IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Hayalet
  • 1 Post By Krieq
  • 1 Post By saywhat

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Temmuz 2013, 10:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
uyuz oluyorum




bir yerde niçkini görüpte eski bir dost diye seslendiğimde ses vermediğindede özeline gidip adını yazarak senmisin acaba diye sorduğum kızı erkeği farketmiyor özele yazdığımı genele sanki yedi köyün ağası yada kendisini sultan prenses hisseden insanlara uyuzz oluyorum yaw bayanlarda daha çok olsada bu olay hala neden öyle oluyor çözemedim :P

__________________
Ateş Seni Çağırıyor Namaz Kıl
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Temmuz 2013, 21:58   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




öyleyse bana da "uyuz olurdunuz".... çünkü bende özele kim yazarsa yazsın cevap vermem..(görsem dahi.... tanıdık da olsa cevap vermem) izin almadan özelime yazılmasına da ben uyuz olurum çünkü...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Temmuz 2013, 13:35
Yıkılmaz
Bu Mesaj CLubber tarafından silinmiştir. Sebep: Kişisel tercihler kimseyi ilgilendirmiyor.
Alt 16 Temmuz 2013, 16:50   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




dün yazdıklarım anlaşılan o ki kimileri tarafından "farklı" anlaşılmaya müsait olmuş...

dün yazdığımı biraz açayım:

ilk iRC ortamına girişim "sohbet" değil teknik yardım alabilmek içindi. ismi lazım değil bir peer to peer (kişiden kişiye paylaşım) açık kaynak (open source) bi program için yardım bulabilmek için iRC ortamına adım attım.

Sonrası o ortamda kalıcı oldum-aktif görev/ler aldım...
O iRC ortamı "resmi" bir ortamdı. senli benli olamazdık. ciddi -katı kurallar vardı.Öncelik saygı ve seviyeli olmaktı. Açık kaynak programa teknik destek sağlamak ,yeni bu programı kullanmaya çalışanlara yardımcı olmak özellikler-ayarlar hakkında bilgi vermekti. ve bu yardım "kanalda" verilirdi.

sadık olduğumuz kurallardan biri :

"ozel#Isim cinsiyet yaş ve memleket bilgisi lütfen sormayın,bunların açıklanması server tarafından kanal yöneticilerine yasaklanmıştır.Anlayışla karşılanacağını umarım.Bununla amaç : herkese eşit düzeyde , mesafede olabilmektir..."

(bunlar direk o zamanki kanalın kurallarından alınmadır.)

diğeride :

"pm#Özel görüşme ancak kanalda muhatabından izin alınarak yapılabilir.Kişinin arzu etmemesine rağmen veya haber verilip izin alınmadan karşıdakini rahatsız etmesi -> Kick/Ban nedenidir."

(bu "kurallar" bizim uydurduğumuz şeylerde değildi. uluslararası bi ortamdı ve her dil/ülkenin ayrı bi resmi yardım kanalı vardı ve bu kurallar tüm bu kanallarda aynen kendi dillerinde vardı.)

bir örnekle açıklayım: kanalda helper görevi yaparken .benimle aynı yetkide-konumda olan "kara" rumuzlu Fransa'da yaşayan bir Türk daha vardı. Kendisinin cinsiyetini- gerçek adını 6 ay sonra öğrenmiştim.Oda onu tanıyan üçüncü bir şahıs tarafından bana söylenmişti. Onca zaman boyunca ne adlarımızı sorduk nede "özel" başka birşeyi... (meğer bu "kara" Ceylan adında 20'li yaşlarının ortalarında fransaya çok küçük yaştayken göç etmiş bir Türk hanımkızıymış....)

Yetkililerden biri emekli bir makina mühendisi,Bu sözünü ettiğim "kara" paris üniversitesi hukuk üzerine yüksek lisans yapıyordu o aralar ,diğer "helper" ise kimya okuyordu o aralar sonra mezun olup mühendis olarak güneyde büyük bi şirkette işe başladı..

bunlar uzun yıllar evveldi.ancak hala bulunduğum yerlerdeki ortam böyledir.hala teknik yardım verilen freenode / efnet gibi sunucularda ki resmi yardım kanallarında takılırım .. ve bu tür ortamlarda hemen hemen yukarda belirttiklerimle aynı düstur uygulanır.... alışık olmayanlara "soğuk - garip" gelebilir. normaldir...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Temmuz 2013, 19:25   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




Hemen herkes bu olaya şahit olmuştur.Kişinin özeline birşey yazdığında kanal geneline nickini yazarak,özelime yazma diye uyarı veriyor.
Oysa özeline yazdığın "Merhaba,siz şu kişi misiniz?" cümlesinden başka birşey değildir ve birçoğumuz o insanlarla gerçekten muhattap olmak bile istemezken,o durumda onu rahatsız eden kişi olmuş oluyor.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üslubunu tasvip etmesem de yorumuna katılıyorum ama sonuç olarak bu kadar sert bir şekilde eleştirmemek gerek.Çünkü insanların kişisel psikolojik durumlarından kaynaklı ve bizleri malesef ilgilendirmiyor.
Ayrıca kanallarda 7/24 online olup da tek kelime yazmayıp sadece gizem oluşturmaya çalışan adminleri de hiç anlamadım.Hepsi de hayat kurtaran çalışmalar yapıyor havası oluşturma çabasında.

