IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 18:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göz De Zina Eder




Müminler!

Bu hutbemizde gözlerimizi haram bakışlardan korumamız gereğini açıklamaya çalışacağız.

Dinimiz kalbî duyguların arılığını gideren, cinsi zaafları çoğaltan ve de zina eğilimini artıran bakış*tan azaba uğratacağını bildirerek haram kılmıştır. Zira bütün ahlâk dışı münasebetler önce bakışmalarla başlar. Gülümseme, selamlaşma ve konuşma ile gelişir. Buluşma ile sonuçlanır.

Zira göz kalbin ana girişidir. Kalp de bütün organlarımızın yönetim merkezidir. Duyu organlarımızdan, özellikle gözden kalbe şehevî duyguları uyancı ve azgınlaştırıcı mesajlar gelirse insan ahlâk dışı bir hayatın ve ilişkilerin arzulusu olur. Çünkü arzulu bakışlar Peygamberimizin ifadesiyle: «Şeytanın zehirli oklarından bir oktur...» (') ve kalbe ekilen şehvet tohumlarıdır. Manevî zinadır. Nitekim Peygamberimiz şöyle buyurmuştur.

«Gözler de zina eder.»

«Gözlerin zinası (şehvetle) bakmaktır.»

Cinsî arzularla bakmak da bir nevi zina olduğu içindir ki Hz. Peygamber bizleri Âhiret azabı ile uyarmış ve şöyle buyurmuştur:«Nikâhlısı olmayan bir kadına şehvetle bakan kişinin Kıyamet Günü'nde gözlerine erimiş kurşun dökülür.»

O Şehvetle bakan gözler İnsan vücudunda Cehennem'e açılan gedikler olduğu için Kur'ün-ı Kerim gözlerimizi korumamızı, bakışlarımızla fesada düşmememizi emretmiştir. Nur Sûresinin 30. âyetinde şöyle buyrulmaktadır:«(Ey Peygamberi) Mümin erkeklere söyle; gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar ve ırzlarım korusunlar. Bu, kendileri için çok temiz bir davranıştır. Şüphe*siz ki Allah kullarının yapacaklarından hakkıyla haberdardır.»

Bu âyet ve izahını yapan hadîsler mümin erkeklerin nikâhlarına düşebilecek kadınların yüz ve eller dışındaki diğer uzuvlarına bakmalarının yasaklandığım açık olarak ortaya koymaktadır. Şehvetle bakıldığı takdirde şüphesiz yabancı kadınların ellerine ve yüzlerine bakmak da haramdır. Pek tabiidir ki, şehevî arzuları uyandırıcı makyajlı yüzlere ve ellere bakmakta böyledir.

Bu mevzuda ana İslâm'î düstur şudur:«Dinimizin kadınlara örtünmesini emrettiği vücut organlarına bakmak mümin erkeklere haramdır.»

Bakışları sınırlandırıcı ilâhî ölçüler müminlerin kalbinde hâyâ duygularını kökleştirmek için olduğundan yalnız kadınlara bakmak haram kılınmamıştır. Erkeğin erkeğe, kadının kadına şehvetle bakması da haram kılınmıştır.

Aziz Müminler!

Gözlerin evlenilebilecek kadınlara şehvetle bakmaktan korunması ve bakışların yönlendirilmesi hususunda yüce Peygamberimiz de şöyle buyurmuştur:«Bir bakıştan sonra tekrar bakma. Zira birinci bakış (kaçınılması mümkün olamayacağından) senin için Helâl ise de ikinci bakış (iradeyi kullanarak ve arzu duyarak olacağından) senin için Helâl değildir.»

İlk müminlerden Hz. Cerîr İbn-ü Abdullah şöyle anlatıyor.

- Hz. Peygambere, ansızın bakmanın hükmünü sordum. Derhal gözümü çevirmemi emir buyurdu. (4)

Peygamberimiz refakatinde bulunan ve kadınlara bakan amcası oğlu Fazlın bakışlarım elini siper ederek engellemiş; kadınlara arzuyla bakmanın haram olduğunu fiilî sünnetiyle de bildirmiştir.

Aziz Müminler!

İslâm cemiyeti çarşısında, caddelerinde kadın görülmeyen cemiyet demek değildir. Bu itibarla harama bakmayı yasaklayan ölçü yalnız erkekleri değil kadınları da içine almaktadır.

Nur Sûresinin 31. âyetinde mümin kadınlara şöyle emrolunmaktadır.«(Ey Peygamber!) Mümin kadınlara söyle; gözlerini haramdan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar...»

Açıkça anlaşıldığı gibi kadınların karşı cinse arzulu bakışlarla bakmaları da haramdır. Bu nedenle mümin kadınların erkeklerden kendilerini sakınmaları gerekir.

- Aziz Peygamberimiz, zevceleri Ümmü Seleme ve Meymune validelerimizle oturuyorlarken Ashab-ı Kiramdan a'ma Abdullah ibn-ü Ümm-i Mektum çıkagelince Peygamberimiz eşlerine: Bu zattan korununuz, buyurdu. Ümmü Seleme annemiz de:

- Ya Resûlellah! Bu zat a'ma değil midir? O bizi görmez, tanımaz ki, (ondan sakınalım) deyiverdi. Bu

söz üzerine Peygamberimiz mümin kadmlara ölçü olan şu cevabı verdiler:

-Evet, o a'madır, görmüyor, ama sizde mi a'masınız? Siz de mi onu görmüyorsunuz? (Gözlerinizi koruyunuz.)» (6)

Kur'ân ve. Sünnet yasalarından açıkça öğrenilmektedir ki, mümin kadınlar da gözlerini koruyacaktır. Zira arzuyla, şehvetle bakan kadına erkeğin bütün vücudu haramdır.

