IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2019, 07:29   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 Hadisle Sabah Namazının Önemi




İslamın şartlarından olan namaz şüphe yok ki günlük olarak yapmamız gereken ibadetlerden birisidir. Namaz bizlere günde 5 vakit Allah(c.c) ile olan bir randevu niteliği taşımaktadır.Müslüman olarak mutlaka bu randevulara iştirak etmemiz gerekmektedir. Bu randevuların en önemlisi olan sabah namazının önemi ve fazileti ile ilgili peygamber efendimizin söylediği rivayet edilen 5 hadis-i şerifi sizler için bir araya getirdik.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sabah Namazının Önemi ve Faziletleri
Peygamber efendimiz namaza çok önem vermiştir. Bir hadis-i Şerifinde şöyle buyurmaktadır:“Namaz Müminin Miracıdır.” Peygamber efendimiz namaza bu kadar önem vermesine rağmen sabah namazına ayrıca bir önem vermektedir. Peygamber efendimizin sabah namazının önemi ile ilgili söylediği hadisler şöyledir.

“Münafıka en ağır gelen namaz, sabah ve yatsı namazıdır.”
Münafık,müslüman olmadığı halde müslümanları aldatmak için müslüman gibi davranan kimseye denilir. Peygamber efendimiz ise hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur:

Münafıka en ağır gelen namaz , sabah ve yatsı namazıdır.
Görüldüğü üzere peygamber efendimiz münafıka en ağır gelen namazın sabah ve yatsı namazı olduğunu belirtmiştir. Peygamber efendimizin söylediği üzere sabah namazı ve yatsı namazını kılmak insanlara zor gelmektedir. Ancak sabah ve yatsı namazının kılınmasının faziletleri daha fazladır. Bu namazlar çok önemli olan namazlardandır.

“Düşman süvarisi kovalasa bile sabah namazının iki rekât sünnetini terketmeyin”
Sabah namazının kılınması çok önemlidir. Ancak bazı müslüman kardeşlerimiz sabah namazının farzını kılmakta iken önemli bir nafile namaz olan sabah namazının sünnetini kılmamayı tercih etmektedir. Ancak peygamber efendimizin hadis-i şerifte söylediği gibi sabah namazının sünneti çok önemliir. Düşman süvarisi kovalasa bile sabah namazının iki rekatlık sünnetini terketmememiz gerekmektedir.

“Allah’ın indinde en faziletli namaz cuma gününün cemaatle kılınan sabah namazıdır.”
Peygamber efendimiz Allah’ın indinde en faziletli namaz cuma gününün cemaatle kılınan sabah namazıdır hadis-i şerifini belirterek, kesin bir dille cuma gününün cemaatle kılınan sabah namazının en faziletli namaz olduğunu belirtmiştir. Görüldüğü üzere sabah namazının önemi ve faziletlerini saymakla bitmez. Sabah namazı çok önemli bir namazdır.

“Ey imanlı muhataplar, (evinizi, yurdunuzu ) sabah namazıyla nurlandırınız. Çünkü sabah namazının ecri çok büyüktür.”
Peygamber efendimizin bu hadis-i şerifi ile ise bizlere sabah namazının ecrini yani sabah namazının sevabınının ne kadar çok büyük olduğunu belirtmektedir. Bizzat Allah’ın(c.c) peygamberi tarafından bir namazın sevabının ne kadar çok olduğu belirtilmiştir. Peygamber efendimiz bizlere evinizi ve yurdunuzu sabah namazı ile nurlandırınız diyerek öğüt vermektedir.

“İki serinlik namazını, sabah ve ikindiyi kılan kimse cennete girer.”
Peygamber efendimiz sabah ve ikindiyi kılan kimse cennete girer şeklinde açık ve kesin bir dille bizlere sabah ve ikindi namazının ne kadar büyük namazlardan olduğunu belirtmiştir. Peygamber efendimiz sabah namazına ve ikindi namazına bu kadar önem vermesi bizlerinde önem vermesini gerektirmektedir. Değerli mümin kardeşlerim bizlerde bu iki serinlik namazını terk etmeyelim.

Değerli mümin kardeşlerim peygamber efendimiz bizlere örnek yaşantısıyla ve hadisleri ile adete bir rehber niteliği taşımaktadır. Onun yaşantısında sürekli yaptığı ve asla terk etmediği namazlardan olan sabah namazını bizlerde terk etmemeli ve bu fani dünya hayatının uyku gibi tatlı bir nimetine karşı koymalıyız. Peygamber efendimiz gibi gerekirse gece namazı da denilen teheccüd namazımızı da kılmalı ve sabah namazına mutlaka kalkmalıyız.

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sabah namazı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sabah Namazının Sünnetinde Hangi Süreler Okunur Seyra İslamiyet 0 07 Eylül 2014 20:31
Sabah namazının vakti ne zaman başlar ne zaman sona erer? Seyra İslamiyet 0 01 Haziran 2014 01:22
duaların önemi - ayet ve surelerle duanın önemi - dua etmenin fazileti Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:17
Teravih Namazının Mukafatı yoSun İslamiyet 0 01 Temmuz 2012 23:32
Gece Namazının Sırları Liaaa Genel İslami Konular 0 19 Mayıs 2012 12:41