Ha eğer tanıdık tanımadık kim olursa olsun,özeline yazdığında cevap vermeyeceksen ve buna uyuz oluyorsan,özelini kapatırsın böyle bir sorun da yaşamazsın.Yoksa herkes önce kanal genelinde izin alıp sonra özelime yazacak denmesi de saçma olmuş.
Sohbet,chat gibi global kanallarda bulunup bundan şikayetçi olup,ben sadece güvenliği sağlamak için yada teknik destek almak için girdim dersen tezat olur.Ben bu durumdan muafım diyorsanız sizi tenzih ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .
Ama zuckerberg bile profiline tanıdık tanımadık bir sürü kişi mesaj atıyor,hepsine cevap veriyor.Bizlerin takıldığı nokta çok trajedik,ruhsal bakımdan.

Birileri de çok önemliymiş gibi hala "irc öldü mü kaldı mı?" sorusuna cevap arar durur.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Temmuz 2013, 22:30   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




sadece yerli sunucularda bulunmuş olanlar . oralardaki ortama ve uygulamalara alışık benim alışık olduğum şeyler size tuhaf-yabancı...sizin için doğal-normal olanlarda işin doğrusu bana yabancı ve tuhaf geliyor...

global kanal" gibi bi şey yok mesala.nede kanal kiralama -satma ben hiçbi yerde rastlamadım.ve dediğim gibi sizin iRC'ye bakış açınız yada zaman harcama amacınız çok daha farklı. Sizin için iRC sohbet-chat edilecek yer. benim için öyle değil. hiç olmadı.benim bulunduğum yerlerde amaç "yardım - bilgi paylaşımıydı" . .. insanların birbirine oğlum- lan diye hitap ettikleri yada manyak mısın artistlik yapma vs gibi cümleler kurdukları ortamlar olmadı...

zaten sokak ağzı muhabbetlerin döndüğü ortamlarda bulunmak isteseydim.PC başında pineklemek yerine kahveye ganyan bayine vs takılırdım...

iRC evet bende öldü diyenlerdenim ancak "ölen" sunucular iyi analiz edilirse bu ortamdaki seviyeyi koruyamamış olanlardır.

herkes işinde gücünde uğraşında herkesin bi ailesi eşi dostu var.benim yaşım 40 üstü.bana oğlum diye hitap edecek manyak mısın ulen vs diye hitap edecek haddini bilmezlerle muhatap olacağımı bildiğim ortama ne ben nede başkası kimse girmez.hele ki o ortamın seviyesini -düzeyini belirleyecek -koruyacak olan..daha doğrusu asil görevleri bu olması gerekirken kalkıp bu uslüpa hak veren yöneticilerin/yetkililerin bulunduğu ortamda kimse olmak istemez.

iRC 10-15 yıl evveline göre seviye olarak değer olarak popülerlik olarak bu kadar gerilere gittiyse ,bunun nedenini sizler takdir edin...


şunuda eklemeliyim. Kurallara uymanın "psikolojik durumla" vs alakası da yoktur. bu bulunduğunuz ortamın düsturudur.... uyarsınız yada uymazsınız.uymazsanızda bunun yaptırımları vardır .katlanırsınız...

Bende adminlik/yöneticilik yaptım.ve şu kadarını söyleyim admin yada ircoplar'ın kullanımı yada aldığı rollerde bizim yerli sunucularla benim daha önceleri ve şimdi bulunduğum sunuculardakiyle uyuşmuyor.

benim alışkın olduğum admin/ircop sunucu yönetimi kadrosu hiçbir kanal içi işe karışmaz.sadece sunucu işlerini görürler.taki bir kanal yetkilisi gelip bunlardan birine bi ricada-istekte bulununcaya kadar.. ancak kanal yöneticilerinin talebiyle kanal içindeki bi olası duruma müdahil olurlar..

ve kendi deneyimlerimden şunu söylemeliyim ki admin takımının kullanıcılarla yüz göz olması hiçde iyi sonuçlar doğurmaz...Seviyeli durmak her zaman daha doğrudur.

