IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2009, 23:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elimi Kalbime koydum, dinledim, Duadaydi...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sevgili Muhafizim! Beni, ilgilendirmeyen i$e kari$maktan... Degi$tirmeye güc yetiremeyecegim meseleye kafa yormaktan... Kendi kapim pisken, ba$kalarinin kapisinin pisligine takilmaktan... Bünyesi nice mikropla hasta ve dertliyken, doktorluk iddiasinda bulunmaktan... Sadece i$ittigi hususlar icin biliyorum demekten... Sagdan soldan duyduklari ile fetva vermekten... Ilmi ve hilmi israf etmekten... Boyumu a$an mevzularda, gevezelik yapmaktan beni koru... Edebe yol olmayan ya$maktan... Nefsim dururken, ba$ka bir dü$manla sava$maktan... Ve $erlilerin $er tuzagina dü$mekten Sana siginirim... Di$i icine kacmaktan, ici di$ina cikmaktan, haktan sapip hataya ko$maktan koru beni...!

Sevgili Yaraticim! Beni, var ettigin o ezel yurduna, tertemiz geri döndür... Bu dünyaya geli$im pek macerali, büyümem pek me$akkatli olmu$... Anami ve babami cennet bahcende gezdir... Gidi$imi kolay eyle... Akil ya$ta degil, ba$ta diyorlar, ba$ima akil nasip eyle... Hakikatte aklin ne ya$ta, ne de ba$ta olmadigini... Fakat aklin ille de yani$ta oldugunu fark ettir. Aklini ya$inda sanan büyüyememi$ ihtiyar olmaktan Sana siginirim. Akli, ba$ olmakta sanan büyükba$ olmaktan da koru beni... Hakkimda her ne murad etmi$sen, beni ondan razi kil da, $ikayet edip duran bedbahtlardan olmayayim...!

Sevgili Dostum! Sevdiklerim uyudugu, en cok sevdigim de rüyalara daldigi ve beni sevdigini söyleyenler yorulup, kendilerine bile hayirlari kalmadigi zaman, beni yine de gözleyen, koruyan ve kollayan Sen'sin...! O herkesin birakip gittigi ve sadece Sen'inle ba$ ba$a kaldigim zamanlarda, Sen'inle olmak duygusunu bana öyle derinden hissettir ki... Ömr-ü billah, yalnizlik nedir, unutayim... Dostlarina dost olmayi, dostlarinin hizmetinde bulunmayi ve dostlara yara$ir bir sevgiyle sevmeyi nasip et...!

Sevgili Lutfedicim! Özellikle agzimin icinde, inci taneleri gibi piril piril durmakta olan, hani $u yeri; üstte, önde ve ortada olan iki di$im icin, Sana $ükredemezken, beni Sana hakkiyla $ükrettigini zannetmegafletinden uzak tut. O iki di$ olmasaydi, ne insanlarin alayci baki$larindan kurtulabilir, ne dogru düzgün yemek yiyebilir, ne de böyle düzgün konu$abilirdim. Ama ne olur, iki inci tanesi di$in kulu etme de beni, onlar sebebiyle kibir camuruna batip, deryadan ayri kalmayayim... Kar$ima, beni onlar olmadan da sevebilecek, takintisiz, yüce ruhlu insanlar cikar...
Kabuga degil, öze a$ik güzel kullarinin arkada$ligiyla, lutuflarina lutuf ekle... Ikram ettigin iki di$imle ilgili istediklerimi, yardiminla üstesinden gelecegim, herhangi iki i$im icin de istiyorum, lutfet...!

Sevgili Sinayicim! Kar$ima cikardigin imtihanlar hakkinda, hüsn-i zan beslemeyi ve onlarin her birini, sadece benim hayrima yarattigini dü$ünmeyi... Cirkin bakarak güzellikleri karalayanlardan degil, güzel bakarak pislikleri paklayanlardan olabilmeyi bana nasip et... Yoklukla, coklukla, aclikla ya da toklukla sinadiginda, kanaat lutfet... Yusuf olmaya güc yetiremem belki ama... Ben farkinda olmadan, ruhumda bir Yusufluk büyütmü$sen, Züleyhalar kar$isinda serinlik, iffet ve asalet nasip et... Kim bilir, belki Yusuf degil de, Züleyha olarak sinanmaktir nasibim... Eger öyleyse, lütfen, kar$ima Yusuf gibi bir Yusuf cikar... Her ikimizi o sinamadan, alni ak cikar... Ve alnima, o Yusuf ile, razi oldugun $ekilde visali yaziver... Dedikodusunu yapanlardan olmaktansa, Züleyha olmak yegdir... Lakin o vakit, bana öyle bir el ver ki, gömlege uzanmasin! Öyle bir göz ver ki, fesat bakmasin! Öyle bir dil ver ki, zora sokmasin! Öyle bir kalp ver ki, fitne dolmasin! Öyle bir ayak ver ki, icabinda kendine ayak diresin! Öyle bir irade ver ki, Sen'in hükmünde erisin! Öyle bir sabir ver ki, sabrindan bir zerre olsun! Öyle bir güc ver ki, ici kaynar, ici yanik, ici bitik ise de... Di$i pek serin, pek sakin ve ille kavi olsun!

