IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Hz. Muhammed'e en güzel şiiri bir Rus yazdı (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/321186-hz-muhammede-en-guzel-siiri-bir-rus-yazdi.html)

Feronia 11 Mart 2010 11:43

Hz. Muhammed'e en güzel şiiri bir Rus yazdı
 
Rusya Müftüler Konseyinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "Alemlere Rahmet - Peygamber Hz. Muhammed" adlı şiir yarışmasını Rus şair kazandı


Müftüler Konseyi tarafından düzenlenen yarışmaya ülke genelinde 112 şair katılırken, en iyi 3 şiirin sahibi olan şairlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.
Juri, birinciliğe layık şiir olmadığı kanaatine varırken, en iyi ikinci şiir ödülü Müslüman olmayan x un "Muhammed Peygamber'in Veda Hutbesi" adlı şiirine verildi. Yarışmada 3'üncülüğü "Örtü" şiiriyle x ve "Mekke Yağmuru" şiiriyle x paylaştı.
Ödül töreninde konuşan Müftüler Konseyi Başkanı , gelecek yıl yarışmanın 5'incisini düzenledikten sonra 5 yıl içinde yarışmaya katılan şiirlerden oluşan bir kitap yayımlamayı planladıklarını bildirdi.
Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü Profesörü ve juri başkanı da konuşmasında, yarışmanın başından beri juride görev yaptığını, her geçen yıl yarışmaya katılan şiirlerin kalitesinin arttığını belirterek, "Aslında bu tür yarışmaları diğer din mensuplarının da gerçekleştirmesi gerekiyor. Ve ben bunu diğer dini temsilcilere teklif edeceğim. Çünkü bu tür yarışmalar şahsın manevi olarak gelişmesine yol açıyor" dedi.
törenden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed ile ilgili yazdığı şiirin macerasının Antalya'daki tatilleri sırasında başladığını belirterek, "Eşimle birlikte Türkiye'ye tatile gitmiştik. Bir tur sayesinde Rusya'da çok sevilen ve sayılan Aziz Nikolay'ın kabrini ziyaret etmiştik. Ve orada Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasına rağmen Nikolay'a duyduğu büyük saygıyı gözlemledik ve çok şaşırdık. Oradaki temizlik, kiliselerin durumu hayranlık vericiydi" diye konuştu.
Ülkesine döndüğünde İslam'a ilgi duymaya başladığını, Hz. Muhammed'in hayatını okuduğunu ve özellikle "Veda Hutbesi"nden çok etkilendiğini kaydeden x , "En çok Veda Hutbesinden etkilendim. Konuşmada bizim dine aykırı bir şey bulmadım. Onu okurken ilham geldi ve ben de duygularımı kağıda döküverdim. Muhammed alemlere nur saçan peygamberdir" dedi.
AA

haber7

JosephiNe 11 Mart 2010 11:48

Cevap: Hz. Muhammed'e en güzel şiiri bir Rus yazdı
 
Allah´ım hikmetinden sual olunmaz ama ne güzeL şeyler bunlar Nur yüzLü peygamberim gül kokan peygamberimin dile getirmesi bir günahkarın Allah günahlarını affetsin inşallah din duygusu dolarda Islam a yönelmene sebp olur bu olay paylaşım için ayrıca teşekkür Feronia:)))

Nickolas 11 Mart 2010 11:53

Cevap: Hz. Muhammed'e en güzel şiiri bir Rus yazdı
 
Şiirin kendisi de olsaydı :)

JosephiNe 11 Mart 2010 11:54

Cevap: Hz. Muhammed'e en güzel şiiri bir Rus yazdı
 
evet bende merak ettim:)

Feronia 11 Mart 2010 11:55

Cevap: Hz. Muhammed'e en güzel şiiri bir Rus yazdı
 
dimi ..

ama aldigim kaynakta yoktu. ama merak ettim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net