IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Swat

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 01:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Niyetlere Göre Majik Bitkiler




İş yaşamı, kariyer, refah ve başarı: Beşparmakotu, gözlük otu, oğulotu, kadife çiçeği, yosun, portakal, üvez, binbir delik otu, aslanağzı, ayçiçeği, lale.

NOT: Sarı renkli çiçeklerin Güneşin gücünü ve başarıyı kendilerine çektiklerine inanılır.



Konsantrasyon, çalışma, bilgi: Fesleğen, defne, oğulotu, yonca, göz otu, müge, her türlü nane, adaçayı, biberiye, sedefotu.

NOT: Yapraklarının kokusu zihin açıklığı ve konsantrasyonu arttırdığından, çalışma alanının yakınında biberiye bitkisi bulundurmak çok yararlıdır.



Bilgelik: Katırtırnağı, karahindiba, altınbaşak, süsen, erkeçsakalı, adaçayı

NOT: Sonuncu seçenek, bazı bitki adlarının işe yaradıkları alanları yansıtmasına bir örnektir.


Şans ve talih: Çançiçeği, yonca, nergis, eğreltiotu, süpürgeotu, çobanpüskülü, yosun, mersin, çilek.

NOT: Yaygın inanışın tersine, aslında şans getiren beş yapraklı yoncadır; dört yapraklı yonca koruyucudur.


Sağlık ve şifa: Melekotu, defne, böğürtlen, çuhaçiçeği, ekşimor, rezene, sarımsak, şerbetçiotu, lavanta, biberiye, üvez, kuzukulağı, menekşe.

NOT: Pek çok bitkinin şifalı, bazılarının majik, diğerlerinin ise fiziksel bir özelliği vardır. Burada yer alanları genel majik şifa verici özellikleri nedeniyle seçtim. Bu listede yer almaları onları yiyebileceğiniz anlamına gelmez!


Arkadaşlık ve ilişkiler: Tavşankulağı, papatya, unutmabeni çiçeği, sümbül, limon, mersin, çarkıfelek, gül, ıtırşahi, solucanotu.

NOT: Majik niyetlerle olsun olmasın, bir kişiye güzel bir bitki vermek arkadaşlığı sağlamlaştırmanın hoş bir yoludur, çünkü bitkiyle ne zaman ilgilenilse onu veren kişi anımsanır. Bununla birlikte, sorun yaratacak bir bitki yerine memnun edecek bir bitki seçmek çok önemlidir. Bir keresinde bana oldukça büyük ve kesinlikle acımasız bir kaktüs verilmişti. Birkaç kez yaralanınca, bitkiyi veren kişiyi sevgiyle andığımı söyleyemem!



Aşk, sevgi, eş: Peygamberçiçeği, hasekiküpesi, hanımeli, baldırıkara, çarkıfelek, erik, ıtırşahi, kediotu.

NOT: Kapı girişinin bir yanına peygamberçiçeği, diğer yanına ise hanımeli dikip bu sarmaşıkları en üstte birleştirmenin, evde yaşayanların birbiriyle olan bağlarını güçlendirip koruduğuna inanılır. Bunun üzerine yazılmış bir şarkı bile vardır!


Bereket: Havuç, nergis, damiyana, karabuğday, incir, sardunya, Bektaşi üzümü, üzüm, alıç, ökseotu, meşe, gelincik, ahududu, buğday.

NOT: Üzümün etkisi yalnızca bitkinin kendisiyle sınırlı değildir, Romalılar yataklarının üzerine üzüm salkımı resmi asmanın gebeliği garantilediğine inanırdı.


Ev ve aileyi korumak: Melekotu, yüksükotu, çobanpüskülü, sümbül, duvar sarmaşığı, hezaren çiçeği, meşe, maydanoz, yabani çuha çiçeği, üvez, devedikeni, morsalkım, acı fındık, boğanotu.

NOT: Yatağın kenarında yetiştirilen sümbül uyumu getirir ve kişileri kabuslardan korur. Çocuk odasına koymak için uygun bir çiçektir, ancak çocuğun çiçeği yemeyeceğinden emin olmanız gerekir!

Barış ve huzur: Kedinanesi, damiyana, sardunya, şerbetçiotu, yasemin, lavanta, leylak, gül, kediotu, mineçiçeği, menekşe.

NOT: Kedi nanesi ve kediotu bazı kedileri son derece cezbeder,

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Ağustos 2020, 12:45   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Niyetlere Göre Majik Bitkiler




bi de şu var

Alıntı:
Absent Pelin (absinthe pelin) gibi isimlerle bilinen ve Türkçe'de Pelin Otu denilen otsu bitki, orijinal dilinde Latince olup Artemisia Absinthium ismiyle bilinmektedir. Ayrıca Latince adında yer alan Artemisia'nın Yunan mitolojisinin doğa ve avcılık tanrıçası Artemis'ten geldiği de düşünülmektedir. llıman bölgelerde yetişen Pelin Otu, Türkiye'de de yetişirken süs bitkisi olmanın yanı sıra tıpta ilaç olarak ve alkollü içkilerde kullanılmaktadır.

Tedavi edici özelliği antik çağlarda keşfedilmiş büyük ağrılar ve hastalıklarda çeşitli bitkilerle karıştırılarak çay, macun, sürüp haline getirilip kullanılmıştır. Yazılı olarak elde bulunan en eski kullanımı “de rerum natura” da geçer. Her hastalıkta hemen Artemisia absinthium kullanılır. Çocuklar için bir karışım hazırlanıyorsa çok acı olmaması için içine çok az bal katılır. Ayrıca yine M.Ö 1500'lerde, Mısır’da yazılmış olan “ebers papyrus” teki reçetelerde bitkinin ilaç olarak kullanımına rastlanır.

Orta çağda cadıların hazırladığı her karışımda bulunan Artemisia absinthium ayrıca kötü ruhlardan korunmak ve arınmak için tütsü şeklinde de, şeytan çıkarma ritüellerinde de kullanılmıştır.


 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bitkiler, göre, majik, niyetlere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Boyuma göre değil huyuma göre' Seth Haber Arşivi 0 10 Kasım 2014 10:56
At Adımına Göre Değil Adamına Göre Yürür Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 24 Haziran 2014 20:39
Şifalı Bitkiler İle Zayıflamak Şifalı Bitkiler Kullanarak Diyet Yapmak Burce Diyet Listeleri 0 09 Mayıs 2014 00:00
Bitkiler Juventus Ödev ve Tezler 0 02 Haziran 2009 10:55