Sevgili Vefakarim! Sen, ne ugruna cekilen zerrece sIkintiyi, ne de ugruna yapilmi$ zerre miktari fedakarligi unutursun... Senin bu ahlakindan nasip almayi bana da bah$et... Nankör ve hayirsizlardan degil, vefali ve $ükran dolu olanlardan et beni... Verdiklerin icinde kötü olmadigini fark ettir... $er icinde gizledigin güzellikleri görebilecek göz lutfet... Hayirlar icinde sakladigin $erleri sezebilecek kabiliyet lutfet... Kalemde gizledigin alemi... Alemde gizledigin kendini... Kendinde gizledigin huzuru lutfet... O huzur icin $ükreden, $ükrünün her daim kit olacagini ve hic bir zaman Sana layik olan $ükrü eda edemeyecegini fark eden... Akil sahibi bir akla kavu$mu$, ahmakliktan kurtulmu$; fakat yine de, akillilar (!) icinde aptal, aptallar icinde zeki... Uyaniklar (!) arasinda enayi, enayiler arasinda alabildigine ferasetli olmayi lutfet...

Sevgili Mahmudum! Verdigin nimetleri sahiplenmekten, emanetci oldugumu unutmaktan, haddimi bilmemekten koru beni... Haddi a$anlardan olacaksam, a$k ile kendimden gectigim ve aklim catladigi icin olsun... Haddimi bileceksem.... Bu had bilmenin ici, riya ile kirlenmesin... Bilmesi cahillik olmaktan... Ilmiyle cehalet batagina saplanmi$lar arasinda bulunmaktan... Ilmi sebebiyle hakka itiraza dü$mekten... Ilmi, put edinmekten koru... Cehli icinde ilm-i hakiki gizlenen... Icabinda hakikati cekinmeden dile getirebilen... Sen'den uzak kalmaktan ba$ka korku ta$imayan... Gerektiginde gözünü dahi kirpmadan, rizan yolunda canini ortaya koyanlardan eyle beni...!

Sevgili Kudretlim! Sadece bir of ceksem kar$iki daglar yikilir... diyerek gürleyenlerden degil, lakin, cektiği bir of! ile, kendi icinde, güne$i görmeye maani dag ve tepe namina her ne varsa yikilan, samimi ve ihlasli kullarindan olmayi nasip et... Of! nidasinin icinde, tevbe, inilti, naz, dua, yakari$ ve selam saklanan iclilerden et beni... Ayin ve güne$in i$igini yansittigi nura hayran, o nura ermek adina, nara da giryan, her derde de, her cileye de mest kullarindan... Cefa icre bin bir derman gösterdigin nasiplilerden et beni...!

Sevgili Ikram Edicim! Sonu yok ki, iyiligime iyilik kat... Gözlerimi ac da, iyiligi kendi engin deryasi icinde görür olayim. Hadiseleri daracik, kücücük aklimla degil, akil ötesi hikmetleriyle degerlendirme gücü ver& Sadrimi geni$let... Iyiligi, sadece dil ile tavsiye edenlerden degil, fedakarlik ederek ve cilelere katlanarak, iyilige bizzat vesile olanlardan et beni... Taif'lerde ta$lansa da, nefsi icin zerrece öfke duymayacak yürek lutfet! Geni$lemi$lere, darlari sarma ve kollama a$ki ver... Dar kalmi$lara, o geni$lerin etegine siginma ve onlara teslim olma nimetini bagi$la... Ba$ gözümü de kalp gözümü de körlükten muhafaza buyur... Sonra da o göz acikliginin, her daim $ükrünü nasip et... Arayip da bulamayan... Buldugundan gafil, aranip duran... Arayi$larini beyhude zannedip ümitsizlige kapilanlardan etme beni... Kalabaliklar icinde bir tenha lutfet de, o tenhada gizli gizli, Sen'inle bulu$ayim... Biricik sevgili olan kendinle oyala ve sevindir beni...!