kendi iş yerimden bir arkadaşım bi akşam gelip sunucuya ortamı bozduğu için bi an bile tereddüt etmeden attım sunucudan.ertesi günde bir daha giripde bu şekilde konuşma orda dedim direk yüzüne.gireceksen adam gibi ortama uy yada bir daha geleyim deme....


olayda budur zaten.eğer bi ortamın başında görevliyseniz o ortamın huzurunu / seviyesini korumak zorundasınız....

bugün Yıkılmaz benim hakkımda kurduğu o cümlelere müdahele edilmeseydi ben aynı belkide daha kötü bir uslüpla onun seviyesine inip karşılık verecektim. sonra o dönecekti aynen cevap verecekti.. belki başkalarıda dalacaktı bu seviyesizlik/saygısızlık ortama hakim olacaktı...

yöneticiyseniz bir ortamda buna müsemaha edemezsiniz.bunu mazur göremez-hak veremezsiniz. aksi halde bu seviyesizlik/saygısızlık arkasını alamazsınız...

ve @Kreiq size son olarak şunuda anlatayım. bu foruma üye olalı yaklaşık 1.5 yıl olmuş .üye olduğum ilk günlerden beri burda en çok konuştuğum .en yakın sohbet ettiğim kişi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmuştur.(hatta tek kişi.) nedenide ilgi alanlarımızın birbirine paralel olması.eggdrop-tcl konularına karşı duyduğumuz ilgiden dolayıdır.pek çok kez fikir alış verişi yapıp mesajlaştığımız olmuştur.

bu geçen 1.5 yıllık zaman sonrasında dahi hala CLubber ile aramızda senli benli bir hitap şekli olmadı.hala ne ben onun gerçek adını nede o benimkini bilir.hala birbirimize burdaki rumuzumuzla sesleniyoruz.ve hala konuşmalarımız fikir alışverişi yada yardımlaşma üzerine saygılı ve seviyeli. benim alışık olduğum üslupta bu...burda bu forumda olmamızın nedenide bu fikir alışverişi yardımlaşma...

bunun bittiği yerde daha da benim burayla bi işim olamaz...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Temmuz 2013, 23:30   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




saywhat yorumunuzu sonuna dek okudum.Haklı da olsanız haksız da olsanız size asla saygısızlık yapılmasını istemem.Yıkılmazın söylediklerinin genele uymasından dolayı hak verdim,yoksa sizin şahsınız adına söylenmesinden değil.Ben size hakaret etmem,hakaret edeni de hakaretinden dolayı savunmam asla.
Yine de öyle anladıysanız,ben sizden özür dilerim.40 yaşından büyük olduğunuzu söylemişsiniz.Ben de 25 yaşındayım ama size yaşınızdan çok insan olmanızdan ötürü saygım var.
Konumuza gelirsek,sizle saygı çerçevesinde tartışmayı isterim.

Bahsettiğiniz saygısız konuşmalardan bir çok kişi muzdarip.Evet 25 yaşındayım ve 60 yaşındaki bir insanın bile sohbet ortamında bana oğlum demesini kabullenmem ben de.Konumuz zaten bu değildi.
Konu sahibi bir arkadaşın açtığı konuya binaen,siz de demişsiniz "öyleyse bana da "uyuz olurdunuz".... çünkü bende özele kim yazarsa yazsın cevap vermem..(görsem dahi.... tanıdık da olsa cevap vermem) izin almadan özelime yazılmasına da ben uyuz olurum çünkü..."
Şimdi sizin özelinize gelip,bir isim sorarak siz o arkadaş mısınız.O kişi de aynı nicki kullanırdı diye sormasının ne tür saygısızca bir tarafı var onu anlamış değilim.
İstisnasız size özelinize yazan herkese uyuz olmak yerine bir komutla özelinizi kapatmanız daha kolay olmaz mı sizce?
Gerçek hayatla karşılaştıracak olursak,yolda biri karşınıza çıkıp bir adres soracağı zaman,"Pardon birşey sorabilir miyim?" deyip direk o adresi sorar."Buyur sor" demeni bile beklemez.
Çünkü daha önce dediğim gibi,iyi bir insan insanlara uyuz olmamak için,özelini kapatmayı daha makul görür.

Ayrıca izin istemek demişsiniz ama izin nasıl olur onu anlamıyorum.Kanallardan birinde nickinizle seslenip,özeline yazabilir miyim diye sormak mı? Onu da açıklamanızı rica ediyorum.

