IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Choice

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2020, 20:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engelli Sahabeler




Hayat bir nimettir. Hayatta en büyük iki nimetten biri iman, ötekisi sağlıktır. Sağlık hiçbir şeyle satın alınmayacak kadar pahalı bir lütuftur. Birbirimize, size dünyanın bütün altınlarını verelim ama karşılığında iki gözünü alalım deseler kabul eder miyiz? Sanmıyorum ''Görmedikten sonra ne yapalım ki ?'' deriz. Onun için yüce Rabbimiz, ''Allah'ın nimetlerini sayarsanız bitiremezsiniz'' buyurur.

Özürlülük ise bir imtihan ve nimettir. Bir bela ve ceza değildir. Belki Yücel Allah özürlülerle sağlıklı olanları imtihan ediyor. Onlara karşı görevlerimizi yerine getirip getirmediğimizi, sorumluluklarımızı test ediyor. Özürlülere ise, zor gelen bir hayatın sonrasında sıkıntılı geçirdiği her güne karşılık bir cennet hayatı lütfediyor. Belki özürlüler ahiret hayatına artı bir önde gireceklerdir. Kendileriyle aynı ibadeti yapan bir bedensel sağlıklıya karşılık artı birle huzura çıkacaklardır beklide.

Engelliler bizden acıma değil, anlayış bekliyorlar. Onlara imkan tanımamızı istiyorlar. İşyerleri yeterince engelli kadrosu istihdam ediyor mu? Hakkını veriyorlar mı? Bütün bunları yeniden araştıralım

Hz.Peygamber (sav) döneminde öncü Müslümanlar arasında engelli sahabeler vardı. Engellilik onların zirvedeki yerlerini almalarına engel olmamıştır. Onların birkaçından bahsedelim. Sanırım özürlü ve engelli dostlarımıza hayata daha sıkıcı tutunöaları için bir ışık olur bu insanlar.

Bunların en meşhuru görme engelli olan Abdullah bin Ümmi Mektum'dur (ra) Bizzat hakkında ayetler inmiştir. (Abese: 1-12) Hz.Peygamber onu müezzin olarak tayin etmiş, bir seferliğine de vali olarak bırakmıştır. On üç defa Peygamberimizin (sav) yerine imamlığa vekillik yapmıştır.

Muaz bin Cebel (ra) ayağından sakattı. Peygamberimiz (sav) onu Yemen'e vali tayin etmiştir.

Abdullah bin Mesud (ra) nahif vücudu ve ince bacaklarıyla isminden çokça söz ettirmiştir. Muhteşem bir Kur'ân ve ilim deryasıydı.

Amr bin Cemuh (ra) ayaklarından sakattı. Uhud'da ilk şehit olanlardan olacaktır. Şahadeti Efendimizi (sav) hayli sarsmıştır.

Cennetle müjdelenen on kişiden biri olan Abdurrahman bin Avf (ra) Uhud'da aldığı yaradan dolayı sakat kalmıştı.

Amr bin Tufeyl (ra), Bera bin Malik (ra) hastalıklı bir bedenle hayatını sürdürmüştür.

İmran bin Hüseyin (ra) yıllarca yataktan kalkamamıştır.

Muaylub'un (ra) cüzamlı olduğu söylenir.

Muaz bin Amr (ra) kolunu kaybetmişti. Cennetle müjdelenen Talha (ra) parmaklarını kayip etmişti. Nesibe Hatun Yemame'de kolunu yitirecektir.

Abban bin Abdülmuttalib (ra), Abdullah bin Abban (ra), Abdullah bin Cahş (ra), Ümeyye bin el-Eskar (ra), Abdullah bin el Erkam (ra), Umeyr bin Adiy (ra), Ebu Abdurrahman El-Yerbu (ra), Ebni ebi Evfa (ra),Hz. Ebubekir'in babası Ebu Kuhafe (ra) Harize bin Numan (ra), Sad bin ebi Vakkas (ra) ve daha nice görme özürlü sahabe.

İslam tarihinde Zemahşeri (ismi, Kasım bin Ömer künyesi Ebü'l-kasım, lakabı Allame Carullah'tır. Tür kökenli büyük tefsir alimi. Ayağının sakatlığını anlatırken, '' Küçükken bir serçenin ayağını kırdım. Annem bana beddya etti.Bundan dolayı ayağımı kaybettim'' diye hikaye edecektir) İmam Busiri (Kaside-i Bürde'nin yazarı) engelli ve hasta vücutlara örnektir. Bilemeyiz belki de engellilik onları zirveleştirmiştir.

Aslında islam tarihi dışında sanat, edebiyat ve bilim tarihinde de engeline rağmen engel tanıyamayan örnekler vardır.

İşitme engellilerin arasında, Beethoven, Thomas Edison, Granville Redmend ; konuşma engelliler arasında, W.Churchill, Faraday, çocukluğunda öğrenme güçlüğü çekenler arasında, Einstein, Edison, Leanırdı da Vinci, Rock Felk ve daha nice isiml sayılabilir.

Ama herhalde hepimizin Neron ve Deli Petro gibi gerçek hastalardan, ruhsal özürlülerden Allah'â (cc) sığınmamız gerekir.

Not : Bu Yazı Nihat HATİPOĞLU (Saadet Asrından Damlalar Kitabından Alınmıştır.)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Eylül 2020, 14:52   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Engelli Sahabeler




Herkesin imtihani baska ..
Emegine saglik.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
engelli sahabeler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
engelli otopark yerini engelli araçlar hakkediyor mu? xena Haftanin Polemigi 15 26 Haziran 2019 13:20
Engelli maaşı ne kadar oldu? 2019 Engelli maaşları son dakika açıklaması Zeytin Ekonomi Haberleri 3 05 Şubat 2019 14:55
Mute Savaşında Şehit Olan Sahabeler Cappy Genel İslami Konular 0 29 Ocak 2015 22:47
Sahabeler / Peygamberimizin Arkadaşları xena İslamiyet 3 21 Şubat 2013 16:31
Cennetle Müjdelenen Sahabeler Kalemzede İslam Alimleri 0 03 Ağustos 2011 01:05