IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Swat

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2014, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Al Azif




Bir büyü kitabıdır. "Arabın Kitabı", "Ölülerin Çağrı Kitabı", "Ölüler Kitabı", "Ölü İsimlerin Kitabı", "Çıldırtan Kitap" gibi birçok isim takılmış olan mistik bir kitap. Abdül El Hazret tarafından yazılmıştır. Kendisi, Şamlı bir Arap'tır.

Kimilerine göre hiç var olmadığı , birileri tarafından insanları korkutmak için uydurulduğu; kimilerine göre ise var olduğu; fakat yerini kimsenin bilmediği bir kitaptır. Yedi cilt ve 900 sayfanın üzerinde olduğu söyleniyor. M.S. 700 yılında Şam'da yazıldığı biliniyor.

Yazar El Hazret: İskenderiye'den Pencap'a kadar dolaşan, çok okuyan, onlarca dil konuşup öğrencilerine gezip dolaştığı yerleri anlatan, metodları Heredot'u, hatta Bruno'yu anımsatan bir kişidir. Vahşice parçalanılarak Şam çarşısında öldürülmüştür. Kimin veyâ "NEYİN" öldürdüğü bilinmemektedir.

Nostrodamus'un ünlü "Yüzlükler"inin ilk iki dörtlüğünde anlattığı metodunun kaynağı, uzmanlara göre Necronomicon'dan alınmıştır.

Kısacası "Necronomicon", geleceği görmenin yollarını da anlatıyor. Belki de bu sayede Nostradamus, geleceği görebilmişti.

El Hazret'e "Çılgın Arap" da denirmiş. Bunun nedeni, onun geleceği görmesi ve artık yaşadığı çağa uyum sağlayamaması gösteriliyor. Yunanlı platonist filozof Proclus (M.S. 410-485); astronomi, felsefe, matematik, metafizik uzmanıydı ve kullandığı büyü yöntemleriyle "Heketa" adlı mitolojik Tanrı'yı (yahud Demon'u) görebildiğini yazıyordu. Proclus, Eski Mısır ve Kalde gizem öğretilerinden yararlanmıştı ve Proclus'un yazılarının tamamen El Hazret'in eline geçtiği ve Necronomicon'da bunları da yazdığı söylenmekte. İşin ilginç yanı, hiçbir Arap kaynağında Necronomicon adı geçmiyor.

Araştırmacı Tarihçi İdris Şah, (bu) kitabı Hindistan'da, Deobound, Mısır, El Azhar ve Mekke'de araştırmış; fakat başarılı olamamış.

1487 tarihli latince bir belgede dominikan rahip Olaus Wormius imzasıyla engizisyonun ölümcül ismi kara papaz Torquenmada'nın İspanyol Yahudilerine zulmederken; Necronomicon'u ele geçirdiği ve İtalyanca'ya çevirttiği belirtiliyor. Wormius'a göre kitap, son derece tehlikeli ve okuyan insanı etkisi altına alıyor. İçindeki bazı bölümlerin de Tevrat'ın Yaradılış Bölümü'ndeki gizli şifreli bölümlerin açıklamaların bulunduğu ve bunları anlamanın sonucunda da insanı çıldırtacağı belirtiliyor. Wormius, kitabın bir kopyasını ele geçirmiş olmalı ki, Spanheim başrahibi Johann Trithein'a yollamış. Wormius, kitap hakkında şöyle diyor: "Çeviriyi yaktım. Bu, Tanrı'ya küfürdü. Gerçekler, çok fazla ortaya çıkıyordu. İnsanlar, buna hazır değiller. Daha çok zaman gerekiyor..."

Başka kaynaklarsa, kitabın yok olmayıp Vatikan'a yollandığını yazıyor. 1586'da Wormius'a ait kopya, Prag'da ortaya çıktı. Ünlü İngiliz majisyeni ve büyücüsü Dr. John Dee ve asistanı Edward Kelly, bu kez Necronomicon'u ele geçirdiler. Söylendiğine göre Kelly ve Dee, "Necronomancy" denen ölüleri kaldırma ayinlerine o zaman başladılar. Ama bir bomba daha vardı kitapta: Simya yoluyla altın yapma yöntemleri de yazıyordu. Dr. Dee, Necronomicon'u İngilizce'ye çevirip Manchester'de Christ's College'e bıraktı. Sonra büyük kolleksiyoncu Elias Ashmole eliyle Oxford'da Bodleian Library'de yer aldı. Şu anda British Museum'da Necronomicon'un bir kopyasının bulunduğu, kayıtlarında yer alıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
al, azif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık