IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2011, 00:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç boyalarında ''kurşun'' tehlikesi




ANKARA - Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, piyasada yasa dışı satılan saçtaki beyazlıkları giderici ürünlerle ilgili uyarıda bulundu.
Piyasada gerek internet üzerinden gerekse doğrudan satış yoluyla tüketicilere ulaştırılan saç beyazlık giderici ürünler bulunduğu belirtilen uyarıda, bu ürünlerin saçın doğal kimyasına tesir ederek kullanıldıkları müddetçe etkili olduğu, kullanımın kesilmesi durumunda saçın eski haline döndüğü belirtildi.
Elde edilen rengin kalıcı olması için ürünün belli aralıklarla tekrar uygulanması gerektiği kaydedilen bakanlık uyarısında şöyle denildi: ''Saçta beyazlık giderici ürünler etkilerini genellikle içerdikleri 'Kurşun Asetat' isimli madde ile gerçekleştirmekte olup 2009 yılı itibarıyla Avrupa Birliği ülkeleri ve ülkemizde 'Kurşun' bileşiklerinin (kurşun asetat/lead acetate) kozmetik ürünlerde kullanımı yasaklanmıştır. Kurşun bileşiklerinin kullanımının yasaklamasıyla birlikte mevzuata uygun hareket eden firmalar ürün formüllerini değiştirmiş ve benzer etkiyi elde etmek üzere 'Bismuth Sulfate, Sulfur, Triethanolamine' karışımını kullanmaya başlamıştır. Bununla birlikte kurşun bileşikleri (kurşun asetat) içeren bazı saç beyazlık giderici ürünlerin illegal biçimde piyasada bulunduğu Bakanlığımızca tespit edilmiş ve gerekli çalışmalar başlatılmıştır.''
İÇİNDE KURŞUN BULUNAN BOYALARI ALMAYIN

Sağlık Bakanlığınca bu ürünleri kullanan tüketicilere yönelik, faturasız ürün alınmaması, faturaların olası problemlere karşı saklanması, ambalaj üzerindeki formüllere dikkat edilmesi, içeriğinde kurşun bulunanların satın alınmaması uyarısında bulunuldu.
Vatandaşlardan ayrıca bu ürünlerle ilgili Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığına ihbarda bulunmaları da istendi

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boyalarä±nda, kuråÿun, saã§, sac, tehlikesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Irkçılık Tehlikesi Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 15:05
Karadeniz'de 'Rip' tehlikesi Caddeci Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2010 12:05