Burada şu hususu açıklamakta fayda vardır.

Kadınlarımız için de cinsî duyguları kamçılayıcı şartların hâkim olduğu toplumumuzda mümin erkeklerin kadınların arzulu bakışlarını çelecek şekilde; vücut organlarını belirtici giysi giyinmeleri caiz değildir. (7)

Müminler!

Kalpleri hançerleyen, ihlâs nurunu söndüren şehvetli bakışlardır.. Devrimiz cahiliyye hayatında gerek erkekler ve gerekse kadınlar için gözleri haramdan sakındırmak oldukça güçleşmiştir.

Zira Rabbimizin örtünme emrine itaat etmeyen kadın ve erkeklerin yanısıra göze hitap eden hususiyle gençlerde cins arzuları azgınlaştıran, haya duygularını yaralayan sinema ve televizyon filmleri, tiyatro temsilleri, şehvet saçan resimli ve resimsiz romanlar, hikâyeler, duvar takvimlerinden her türlü ticaret mallarına kadar yayılan müstehcen resimli reklâm ilânları ve her gün yüzbinlerce basılan ahlâk dışı gazete ve mecmualar göz ve kalp fesadına sebep teşkil eden ahlâk katili vasıtalar haline gelmiştir.

Bunlar arasında yıkıcılığı tarif edilemez boyutlaraulasan, gazete ve mecmualarla televizyon özel bir yer işgal etmektedir.

Gözlerimizi, kadın vücudunda mahrem nokta kabul etmeyen giysilere bürülü dişilere karşı korumakla mükellef olduğumuz kadar, haya duygularını çatlatan cesimlerle, haberlerle ve tefrikalarla dolu gazete ve mecmualardan da korumakla mükellefiz.

Hele hele televizyon sakınmamız gereken bir ateş çağlayanı olmuştur.

Bitmez tükenmez, ar-hayâ tanımaz dizi filmleri ve eğlence programlarıyla hayatımıza giren televizyon, İslâmî inançlarımızı, ahlâkî değerlerimizi ve millî geleneklerimizi yakıp eritmektedir.

Bizzat kendisine değil de devrimizdeki istimal tarzına karşı çıktığımız televizyona ve özellikle inancımıza ve ahlâkımıza zarar verici programlarına direnç göstermeyen, gözlerini ekrandan koruyamayan fertlerin ve ailelerin Müslümanca bir hayat sürmelerinin mümkün olmadığını burada üzülerek açıklamak isteriz.

Müminler!

Başta televizyon programları ve vücut organlarım teşhir eden kadınlar olmak üzere gözlerimizi korumamız gereken şeyler pek çoktur.

Ancak korumamız zor olmakla beraber kuşkusuz imkânsız da değildir.

Allah'a ve Ahiret Günü'ne imanımızdan güç alarak göstereceğimiz korunma gayretiyle gözlerimize hâkim olabiliriz. Çünkü biz ihlâslı ve gayretli olursak Rabbimiz bizi güçlendirir.

Peygamberimiz bir müjdeli hadîslerinde şöyle buyurmuştur:«Gözleri bir kadının güzelliklerine takılan fakat hemen bakışlarım koruma altına alan her bir Müslümana Allah tatlılığını kalbinde duyacağı bir ibâdet yaptırır.» (*)

Gözlerimizi, eşlerimiz ve çocuklarımızın gözlerini korumak Rabbimizin emridir. Bu sebeple ibâdettir. Ahi-ret saadetimize sebepdir.

Aldığımız ve aldırdığımız ahlâk dışı gazeteler ve mecmualarla, sinema, ve televizyonda izlediğimiz ye izlettirdiğimiz programlarla haramlara gözlerimizi açarsak sonuçta göreceğimiz, ancak ilâhî azab olacaktır.

Şehvetle bakarsak ve zevcelerimiz, kız çocuklarımızın şehvetli bakışlara muhatap olacak giysiler içinde toplum içine çıkmalarına razı olursak, azab görmeksi-zin Cennet'e giremeyiz.

Hutbemizi konumuzla ilgili bir hadîsle bitiriyorum: «(Kıyamet Günü'nde) bütün gözler ağlayacaktır. Ancak Allah yolunda uyanık kalan gözler, Allah'ın azabına uğramak korkusuyla sinek başı örneği yaş akıtan gözler ve birde Allah'ın haram kıldıklarına bakmaktan korunan gözler ağlamayacaktır.» (')



1.İbn-ü Kesîr (Tefsîrûl-Kur'ânil-Azîm), 3/282.

2.K. Hafâ, Hn. 1999; İ. Kesîr 3/282.

3.Kemâl ibn-ü Hümam, Fethül-Kadir, 8/98.

4.İbn-ü Kesir, T.KA. 3/281, 282.

5.S.B.M. Tecrîd-i Sarîh Ter. ve Şerhi, 10/436.

6.İbn-ü Kesîr, 3/283.

7.Yusuf Kardavî, İslâm'da Helâl ve Haram, Ter. M. Varlı,, Üçüncü Bölüm.

8.İbn-ü Kesîr, 3/282.

9.a.g.e. 3/282. C. Sağîr, 1/94

(alirizademircan)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
de, eder, gÖz, zina


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zina Cezası (Hadd-i Zina) Kalemzede İslamiyet 0 15 Ağustos 2011 00:59
Zina yapmamak Ecrin Genel İslami Konular 0 08 Nisan 2011 21:54
Bu fotoğraflar adamı deli eder mi? :) - Eder Hesna Zeka Küpü 0 16 Mart 2010 13:22