Sevgili Esrarengizim! Herkes aglarken bazen, pek abukca gülebilmeyi, herkes gülerken bazen, pek abukca aglayabilmeyi... Herkes duyarken sagir, herkes görürken görmez olmayi nasip et... Ba$kalarinin hatalarini ve zaaflarini secip cikarmaya ayarli bir baki$tan Sana siginirim. Bana, kendi hatalarini görmekten, ba$kalarininkini görmeye hali kalmayacak göz lutfet... Beni, sirda$ olabilen, sirda$ kalabilen, güvenilen ve peygamberinin «emin»lik sifatiyla boyanmi$ olan biri et. Bana nasip ettiklerini hor, hakir ve cirkin görmekten gözlerimi kurtar... Nefis perdesi yüzünden baktiklarini göremeyen, görü$ü yaniltici ve aldatici olan, isabetsiz, sig ve bön bakan biri olmaktan koru beni... Gözlerimden perdeleri diledigince kaldir... Esirgeme ne olur, beni huzuruna aldir... Öyle bir aldir ki, her an huzurunda huzur, her dem huzurunda sürur duyayim... Her ne ciksa kar$ima Sen'den bilip, hürmet ile ba$ üstüne koyayim...

Sevgili Setredicim! Sen, öylesine $efkatli bir dostsun ki, kusurlarimi örtersin. Eger böylesine setretmeseydin, hic bakilacak halim kalir miydi? Bana, o setredi$inden nasip ikram et de, ben de insanlarin hatalarini örtebileyim. Birilerinin yanli$ini dilime dolamaktan, birilerinin eksigiyle mutluluk duymaktan, bencil ve kaba olup, nezaketten mahrum kalmaktan, Sana siginirim... Hem, sadece beni ba$kalarina kar$i örtmekle kalmaz, kendinle arama da perde cekersin... Bunu yapmakla, yine sadece beni korumayi murad ettigini biliyorum... Lakin... Perdeleri kalin etme de, hic degilse, ardinda gizlenen cemalini seyretmeye yol bulayim...!

Sevgili Rezzakim! $u ictigim cay tadinda bir ömürle bereketlendir beni... Acken de, tokken de gülümseyebilmekle riziklandir. Sicak ekmege dokundugumda duydugum hazzin aynisini, bayat ekmege dokundugumda da duymayi nasip eyle... Soframdaki lokmadan $ikayet etmekten koru da, o lokmayi kimlerle bölü$ebilecegimin dü$üncesine sal beni... Sadece kendi karni doydugunda rahatlayanlardan olmaktan, yalnizca kendi keyfini dü$ünenler arasina girmekten koru... Midesi biraz dolunca, doygunluk hissetmekten Sana siginirim... Sen beni, gönül tokluguyla nasiplendir... Ba$kasinin hakkina göz dikmekten, hakki olmayanin pe$ine dü$mekten muhafaza eyle... Hani hic olmadi ya, gün gelir de, karnim sirtima yapi$acak kadar ac kalacak olursam, o gün, bir sünneti ya$iyor olmanin mutluluguyla güldür yüzümü...!

Sevgili Biricigim! De ki, Allah birdir! Ayetini, hayatimin her aninda dolu dolu hissettir bana... Samed olu$un kar$isinda, Sana alabildigine muhtac olu$umu hissettir... Kapinda bir fakir ve bir dilenci olmaktan ayirma beni... Vesileye takilip kalarak Sen'i unutmaktan, vesileye te$ekkürü ihmal suretiyle, Sana $ükürde kusur etmekten koru... Kul hakkiyla ve nicelerinde hakkim oldugu iddiasiyla huzuruna gelmek ihtimalinden azad et beni...!

Sevgili Adilim! Ben nefsime cok zulmettim... Bunu, Sen'in emirlerini ya$amak hususunda lakayt kalmakla yaptim... Dogrusu, hala Nefsim Nefsim! demekle bile, kendime zulmetmekteyim... Zira, fasulye gibi nimetten sayip zikretmekle, nefsimin kendini bir adam sanmasina sebep oluyorum... Hakkimda adaletinle degil, rahmetinle hüküm ver... Yüceler yücesi af ve merhametine öylesine muhtacim, üstelik bunu Sen'den isterken, öyle de yüzsüzüm ki... Bana kizginlik ve kirginlikla ah ettirme... Kimsenin bu $ekilde ahina da beni sebep etme... Fakat ke$ke, ne $eref ki, a$k ile ah edeyim... Ve a$k ile «ah»a vesile edileyim...

