IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2010, 09:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asrın hastalığı: İman zayıflığı...





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İslamiyet kiyamete kadar devam edecek bir dindir. Bu devamlilikta, ogretmen-talebe iliskisi sarttir.

islamiyet'e gore yeryuzu bir okul, bu okulun temel kitabi Kur'an-i Kerim, bas muallim Peygamberimiz (sas), kâinat laboratuvar, Musluman besIkten mezara kadar talebedir.

Said Nursi, yeryuzu hastanesine bastabip olarak cikarilmis, hastaligi teshis etmis: Iman zayifligi. Buyurmus ki: "Mariz bir hayatin, hasta bir unsurun, alil bir uzvun recetesi ittiba-i Kur'an'dir."

Said Nursi'ye gore Kur'an maddi ve manevi dertlere dermandir. Iman zayifligini tedavi edecek, tahkiki iman dersleridir. Iman meselesi birkac sekilde ele alinir.

Taklid-i iman: Annesi, babasi Musluman olanlarin, onlardan gordugunu taklit ederek Musluman olmasi taklid-i imandir.

Tahkik-i iman: Imanla ilgili konularin, ispatli ogrenilmesi, kalben tasdik edilmesidir.

Risale-i Nur talebeleri, imanin esaslarini ispatli ogrenip ispatli anlatirlar. Hal boyle olunca dalalet firtinalari onlarin imanlarina zarar vermez. Risale-i Nurlarin her cumlesinde, genis manalar vardir. Insanlara tesir eden bir tarafi vardir. Her meslek sahibi Risale-i Nurlardan faydalanir. Cemaatler, Islam universitesinin fakulteleridir. Muminler kardestir. Muslumanlar tek millettir.

Vahiy, peygamberlere aittir. Ilham ise umumidir. Risale-i Nurlar, ilham-i ilahiyle yazilmistir. Bediuzzaman'in hayatini okuyanlar garip seylerle karsilasabilirler. Ona Bediuzzaman denmesinin sebebi de budur. Mali, mulku yoktu. Cocuklari, yardimcilari yoktu. Bazen dagin basinda haftalarca kalirdi. Su yok, ekmek yok, yatak-yorgan yok. Bu sartlar altinda dagin basinda, tek basina kalabilirdi. Manevi degerlerle butunlesenler, maddiyattan uzak kalinca, zor duruma dusmezler. Islam buyuklerinin hayatlari, anlatilmakla anlasilmaz. Oylesine bir hayati yasamaya calisan, gercegi anlar. Bunun icin mustesrikler her konuda kitap yazmistir. Fakat iman konusunda kitap yazmamislardir. Cunku iman meselesini kitaplardan anlamak zordur. Onu yasayarak anlayabiliriz.

Yazin sicak gunlerinde oruc tutan adamin cektigi sIkintilari oruc tutanlar anlar. Bu sIkintilara, kisi iman kuvvetiyle dayanir. Iman kuvvetini de muminler anlar. Allah etten beyin yaratiyor. Problem cozen beyinleri yaratan Allah, bazi kurallarinin beynine ilim koyabilir. Mademki her canli Allah'in emrindedir. Allah'in nizami icinde yasar. Oyleyse Said Nursi'ye (rahmetullahu aleyh) imana hizmet vazifesini de Allah vermistir. Tarihci Cemal Kutay, Ismet Inonu'yle Said Nursi'yi mukayese ederken diyor ki: "Said Nursi'nin diplomasi, mevkisi, makami, serveti yoktu. Ismet Inonu'nun her seyi vardi. Nasil olur da hicbir seyi olmayan insan, her seyi olan insana galip gelir?"

Allah bazi kullarina "yuru" demistir. Onlari hic kimse durduramaz. Onlar Islam'a hizmette basarili olurlar. Said Nursi'nin vazifesi Islam'a hizmetti. Bu hususta basarili oldu ki bugun dunyanin her tarafinda onun kitaplari basiliyor, dagitiliyor ve okunuyor. Allah'in hakimiyetini her seyde gorenler, Risale-i Nur calismalarini daha iyi anlarlar. Bir sair soyle demisti:

"Cik nerdesin zuhur et, biz seni bekliyoruz.
Yillardir yollarinda, yorgun emekliyoruz.
Musa ol Hakk'a yuksel, tecelli et de Tûr'a
Zulmet yikilsin, cihan gark olsun nura."

IsIk zahiri âlemi aydinlatir. Nur manevi âlemimizi aydinlatir. Muslumanlarin kurtulmasina sebep olur.

Diyorlar ki: "Risale-i Nurlari anlayamiyoruz." Ilkokula giderken lise derslerini anlamazdik. Tahsile devam ederken, lise derslerini anladik, sinif gectik. Hatta akademik calismalara bile basladik. Risale-i Nurlari anlayamiyoruz diyenler, israrla derse devam etmeliler. Allah insana oyle bir beyin vermis ki, insan her konuyu anlayabilir.



HEKIMOGLU ISMAIL

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asrın, hastalığı, İman, zayıflığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mobbing Hukuksal zayıflığı Amelia Ödev ve Tezler 0 03 Eylül 2014 19:25
'Ala hastalığı' olarak bilinen vitiligo hastalığı bulunanlar güneşten korunmalı. Sevda Sağlık Köşesi 0 30 Haziran 2012 15:48
Hayat ve İman: İman Hayatın Hayatıdır Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 02:40
İşte asrın hastalığı Feronia Sağlık Köşesi 0 12 Ocak 2010 12:43