IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2014, 20:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ey Allah’ım ben ondan razıyım sende razı ol




Müzeyne kabilesinden Abdullah Zülbicadeyn ( r.a.) amcasının himayesinde bir yetim idi. Amcası ona iyilik eder ihtiyaçlarını verirdi. Müslüman oldugunu işitince yegenine ; ‘’ Eger Muhammed’in dinine uyarsan sana verdigim her şeyi geri alırım ‘’ dedi. Hz. Abdullah (r.a) ; ‘’Muhakkak ben Müslümanım ‘’ deyince amcası ona verdigi her şeyi hatta üzerindeki elbisesini de aldı. Anası bir bicadı ( kilim gibi sert bir bez parcasını ) ikiye böldü. Yarısını belden yukarısına izar yarısını da belden aşagısına rida ederek giydi.

Ertesi sabah namazını Rasülüllah ( s.a.v.) ile kıldı. Rasülüllah Efendimiz ( s.a.v.) adeti oldugu üzere namazdan sonra gelen cemeate bakarken onu gördü ve ‘’ Sen kimsin ‘’ diye sordu. ‘’ Ben Abdüluzza’yım deyince ( Uzza putunun kulu manasına olan ismini degiştirerek ). Resülullah ona ‘’ Bilakis sen Abdullah Zülbicadeyn’sin bana gelmeye devam et ‘’ buyurdular.Bu sebeple Zülbicadeyn ( iki bicad sahibi ) diye meşhur oldu. O vakitten sonra Rasülüllah’ın ( s.a.v.) kapısından hiç ayrılmadı.

Kuran-ı Kerim okurken tesbih ve tekbir getirirken sesini pek yükseltirdi. Hz. Ömer (r.a.) ‘’ Ya Rasülallah o riyakar mıdır? ‘’ diye sorunca Resülullah Efendimiz ; ‘’ Onu bırak o elbette evvahin ( bagrı yanıklar ) dendir ‘’ buyurdular. Abdullah Zülbicadeyn (r.a.) Rasülüllah’ın ( s.a.v.) hayatta iken vefat etti.

Abdullah bin Mesud (r.a.) şöyle anlatır; ‘’ Resülullah (s.a.v.)’i Tebük gazvesinde Abdullah Zülbicadeyn’in kabrinde gördüm; Resülullah (s.a.v.) Hz.Ebubekir ve Ömer (r.Anhüma)’ya; ‘’ Kardeşinizi bana yaklaştırınız ‘’ buyurdular ve naşını kıble cihetinden alarak lahdine yasladıktan sonra kabirden çıktılar. Definden sonra Rasülüllah Efendimiz ( s.a.v.) kıbleye dönerek ellerini kaldırdı ve ; Ey Allah’ım ben ondan razıyım sende razı ol ‘’ buyurdular. Abdullah bin Mesud (r.a.); ‘’ Keşke o kabir benim kabrim olsaydı ‘’ buyurdu.



(Alıntıdır)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
allah’ım, ben, ey, ol, ondan, razı, razıyım, sende


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyanet Allah Nazım Hikmet'ten razı olsun PassioN Haber Arşivi 2 27 Nisan 2012 07:36
Ben Razıyım Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 02:28
Allah bizden razı mı? Süslü İslamiyet 1 10 Mart 2009 07:24