IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Peygamber (resül-nebi) kavramı (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/375336-peygamber-resul-nebi-kavrami.html)

Sır 04 Ocak 2011 08:50

Peygamber (resül-nebi) kavramı
 
"Peygamber" kelimesi Farsça bir kelime olup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] haber getiren anlamındadır. Dilimizdeki anlam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yüce Allah’ın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yasak ve hükümlerini kullarına bildirip açıklamak üzere[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanlar arasından seçip görevlendirdiği elçi demektir.

Kur’an-ı Kerîmde peygamber kelimesinin yerine Resûl ve Nebî kelimeleri geçmektedir ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elçi ve haber getiren anlamındadır. Dînî anlamları bakımından Resûl ile Nebî arasında fark vardır.

Resûl[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah tarafından kendisine kitap gönderilmiş peygamber demektir.

Nebî[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah tarafından kendisine kitap gönderilmemiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fakat önceki peygamberlerin şeriatını tebliğ ile mükellef peygamber demektir. Nebîler de Cebrail aracılığı ile Allah’tan vahiy almışlardır.

İman esaslarından biri de peygamberlere inanmaktır. Peygamberler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah’ın seçtiği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eğittiği ve yetiştirdiği insanlardır. İnsan kendi çabaları ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eğitim ve öğretimi ile peygamberliği elde edemez. Allah[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] peygamberliği dilediğine verir. Onlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah ile kullar arasında elçilerdir. Yüce Allah’ın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullarına hak yolu göstermek için gönderdiği ilk peygamber Hz. Adem (a.s)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonuncusu Hz. Muhammet (s.a.v) ve bu ikisi arasında gelip geçen peygamberlerin hepsinin hak olduğuna[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah tarafından gönderildiğine inanmak farzdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net