IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2008, 00:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ört(ül)meyelim... Örtünelim...!




Makale: Ört(ül)meyelim... Örtünelim...!

Her şey amacından saparken maalesef Müslüman kadının örtüsü de amacını yitirmeye ve başka amaçları olanlara alet oluyor. Kardeşlerimden rica ediyorum lütfen başkalarının ceplerini doldurması pahasına örtümüzü eksiltmesine, değerini yitirmesine, ona farklı anlamlar katmasına izin vermeyelim. Başımızda ve üzerimizde taşıdığımız sadece birkaç metre kumaş parçasından ibaret olmamalı lütfen bize yüklediği anlamı da hatırlayıp hakkını verelim. Bu kadar renklilik bizi bozdu sanırım. Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız hadis-i şerifini birileri nefislere uygun hale getirin diye mi algılamamıza sebep oluyor bir düşünelim.

Algılama ve anlama özelliğimizi bir gözden geçirip, yeniden çekidüzen verelim. Algı yeteneğimizin frekanslarını nefislerimize doğru değil kalbimize doğru çevirelim. Zira bizi yöneten nefsimizden başkası olmaz. Dışımızdaki eksiklik, anlam yitikliği, amacından sapma nefse uygunluk içimizde bir sorun olduğunu gösterir. Eğer içerideki sorunu çözmezsek dış örtümüz artık bizi hiç bir şey den korumaz. Buda anlamını yitirmesine sebep olur. Mümin özelliğine sahip kimselerin içi ile dışı arasında bir anlam bütünlüğü olmalı zira birbirimizi tanıyamayız çünkü rabbim bizlere birbirimizin kalbini görebilme yeteneği vermemiş, kalplerdekini gören, duyan ve bilen yalnızca o dur.

Son zamanlarda nedense başörtüsü problemini, sadece başı örtme olarak algılamamıza sebep oluyor birileri, evet başlar örtülü… bu cümlenin sonu tamamlamıyorum çünkü gerçekten içim acıyor gördüğüm manzaralar karşısında şaşkına dönüyorum üzülüyorum halimize ne hallere düştü müslüman kadının kimliği, ne kadar renklendi böyle ne çok şekillere girdi. Önceleri bazı dayatmalar karşısında örtünmek zorunda olanlar vardı örneğin, baba baskısı, ya da eş rızası için örtünmek. Şimdilerde değişik moda akımları gelişti modernleşme ve çağdaşlaşma adına örtünün çağdaş versiyonu ne kadarda kulak ve yürek tırmalıyor ve modern örtünün altında kimlik arayışında olanlar, oradan oraya adeta savrulanlar.

Okuduğum bir haber karşısında dehşetim daha da arttı modern ve çağdaş örtü imalatı yapan bir firmanın defile manzaralarından söz ediyordu. Alımlı hanımların tesettür dedikleri kıyafetleri giyip beyefendilerin karşısında salına, salına yürüyerek eşlerinin, kızlarının ve kız kardeşlerinin giyeceği kıyafetleri sahnede nasıl izlediklerini ve aralarda namazlarını eda ettiklerinden söz ediyordu. Ne kadar içler acısı Ya Rab! Sen bize dirayet ver, bunları yapanların niyetleri her ne ise kendilerine çevir.

Bütün kardeşlerimden rica ediyorum lütfen neden örtündüğümüzü bir kez daha düşünelim önce kendimiz hatırlayalım ve çevremizdeki herkese tekrar hatırlatalım. “Hatırlat şüphesiz ki hatırlatmak müminlere fayda verir’’ ( zariyat 55 )

Ve örtülmeyelim ÖRTÜNELİM!

RABBİM HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN

Derya FIÇICI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Mart 2009, 06:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ört(ül)meyelim... Örtünelim...!




Amin güzel paylaşım sağolasın

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ortulmeyelim, ortunelim, Örtülmeyelim, Örtünelim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık