IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Allah nasıl misafir edilir? (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/357998-allah-nasil-misafir-edilir.html)

Ein 04 Ekim 2010 15:38

Allah nasıl misafir edilir?
 
Musa Aleyhisselâmın ümmeti:
- Ya Musa! Rabbimizi yemeğe davet ediyoruz. Buyursun bir gün misafirimiz olsun. Nemiz varsa ikram etmeye hazırız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dediklerinde Musa Aleyhisselâm[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onları azarladı. «Nasıl olur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah (haşa) yemekten[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içmekten ve mekândan münezzehtir» diyerek bir daha böyle bir şeyi akıllarından bile geçirmemelerini tenbihledi. Fakat Musa Kelîmullah Turu Sina’ya çıkıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bazı münasaatta bulunmak istediğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
- «Ya Musa neden kullarımın davetini bana getirip söylemiyorsun?»
Musa Aleyhisselâm: «Ya Rabbi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] böyle daveti size gelip söylemekten haya ederim. Nasıl olur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zatı Ulûhiyetiniz onların söylediklerinden beridir» dedi.
Allah (c.c.): «Söyle kullarıma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onların davetine Cuma akşamı geleceğim» buyurdu.
Musa Aleyhisselâm gelip kavmini durumdan haberdar etti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] koyunlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sığırlar kesildi. Mümkün olduğu kadar mükellef bir yemek sofrası hazırlandı. Çünkü misafir gelecek olan ne bir vali[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne bir padişah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne bir başka yaratıktı. Kâinatın yaratıcısı misafir olarak gelecekti. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akşam üstü uzak yollardan geldiği belli; yorgun argın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üstü-başı birbirine karışmış bir ihtiyar gelip: «Ya Musa! Uzak yollardan geldim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] acım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bana bir miktar yemek verin de karnımı doyurayım» dedi. Hz. Musa:
- Acele etme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hele şu testiyi al da biraz su getir bakalım. Senin de bir katkın bulunsun. Biraz sonra Allah (c.c.) gelecek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi.
Tabii adam daha fazla diretmeden çekip gitti. Yatsı vakti oldu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beklenen misafir halâ gelmedi. Sabah oluncaya kadar beklediler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] halâ gelen giden yoktu. Neyse ümidi kestiler. Hz. Musa taaccüp içinde idi.
İkinci gün Hz. Musa Tur’a gidip:
- Ya Rabbi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mahcup oldum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ümmetim: «Ya Sen bizi kandırdın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya Allah sözünde durmadı» diyorlar dediğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
- Geldim ya Musa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldim. Açım dedim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beni suya gönderdin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir lokma ekmek bile vermedin. Beni ne sen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne kavmin ağırladı.» Bunun üzerine Hazreti Musa Kelîmullah:
- Ya Rabbi bir ihtiyar geldi sadece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o da bir kuldu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah değildi. Bu nasıl olur? dediğinde Cenabı Allah:
- «İşte ben o kulum ile beraberdim. Onu doyursa idiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne yerlere sığarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben ancak aciz bir kulumun kalbine sığarım. Ben o kulumla beraber gelmiştim. Onu aç olarak geri göndermekle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beni geri göndermiş oldunuz» buyurdu.
Demek ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah için yapılan her şey[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bizzat Allah’ın kendisine yapılmış gibi olmakta[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah o kimseden razı olmaktadır.
Kaynak:
Büyük Dini Hikayeler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İbrahim sıddık İmamoğlu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Osmanlı Yayınevi




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net