün Avrupa Muhammed'in –s– akılcı hikmetini yaygınlaştırmaya başlamıştır. Bugün Avrupa Muhammed'in –s– dinine karşı aşk beslemeye başlamıştır. Bugün Avrupa ortaçağ insanlarının İslamî inanç ve düşünceye attıkları iftiraları da aklayacaktır ve Muhammed'in –s– dini barış ve saadet temellerine dayanan bir nizam ve sistem olmayı sürdürecek, felsefesi karmaşık sorunların ve meselelerin çözümüne vesile olacaktır.
İslam Peygamberi –s– son ilahi resul olarak kendisiyle vahiy mesajını getirdi ve böylece insanlara bazı kavramları öğretti. Öyle ki insanlar bu kavramlara uygulamakla ruhi, maddi refah ve huzura kavuşabilir. Ruhi huzur ise çağdaş insanın şiddetle ihtiyaç duyduğu şeydir.
Büyük peygamber –s– çağdaş insanların dinlediği ve uyguladığı takdirde içindeki ızdıraptan ve yeni kaygılarından kurtulacağı kesin olan kavramlardan söz etti ve Kur'an'ı Kerim de insanlara aynı doğrultuda tavsiyelerde bulundu. İffet, paklık, kanaat, takva, utanma duygusu, tevekkül, başkalarına yardım etmek, sabır ve direniş, af ve hoşgörü, karşılıklı saygı, barış ve kardeşlik, zulüm ve zalimle mücadele, mazlumu koruma, infak, iyi ahlak, hür düşünmek, adalet, ahlaki keramet, hepsi rahmet peygamberinin iyi siyeri ve Kurani öğretilerin cilveleridir. Çağdaş insan dünyaya hâkim olan yeni siyasi, iktisadi ve kültürel şartlar yüzünden bu hayati kavramlardan uzak kalmıştır.
Kur'an'ı Kerim'in Araf suresinin 157. ayetine göre İslam Peygamberi –s– beşeriyetin omuzundan bir yükü kaldırmak üzere gönderildi. O dönemde cahillik, vahşilik, etnikçilik ve zorbalık, insaniyetini elini kolunu bağlayan bağlardı. Şimdi de gerçi bilim ve teknolojinin çok ilerlediği bir çağda yaşıyoruz, ama yine de milletlere zulmedildiğine şahit olmaktayız. İnsanların yaşamına maddiyatın dayatılması ve maneviyatın silinmesi, insanların omuzunda ağırlığını hissettiren yüktür ve bu yükten kurtulmak için İslam Peygamberi'nin –s– nurani öğretilerine ihtiyaç duyulmaktadır.
İmam Ali –s– şöyle buyurur: Muhammed, Allah'ın seçkin kulu, vahiy elçisi ve rahmet resulüdür. Gerçekten Resulü Ekrem'e iktida etmek insanlar için yeterlidir. İnsanların en temizi olan Peygamberi izleyin, çünkü onun siyeri onu izleyen herkes içindir. Yüce Allah katında en sevilen kul, peygamberini örnek alan ve onun attığı adımları atan kişidir.
İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei İslam Peygamberi'nin –s– veladetini beşeriyet tarihinde ilahi rahmet işareti olarak biliyor ve şöyle diyor:
Kur'an'ı Kerim'de peygamber efendimizden –s– âlemlere rahmet şeklinde söz edilmiştir. Bu rahmet sınırlı değildir ve insanların talim ve terbiyesi, tezkiyesi ve doğru yola hidayete erdirilmesi ve maddi manevi yaşamında ilerlemesi için geçerlidir. Bu rahmet o çağda yaşayan insanlarla sınırlı değil, bütün tarihe aittir. Bu hedefe ulaşmak için İslam maarifine ve kanunlarını uygulamak gerekir.
Çağdaş insanın İslam'ın hayat veren öğretilerine ve maneviyatına olan ihtiyacından hareketle din adamları ve âlimlerden beklenen şey, İslam Peygamberi –s– ve Kur'an'ı Kerim öğretilerini çağdaş dünyayı yeniden anlatmak ve insanları ilahi fıtratına yönlendirmektir. Böylece çağdaş insan bu yüce ve insani kavramlarla tanıştıktan sora maddi ve manevi ilerlemesiyle beraber yepyeni bir hayata başlar ve Allah'tan uzak kalmanın sonucu olan medeniyetleri yıkan ölümcül çöküşten kurtulur.
Gerçekte eğer yaşamımızda Allah Resulü'nü –s– izleyecek olursak, eğer onun iman ve tevekkülü, ihlas ve cesurluğu, düzeni ve paklığı gibi sıfatlarını izleyecek olursak, hayatımızın nurla aydınlanacağı kesindir.
Ey Allah'ın en sevdiği ve en sevgili kulu, ey düşünce habercisi, ey tüm insanların muallimi, ey rahmet Peygamberi, hamd olsun ki sen dünyayı cahillik bataklığında bilgeliğin zirvesine taşıdın.
Bir kez daha rahmet peygamberinin kutlu veladetini kutluyor, esenlikler diliyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dünya, krizzede, muhtac, peygamberinin, rahmet, öğretilerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Duaya muhtac Ecrin İslamiyet 0 25 Eylül 2012 14:16
Bir Rahmet Peygamberinin - Peygamber Efendimizin Örülmüş Saçını Hiç Görmüşmüydünüz. Sevda Dini Resimler 0 29 Ocak 2012 15:08
Muhtaç Ol... MoHaC Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Kasım 2011 21:25
Rahmet Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 03:18
Dünya Yeni Bir Osmanlı'ya Muhtaç FrAnK}{MArtIN Genel Paylaşım 1 23 Nisan 2008 00:32