IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   İlk Karşılaşma (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/405197-ilk-karsilasma.html)

Kalemzede 23 Ağustos 2011 10:00

İlk Karşılaşma
 
Ertesi gün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toza toprağa bulanmış kıyafetiyle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Mevlâna’nın evine döneceği yola çıktı. Karşılaştıklarında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Mevlâna’nın atının geminden tutarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şems bir nazar attı.

Hz. Mevlâna[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o anda bütün dünyasının yeniden yapılandığını hissetti. Şems’in bu bakışı “Ben kimim?” dediği zamanki bakışı değildi.


Hz. Şems’in en büyük hususiyetlerinden birisi nazarının âşikar oluşudur. Hz. Şems[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Mevlâna’ya;

- Söyle bakalım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bâyezid Bestâmi mi daha büyük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Peygamber mi büyük? Diye sordu.


- Böyle bir soruyu sıradan bir adam soramaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bâyezid Bestâmi bir İslam velîsi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Peygamber ile nasıl kıyas edilir? Diyerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Mevlâna derhal attan indi ve;

- Elbette bu tartışılmaz. Bâyezid “Bana daha çok ver[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya Rabbi!’ derken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Resulullah ise “Aman ya Rabbi! Ben seni hakkıyla bilemedim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben seni anlatamam[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin tanıdığın gibi sana hamd ediyorum” derdi. Tabii Bâyezid bir bardak su gördü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Resulullah deryanın içindeydi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dedi.

Bu izah Şems’in çok hoşuna gitti. Ama Hz. Mevlâna[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bâyezid’i Resulullah’in ayakları dibinde secde ederken gördü ve zaman diliminden atlayarak mânâya geçmekle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] neler olacağının farkına vardı. Hz. Şems’e;

- Misafirim olun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diyerek davet etti. Hz. Şems;

- Sen benim kahrımı çekemezsin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye cevap verdi.

- Olsun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] elimizden geleni yaparız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diyerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aldı evinin baş köşesine misafir etti.

Bir gün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Şems[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hz. Mevlâna’ya “Bir testi şarap getir” dedi. Hz. Mevlâna “Hayhay” diyerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir Rum meyhanesine gitti. Bir testi şarap istedi. Şarabı aldı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cübbesinin kollarının arasına koydu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tam çarşının ortasında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] testi düştü kırıldı.

O an Hz. Mevlâna’nın geçirdiği NEFS FIRTINASInı hesap etmek çok güç… Hadis hocası ve rektör olan bir kişinin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şarap testisi taşıması anlaşılamaz!… Bütün halk koşup geldiğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yere dökülen şarap gülsuyuna dönüşmüştü. Bütün çarşı gülsuyu kokuyordu…

Hz. Mevlâna bir şarap daha almak için şarapçıya gittiğinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şarapçı elini ayağını öperek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kelime-i Şahadet getirerek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Sultanım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senden sonra dükkanımdaki bütün şarap küpleri gülsuyu oldu” dedi ve müslüman oldu. Hz. Mevlâna[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyük bir coşkuyla Hz. Şems’in yanına gitti.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net