IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2018, 12:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnanıyorum demekle Allah'a iman tam olmaz




Her müslüman hiç süphe duymadan Allah'a inanıyor ve onun bir olduğuna şahadet ediyor. Ortada bir Kur'an-ı Kerim var ve bir harfinin bile değişebileceğine bile kimse inanmıyor. İman etme konusunda her müslüman tam anlamıyla inanıyor. Peki sadece inanmakla iş bitiyor mu?

Allah'a tam anlamıyla inanmadan iman olmaz. Ama sadece inandım demeklede iman tamam olmaz. Allah Peygamberimizi seçmiş ve görevlendirmiş islam dinini yani son dinini bizlere onun vasıtasıyla öğretmiştir. Peygamberimiz bizlere ne öğretmiş ise bizlerde onu uygulayarak ibadet etmemiz gerekir.

Allah'ın en çok ehemniyet verdiği ama insanların en çok boş verdiği ibadetlerin başında olan namaz. "en çok boş verdiği" bu cümleyi kullanmak istemezdim ama umursamadığı mı desem üşendiği mi desem bilemedim. Kısaca yerine getirmediği bir ibadet diyelim.

Günde 5 kez belli vakitlerin içinde yerine getirebileceğiniz bir ibadet. Bazıları vaktim yok diyor iş güç yüzünden diyor. Sebepler sebepler. Size söyleyeyim gün sizin sandığınız gibi kısa değil çok uzun aslında bize kısa geliyor. Dünya işlerine o kadar çok öncelik vermişiz ki onlarla uğraşırken günün nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Namaz aslında sizi işlerinizden alıkoyup işlerinizi aksatacak kadar vakit gerektiren bir ibadet değildir. Abdest almak 2-3 dakika 1 rekat namaz 1 dakika çarpın kılınan rekatla en uzun olan yatsı bile 13 rekattır. (bir rekatı tamamlamak sadece 1 dakika sürer isterseniz deneyin bakın).

Kimse namaz kılmıyor herkes kaçıyor gibi bir düşüncemizin olmadığını belirtmeliyiz. Sözümüz inanıp iman eden ama kuralları yerine getirmeyenler içindir.

Biz namazdan örnek vermek istedik. Farz olan diğer ibadetlerde var. Farz demek yerine kesinlikle getirmeniz gereken demektir. Özrünüz yoksa kaçışınız yok demektir. Bir tarafta farzlar ve kurallar, bir tarafta da siz.

Allah Kur'an da dememiş ki ya da Peygambere buyurmamış ki kulum senin canın nasıl isterse öyle yap canının istemediğini yapma. Böyle bir durumda olmadığına göre, siz inandım demekle iman etmiş olursunuz o kesin, ama tam iman etmiş olmak o başkadır. Tam iman Allah'a tam teslimiyetle olur.

Şöyle düşünebiliriz; Bizim Allah'ın işinde çalışmaya başlamış işçiler olduğumuzu düşünün. Biz çalışıyoruz yani namaz kılıp, oruç tutup, zekat veriyoruz. İbadet etmeyi çalışmak gibi düşünün. Dünya da evinizin arabanızın olması için bir işte akşama kadar çalışıp çabalıyoruz gelecek için yatırım yapıyoruz. İşte ibadet etmek de aynı şekilde ahirete bir yatırım olmuş oluyor. Çalıştık çalıştık emekli olduk (Ölümü emeklilik gibi düşünün). Ahiret hayatı başlayınca mükafatımızı (maaşımızı) almış olacağız.

İnanmak, inandım demek dört dörtlük bir ibadetle bereber olmalıdır. Bir işi yarım yapmak yarım yapmak demektir. Tam yaptım diyemezsiniz. İmanda tam yapılınca iman etmek demektir. Burdaki saydıklarımızı yapmadığınızda imansız sayılırsınız yada farzları yerine getirmeyince iman etmemiş olursunuz gibi mana çıkmamalıdır. Bunları yapmazsanız sadece günahkar olmuş olursunuz imansız olmuş olmazsınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
allaha iman, inanmak, namaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüce Allah'ın kitablarına iman etmenin anlamı nedir? Kaf_Dağı İslamiyet 0 10 Mart 2016 15:13
ALLAH cc iman Kaf_Dağı Genel İslami Konular 0 17 Ocak 2016 18:19
Allah’a iman ne demektir? Ecrin Genel İslami Konular 0 01 Temmuz 2013 23:55
İnanıyorum, demekle iman gerçekleşir mi? Zen İslamiyet 0 01 Kasım 2012 20:24
Allâh'a iman ne demektir? Zen İslamiyet 0 31 Ekim 2012 17:18