IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2010, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mahmud Efendi Hazretlerinden Haber Var..




Muhakkak ki Hamd ALLAH(c.c.)’adır. O’na hamd eder, O’ndan yardım ve bağışlanma dileriz. Nefislerimizin şerrinden ve amellerimizin kötülüğünden O’na sığınırız. ALLAH(c.c.)’ın hidayet verdiğini saptıracak yoktur, saptırdığına da hidayet edecek yoktur. Ve şahitlik ederiz ki ALLAH(c.c.)’tan başka ilâh yoktur, O tektir ve ortağı yoktur. Ve yine şahitlik ederiz ki Muhammed(s.a.s.) O’nun kulu ve Resulüdür. Esenlik ve dua, Peygamberlerin mührü olan, kıyamet öncesinde alemlere rahmet olarak gönderilen ALLAH(c.c.)’ın Resulü Muhammed(s.a.s.)’e, ailesine, ashabına ve kıyamete kadar onların yolunu yol edinenlerin üzerine olsun.
* ‘Yahudi ve Hristiyanlar cennete girecek’ diyenler için: Rasûlüllâh Sallallâhu Aleyhi ve Selleme inanmadan kimse cennete giremez. Bu hususta nice âyetler var.

* ‘Mezhepler lazım değil’ diyenler için: Mezhep imamları ne büyük insanlar, hele İmâm-ı Azam (Radıyallâhu Anh) ne kadar üstün, onlara uymadan kimse İslâm’ı yaşayamaz.

* ‘Kadere inanmak şart değil’ diyenler için: Îman şartları altıdır, bunlar bütün şeriatlerde aynıdır, değişmez. (Kadere iman da onların içindedir)

* ‘İslam’da el ve ayak kesmek yok’ diyenler için: ALLAH Teâlâ’nın âyetlerinde geçen cezalara inanmak lazım ki en azından îman kurtarılabilsin. İnsan Kur’ân-ı Kerîm âyetleriyle amel edemese de en azından inanmakla îmânını kurtarır. Ama: ‘Kur’ân’da olsa da ben bunlara inanmam’ derse kâfir olur.

* ‘Ye’cûc ve Me’cûc’ün belli bir yeri yok, bütün teröristler Ye’cûc ve Me’cûc’dür’ diyenler için: Efendi babam: Ye’cûc ve Me’cûc seddi için Çin seddi diyenlere çok kızardı ve bunun Kur’ân-ı Kerîm’e uymadığını söylerdi de: ‘O seddin üzerine zamanla ağaçlar ve bitkiler dolandığı için yanından geçsen fark edemezsin, fakat Kur’ân-ı Kerîm’de buyrulduğu üzere o sed vardır ve bu iki kavim onların arkasındadır’ derdi. Bunu kim inkâr edebilir?

* Mehdi’nin geleceğini inkâr edenler için: Mehdi’nin geleceğini Rasûlüllâh Sallallâhu Aleyhi ve Sellem haber verdi. Hangi hoca bunu inkâr edebilir?

* Şiilerin görüşlerini Ehli Beyt’e mâl edenler için: Rasûlüllâh Sallallâhu Aleyhi ve Sellemin sahâbesine tazim etmeyenler, ona îman etmemiş olur. Şiiler yetmiş iki fırkanın en kötüsüdür. Çünkü sahâbeyi sevmezler.

* Vaaz u Nasihat: Yukarıdakilerde olduğu gibi böyle yanlış konuşanlarla mücadele etmek lâzım, Efendi babam uyarma konusunda çok hassas idi. “Şeytanın dostlarıyla mücadele edin, gerçekten şeytanın hilesi pek zayıf olmuştur.” (Nisâ Sûresi:76)

Efendi Babam: ‘Dîn-i Mübîn-i İslâm’ın devamı ve bekâsı emri bil ma’ruf ve nehyi anil münkere bağlıdır, inkırâzı (sönmesi, zeval bulması) da emri bil ma’ruf ve nehyi anil münkerin terk edilmesiyledir’ derdi.

* Dengeli Uyarma: Acı da olsa hakkı söylemek lazım, ama şiddet iyi bir şey değil, terazili gitmek gerekir.

* İsrail Belası: İsrail Müslümanlara saldırıyor, yaşlı, kadın, çocuk demeden herkesi öldürüyor, herkes dua ediyor, fakat zulüm devam ediyor. Müslümanlar “Rabbenâ zalemnâ… Ey Rabbimiz! Biz (emrine muhalefet edip,) nefislerimize zulmettik! Eğer Sen bizim için (günahlarımızı) bağışlamada bulunmazsan ve bize acımazsan andolsun ki; elbette biz (iki cihanda da en büyük zarar ve) hüsrâna uğrayanlardan oluruz!” (Araf Sûresi:23) âyet-i kerîmesini okusunlar, zulmümüzü itiraf edersek acır bize, istersek acır bize…

Büyük imtihandayız. Kâfirlerin yaptıkları Müslümanların rahatını kaçırmak! İbtila! İbtila! Hep dünya sevgisinden oluyor bu işler, Müslümanların başındakiler: ‘Dünya geçmesin elden de din ne olursa olsun’ diyorlar, Evliyaullah: ‘Sıddıkların kafalarından bile en son çıkacak şey reislik sevgisidir’ buyuruyor. Halbuki ‘İslâmiyet hâkim olsun da biz çöpçü olalım’ demek lazım.

Ama Müslümanların âkibeti iyi olur, kâfirlerin sonu cehennem olduktan sonra dünyalıkları ne fayda eder.

* Ümmet-i Muhammed’e Dua: Mevlâ kurtarsın hepimizi…

Görüşmesini nakleden: Ahmed Mahmud Ünlü

Görüşmenin Yayınlandığı Yer: Kasr-ı Arifan Dergisi Şubat 2009.

Efendi hazretlerine sordular;

Efendi hazretleri Bayram Hocadan sonra vaaz için birini tayin etmediniz… Hani birisini tayin etsenizde sohbetler olsa.

Efendi Hazretleri Cevab:

Yakında ben vaaz edeceğim inşaALLAH.

Alıntıdır...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
efendi, haber, hazretlerinden, mahmud, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
II. MAHMUD HAN’IN HOCASI Desmont Tarih 0 18 Kasım 2014 21:51
Hüsameddin Mahmud Zen Tarih 0 14 Mayıs 2014 17:50