IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   Kamil İnsan Olup Saadete Nasıl Ulaşılır (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/546115-kamil-insan-olup-saadete-nasil-ulasilir.html)

MySpace 03 Eylül 2013 13:26

Kamil İnsan Olup Saadete Nasıl Ulaşılır
 
İnsan nefsinin saadeti iki şey ile hasıl ve hakiki saadet bu iki dereceye vasıl olmakla mümkün olur:

1- Sahih bir itikat sahibi olmak için Hak ilminin tahsli.Bu,Ahlak ilmi vasıtasıyla kazanılır.

2-Güzel ahlak ve salih ameli elde edip,çirkin huyları atmak suretiyle elde edilendir. Bunu elde etmekte Ameli hikmeti tahsil edip,sonra da ilmi ile amel etmek suretiyle mümkündür.

Hak itikata sahip olupta adi isteklerinin peşinde şeriata aykırı yollarda gitmiş ve çirkin alışkanlıklar kazanmışsa,saadet binası tamamen yıkılmaz.Hesapsız Rahmet sahibi olan (Rahim ve Vehhap)olan

Haktan ebediyyen mahrum olmaz.Belki o adi huyların,alışkanlıkların ruhunun cevherinde işgal etti i yer kadar azap görür.Sonra asıl varlı ı olan iman cevheri ve marifet mayası sebebiyle Rahmeti Rahman’ınvaadine erişir ve Hak Teala onu cürüm ve isyanın yakıcı ateşinden kurtarıp rıdvan bahçelerindeki seçkinler arasına koyar.

Sahih itikata sahip olup davranış ve amel bakımından güzel ahlaka bürünenler dünya ve ahirette sürekli olarak saadette kalacak olanlardır.” Alim ve ilmi ile amil olanlar (Bildiğini tatbik edenler) hiç bir üzüntü ve keder çekmeyip Cennet bahçelerine girerler. Bu ne büyük kazançtır!”



ALINTI


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net