Sevgili Merhametlim! Bana bir ben lutfet ki, kendine hayri olsun... Ve o bene lutfet de ömrünce hayra ko$sun... Yok, zerrece $üphem yok, Sen bana sevdalisin! Bunca kusuruma kar$in, böylesine yüce, böylesine akil almaz bir cömertlik ve $efkat sergileyi$ini, ba$ka neyle aciklayabilirim? Kaldi ki, Sen'in tutumunu aciklamaya sanki gücüm mü var!? Nicedir vefaya dönü$emeyen tavrim icin... Nicedir sevdana kar$ilik vermeye güc yetirememi$ gönlüm icin... Ve nicedir, öyle veya böyle, biricik olu$undan gaflete dü$mü$ baki$im icin, beni affet... I$ledigi sevaplari kendinden, günahlari ise uydurdugu nice kiliftanmi$ farz edip, varlik iddia etmekten gecemeyen nefsim icin beni affet...

$imdi desen ki: A benim sevgili Bilir Bilmezim! Yine ne cok konu$tun... Ne cok laf siraladin... Isteklerinin kimi makul, kimi ise pek yersiz ve gereksiz... Bilmez misin ki, senin icin en güzelini, zaten her an önüne cikarmadayim... Bilmez misin ki, sen istemeden de sana nimet yagdirmadayim...

O zaman derim ki: A benim naz cekenim! Sen degil misin bana Dua et, duan da olmasa neye yararsin?! diyen... Hani, kul olmu$ degilim, ama ho$ görüver i$te, bilir bilmez ettim bir dua, sen tashih ve tanzim ediver... Isteyecegim diye, acgözlülük ve abes sözler etmi$sem, affediver... O ki söylettin, o ki istettin, o ki yordun dilimi, yazdirdin kalemimi... Sanki hazinenden bir $ey mi eksilir be canim, diledigin kadarini lutfediver...

Ve Sen kizar da dersen ki: A benim utanmazim! Bacak kadar boyunla, $u ele avuca gelmez huyunla, iki elini beline koyup da, ukalalik ediyorsun! Neyine güvenip, böyle $imariyorsun! Ne bu samimiyet?! Hem sadece kendin icin dua ettin, hani ba$kalari icin istemeler?! O da yetmezmi$ gibi, ne o öyle iki dua edip de Aman yoruldum zaten demeye getirmeler?!

Ben de derim ki: A benim sevmelere eremedigim! Sen'in e$siz hazinelerin kar$isinda, ben bir lokmacik cikinimdakine varlik der, güvenirsem, ayip olmaz mi? Hem Sana da yapamayacaksam buncacik nazi, ba$ka kime yaparim? Kendim icin isteyi$imi ho$ gör, bilirsin ya bu
benlerin $anidir... Fakat Sen, Senin $anina yara$ircasina, beni
bizet... Tanidik-tanimadik her bir beni, bu duadan nasipdar et... Üstelik, niye yorulmayacakmi$im sevdicegim... Bak, ki zaten bir nazarlik canim var... Dagilirim, yorulurum, nahifim... $imdi...

Isteyenin bir yüzü kara, lakin... Yüzü-özü aklar hürmetine, de hadi, Sen kabul buyur $u duayi, ben de Amin! diyeyim...

Amin...! Amin...! Amin...!

Bi rahmetike ya erhamerrahimin...

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mart 2009, 17:12   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Elimi Kalbime koydum, dinledim, Duadaydi...




paylasim icin tesekürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mart 2009, 18:08   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Elimi Kalbime koydum, dinledim, Duadaydi...




Ellerine sağlık..

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 20:47   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Elimi Kalbime koydum, dinledim, Duadaydi...




Gerçekten güzelmiş : )

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dinledim, duadaydi, elimi, kalbime, koydum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüreğim Ne Dediyse Onu Dinledim.. MuRaT- Makaleler 1 26 Ekim 2014 00:17
Yüreğim ne dediyse onu dinledim ben Amelia Aşk ve Sevgi Köşesi 0 03 Eylül 2014 20:42
Gıybet Dinledim Orucum Bozuldu Amelia İslamiyet 0 11 Temmuz 2014 16:19