NOT:Ayrıca psikolojik sebeplerden dolayı olduğunu da,yanımda bulunan psikolog bir arkadaşımın söylemi üzerine yazdım.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Temmuz 2013, 00:12   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




Estağfurullah ..

konuyu açan arkadaş "uyuz oluyorum" diye konuyu açınca ona nazire yaparak aynı kelimeyi kullandım.bunu vurgulamak içinde dikkat edilirse "tırnak içine" aldım.

dün uykum olmasına rağmen bi türlü uyuyamamaktan gari oturup bakınmaya başladım normalde buraları forumun pek bakmadığım kısımlarıdır. genelde eggdrop'tan öteye geçmemeye dikkat ederim. Can sıkıntısına aşağılara kadar indim "uyuz oluyorum" diye başlık olunca ister istemez dikkatimi çekti...

bende buna nazire yaparak aynı kelimeleri kullandım.direk ben özele izinsiz dalınması konusunda başlık açmayı düşünseydim "uyuz oluyorum" gibi bi başlık seçmezdim sanırım.

izin almak nasıl olur? bunu birebir görmenin kolayı var.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
nrt is nrt@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]way/shell/freebnc/x-pgnciabyoifmxbvf * nrt nrt Bulunduğu Kanallar: #fedora ##freebsd #centos ##c++ ##c #openbsd #regex #bash ##HNC nrt Bağlı Olduğu Server: hitchcock.freenode.net Sofia, BG, EU nrt is connecting from *@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]way/shell/freebnc/session 255.255.255.255 nrt Idle süresi: 57hrs 21mins 30secs, Bağlandığı zaman: Wed Jul 10 12:56:22 nrt is logged in as babayaru nrt End of /WHOIS list.

bu benim sunucudaki /whois'im dediğim gibi ben yukarda yazdıklarımı bu zamana dek bulunduğum sunucularda gördüğüm yol yordama göre ,ne görüp neye alıştıysam onu yazdım.
bu işlerin oralarda nasıl yürüdüğünü arada girip -görüp tecrübe edebilirsiniz.

bu boyutlarda bi sunucudaki ortam budur.

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
There are 196 users and 80706 invisible on 26 servers 34 IRC Operators online 40649 channels formed I have 4551 clients and 1 servers - Current local users: 4551 Max: 10526 Current global users: 80902 Max: 92550 - Highest connection count: 10527 (10526 clients) (3000716 connections received)

beni tanıyan biri özelime girerse konusu ise: ben bi tanıdığıma rastlasam İ ki bikaç kez şu an bulunduğum sunucuda eski sunucudan tanıdıklara denk geldiğim oldu. ne mi yaptım. diyelim size denk geldim sizide tanıyorum.
Kreiq merhaba .. der beklerim sizin görüp cevap vermenizi.sizdende merhaba'ya selama cevap geldiğinde özelde bişey sorabilirmiyim ..gibisinden izin isterim.karşı taraf müsait olmayabilir başka bi kanalda başka birileriyle ilgileniyor konuşuyor olabilir.

özele girmek için istemek,bi yere girmek için destur sormak gibi..nezaketen yapılması gereken bişey.. en azından biz böyle gördük alıştık.ve genelde efnet,freenode vs böyle yerlerde izinsiz özele "dalan" kişiye çoğunlukla "lamer" gözüyle bakılır.pek iyi .hoş karşılanan bi durum değildir. izin istedikten sonra karşıdan bi "tamam" onayı alırsın .olay bu.

birlikte görev yaptığımız yönetici/sorumlu kişilerle dahi aramızda özel bişey konuşmak/söylemek icap ettiğinde öncelikle nezaketen* kanal üzerinde destur isterdik.karşı taraf ok dedikten sonra yazışma başlardı.

uyuz olmak olayı tamamen aslında konunun başlığına naziredir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Temmuz 2013, 00:18   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum




arkadaşlar sadece kişisel görüşümü bildirdim yıllardır görmediğim birinin niçkine özeline gidipte adını vererek senmisin acaba diye sordum sadece değilim demesi yeterli iken sohbet genelinde sanki kendisine asılınıyor sapıklık ediliyor edasında cevap yazan kişileredir dediğim hayır niçk benzerliği değip olay kapanabilecekken sanki kendisinden tel numarası isim yaş adres tel tc ayak numarası boy kilo sormuşsun gibi tavır alanlaradır dediğim insanız sonuçta değilim dersin kapanır gider özür dilerim derim olay biter
ama hayalet cık özelimden orası kapalı yanlış yerdesin anlatabildim umarım

__________________
Ateş Seni Çağırıyor Namaz Kıl
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
oluyorum, uyuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyuz Böceği Ezgi Hayvanlar Alemi 0 10 Ağustos 2012 13:23
Uyuz edicim Sizi .. Süslü Zeka Küpü 11 20 Şubat 2010 21:40