IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Regaip Kandilinin dinimizdeki yeri ve önemi (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/530635-regaip-kandilinin-dinimizdeki-yeri-ve-onemi.html)

Zen 15 Mayıs 2013 18:17

Regaip Kandilinin dinimizdeki yeri ve önemi
 
Hayatımızda önemli bir yeri bulunan Regaib kandili, Miraç ve berat kandili ile mübarek Ramazan ayının habercisi niteliğindedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Recep Ayı içerisinde çok dua eder, namaz kılar ve oruç tutardı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Regaib kelime olarak herhangi bir şeyi arzulama, onu elde etmek için çaba sarfetme anlamındadır. Allah'ın rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği gece olan Regaib Kandili'ne ismini melekler vermiştir. Bu mübarek gecede yapılan ibadetler (oruç, namaz, sadaka veya dualar) kabul olur ve sayısız sevapla taçlandırılır.
Bu geceye mahsus özel bir ibadet olmamakla birlikte, namaz kılmak, bol bol Kur'an-ı Kerim okumak, tevbe, istiğfar ederek günahlarımızın bağışlanması için Cenab-ı Hakk'tan af dilemek, çevremizde bulunan ve geçim sıkıntısı çeken yoksullara, düşkünlere, kimsesizlere yardım elimizi uzatmak, onların dertleriyle ilgilenmek, ana-baba başta olmak üzere büyükleri ziyaret etmek, ellerini öpüp hayır dualarını almak ve müminler arasında kandil tebrikleşmesinde bulunmak bu gecede yapacağımız güzel işlerden bazılarıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net