IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2012, 01:14   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kur'an'ın varlık alemine gelişi




Zaman denensayfada ömrümüz, devletimiz, dünyanın, kainatın ömrü, gece-gündüzler saatintık-tıkları ile dilimlenirken, hayat anlara paylaştırılıyor. Bu esnada şahsihayatımızda, sosyal hayatta, bizimle, devletimizle, insanlıkla ilgili bazıanlar ön plana çıkıyor, önem kazanıyor, kaydediliyor. İnsanın ömründe doğduğugünün, okula başladığı günün önemi büyüktür. Yakınlarını kaybettiği tarihlerin,askere gittiği, ameliyat olduğu tarihlerin, mezuniyetlerin yeri çok farklıdır.Zamanın geçmesiyle hafızaya yeni bir takım olaylar kaydedilir, eskilerküllenir. Anlar, geçen zaman ruhumuzu, idrakimizi ince ince şekillendirirken,bir kısım nakışların üzerini gaflet tozları yada unutma ilacı örter. Ancak öyleanlar vardır ki, adeta beynimize kazınmıştır. Yaşadığımız bir trafik kazası,üniversiteyi kazandığımız gün daha dün gibi aklımızdadır. İnsanlık tarihindekiönemli buluşlar, dünya savaşları, çağların değişimi kolektif hafızadan hiçsilinmemiştir.
Kainatınömründe de Büyük Patlama (Big Bang), kainat içinde dünya diye birgezegenin yaratılması, Hazret-i Adem'in dünyaya gelişi, peygamberlerinyaratılması ve Fahr-i Alem'in (a.s.m.) dünyaya gelişi çok önemli anlardır.Bütün kainatın yaratılması bir yana Levlake-Levlak Sulatanı'nın (a.s.m.)yaratılması bir yana denecek kadar önemli bir an yaşanmıştır. Bütün varlıklarinsanlık adına büyük bir saadettir. 1400 sene önce yaşanmış 63 yıl, milyarlarcayıllık kainat ömrü içinde apayrı bir yere sahiptir. Çünkü kainat en mükemmelmeyvesini vermiş, anlamlanmış, geçmiş ve gelecek zamanlar tevhid nuru ilenurlanmıştır.

Evet,Kur'an'ın varlık alemine gelişi, ilahi kelamın kainat diliyle ifadesini vuzuhakavuşturacak bir fihristin, mukaddes bir rehberin varlıklar alemine ulaşmasıanı çok önemlidir. O kadara önemlidir ki, o anın yaşandığı Kadir Gecesi ileRamazan ayı bin aydan daha hayırlı bir konuma yükselmiştir. Ramazan önemlidir,on bir ayın sultanıdır. Çünkü bütün zaman dilimleri, bütün aylar onda inenKur'an ile anlamlanmış, değer kazanmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alemine, gelişi, kuranın, varlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chat Alemine Başladığınız İRC ? CariSma Serbest Kürsü 47 27 Şubat 2021 15:32
İnsan Gayb Âlemine Nasıl Açılır? Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 12:57
Erdoğan'dan İslam alemine çağrı Lucifer Haber Arşivi 0 19 Ocak 2010 04:42