IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2018, 10:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DOKTOR KARINCALAR YARALILARI TEDAVİ EDİYOR




Doktor karıncalar yaralıları nasıl tedavi ediyor? Bu tedavi yöntemini onlara kim öğretti? Nasıl bir yapıda hareket ediyor? Karıncalarda ki ilahi sanatın en güzel örnekleri…

Allah (c.c) yarattığı her mahlukata binbir gizli ilim vermiştir. Tefekkür edilen ve araştırılan her mahlukatta bir yaratıcının olmadığını söylemek neredeyse imkansız. Çünkü hiçbir öğrenme yetisi olmayan veyahut daha dünyaya gelir gelmez olağanüstü özellikler sergileyen bu hayvanların beslendiği ve o ilmi aldığı ana bir merkez var ki biliyor ve ona göre hareket ediyorlar. İşte o Allah’ın sonsuz ilmidir. (c.c) Böyle bir ilme tanıklık etmek isterseniz karıncaları izleyelim.

DOKTOR KARINCALAR YARALILARI TEDAVİ EDİYOR?

Bilim insanları, karıncaların av sırasında yaralananları kurtarmak için karmaşık kurtarma operasyonları düzenlediklerini keşfetti. Toplumsal yapılarının bir hayli karmaşık olduğu tahmin edilen karıncaların, av esnasında yaralanan türdeşlerini geride bırakmadıkları fark edildi. Royal Society Dergisi’nde yayınlanan araştırma bulguları, insanların karıncaların davranışlarına dair yeni bilgiler edinmesini sağladı.

Tedavi evreleri neler?
Bilim insanları, spesifik bir karınca türünün yaralanan sürü üyelerini iyileştirmek için özel bir sistem kurduğunu açıkladı.
Afrika’da bulunan Masai karıncalarının (Megaponera analis), av ve savaş sırasında yaralanan üyelerine ilk yardım uyguladıkları ve sonrasında iyileşmelerini sağladıkları görüldü.
Megaponera analis, favori yiyeceği olan beyaz karıncaları avlamak için yüzlerce karıncadan oluşan dev bölükler oluşturuyor.
Av sırasında yakalanan termitler yuvaya geri götürülerek depolanıyor.
Av seyahatleri sırasında yararlananlar olduğunda ise Megaponera analis’in türdeşini kurtarıp kurtarmamak için belli ipuçlarına baktığı fark edildi.
Araştırmaya göre, eğer karınca orta şiddetli bir yaralanma yaşadıysa (bir bacağını kaybetmek gibi), diğerleri onu geride bırakmak yerine yuvalarına geri taşıyor.
Yuvaya geri götürülen yaralıların bir gün içerisinde iyileştiğini ve herhangi bir uzuvlarını kaybettilerse de bununla yaşamaya alıştıklarını gözlemledi.
Araştırmada ayrıca Megaponera analis sürülerinde bir ya da birkaç bacağını kaybetmiş birçok asker karınca olduğuna dikkat çekiliyor.
Av ya da savaş esnasında yaralanmış olan asker karıncalar, sürünün geri kalanı tarafından yalanarak tedavi ediliyor.
Bir gün boyunca doktor karıncalar tarafından yalanarak iyileştirilen askerlerin çoğu, ertesi gün yola çıkan av bölükleriyle yeniden işinin başına dönüyor.
Birkaç bacağını kaybeden, hareket kabiliyetini yitiren ya da ciddi fiziksel travmalara maruz kalan savaşçılar ise yuvaya geri götürülmüyor.
Doktor karıncalar her ne kadar ciddi şekilde yaralananları geri taşımak isteseler de, bilim insanları ağır yaralı askerlerin bunu kabul etmediklerine dikkat çekiyor.
Kurtarılamayacak kadar ağır yaralı olan karıncalar ise yardım çabalarını reddederek, kolonisinin kaynaklarını koruyor ve onları tehlikeye atmaktan kaçınıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karıncalar, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ASTIM VE TEDAVİ Funda Sağlık Köşesi 0 20 Nisan 2018 16:53
TEDAVİ SEÇENEKLERİNE BİR BAKIŞ PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ocak 2015 16:03
GÖZ TEMBELLİĞİ NEDİR? NASIL TEDAVİ EDİLİR? Lcia Sağlık Köşesi 0 14 Ocak 2015 19:14