IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İslamiyet (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/)
-   -   HZ.HAMZA'YI ŞEHİT EDEN VAHŞİ BİN HARB'İN MÜSLÜMAN OLUŞU (https://www.ircforumlari.net/islamiyet/958387-hzhamzayi-sehit-eden-vahsi-bin-harbin-musluman-olusu.html)

BoRaN 23 Ocak 2022 21:03

HZ.HAMZA'YI ŞEHİT EDEN VAHŞİ BİN HARB'İN MÜSLÜMAN OLUŞU
 
_Hz Vahşi Bin Harb Anlatıyor :

_Ben Uhud Savaşına Geldiğimde Cübeyr Bin Mutim'in Kölesiydim..
_Bana Hz Hamza Bin Abdulmuttalib Ya Da Hz Muhammed (SAV) Şehit Etmem Karşılığında Özgürlük Ve Para Teklif Edildi Ebu Sufyan Eşi Hint Binti Utbe Ve Sahibim Cübeyr Bin Mutim Tarafından..
_Elime Bir Mızrak Aldım Hz Hamza Bin Abdulmuttalib in Boş Bir Anını Bekliyordum Ve Birden O'nu Gördüm Mızrağımı Hızlıca Fırlattım Hz Hamza Bin Abdulmuttalib i Şehit Ettim Ama Bu O'na Şehitlerin Seyyidi Sıfatını Nasip Etti..

_Sonra Hint Binti Utbe Benden Ciğerini İç Organlarını Kalbini Çıkarmamı İstedi Ben Bu Söylediklerinin Hepsini Yaptım Ve Özgürlüğüme Kavuştum..

_Uhud Savaşından Sonra Mekke'ye Geri Döndüm Sonra Peygamberimizin Mekke'Yi Fetih Etmek İçin Ordusuyla Geleceğini Duydum..
_Ordan Taif'e Kaçtım Ama Taif Halkı Da Sıra Sıra Müslüman Oluyordu Adeta Amcasının Şehit Ettiğim Peygamberimiz Beni Kovalıyor Gibi Hissediyordum..

_Kim Olduğumu Gizleyip Bir Mektup Yazdım Peygamberimize Ey Allahın Habibi Ben Çok Günah İşledim Ben İslama Girersem Olur Mu Allah Beni Bu Günahlarımdan Dolayı Azap Eder Mi Diye Yazdım..
_Peygamberimiz Bana 'Allah'ın Rahmetinden Ümit Kesmeyin, Çünkü Allah Bütün Günahları Bağışlar.'Zümer Suresi 53.Ayetiyle Cevap Verdi..

_Bu Mektup Üzerine' Ey Allahın Habibi Sen Zina Edenler Allah a Şirk Koşanlar Allah ın Verdiği Bir Canı Haksız Yere Alanlar Ebedi Cehennemdir Diyorsun Ben Bunların Hepsini Yaptım 'Der Gönderdim Peygamberimize..

_Bu Mektuba Peygamberimiz' Ancak Tövbe Edip İnanarak Erdemli İşler Yapanın Durumu Başkadır Allah Böylelerinin Kötü Hallerini İyiye Çevirecektir. Allah Çok Bağışlayıcı, Çok Merhametlidir'.Furkan Suresi 70.Ayet Le Cevap Verdi..

_Ben Bir Mektup Daha Gönderdim 'Ey Allahın Habibi Dönüş Yapıp Salih Amel İşleme Bana Göre Değil Bana Kalırsa Ben Bunu Yapamam O Kadar Çok Günahım Var Ki Allah Beni Affeder Mi Bilmiyorum' Yazdım Gönderdim..

_Peygamberimiz İse 'Ey Kendi Aleyhlerine Olarak Günahta Haddi Aşan Kullarım Allah’ın Rahmetinden Ümit Kesmeyin. Allah Dilerse Bütün Günahları Bağışlar ; Doğrusu O Çok Bağışlayıcı , Çok Merhametlidir.' Zümer Suresi 53.Ayetiyle Cevap Verdi..
_Sonra Allah Bana İman Nasip Etti Müslüman Oldum.
(Alıntı)

Dedecan61 23 Ocak 2022 21:28

Cevap: HZ.HAMZA'YI ŞEHİT EDEN VAHŞİ BİN HARB'İN MÜSLÜMAN OLUŞU
 
Hikâye için eline sağlık +


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net