IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ocak 2012, 06:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Silikondaki Tehlike!






Fransa’da silikon üreten bir firmanın, sanayi tipi malzemeyle imalat yaptığı ortaya çıktı. Ülkede estetik ameliyatla silikon taktıran binlerce kadını endişelendiren bu haber, kanser riskini de beraberinde getiriyor. Sanayi tipi malzemeyle yapılan silikonların patlama riskinin olduğu ve kansere yol açma ihtimali bulunduğu belirtildi.

Fransa ve İngiltere’de göğüs büyültme ameliyatı geçiren yaklaşık 80 bin kadının, kanser yapma ihtimali olan implant nedeniyle korku yaşıyor olması gözleri ülkemize çevirdi. Görüşüne başvurduğumuz, Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Servet Terziler ve hastanenin plastik cerrahları ortak bir açıklama ile Türkiye’de zararları tespit edilen ve büyük bir endişe yaratan, Poly Implant Prothes (PIP) adlı şirket tarafından üretilen göğüs implantlarının marka olmuş hiçbir sağlık kuruluşunda kullanılmadığını ifade ettiler.

Şimdiye kadar yaptıkları meme estetiği operasyonlarında Uluslararası FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı Mentor ve Alergan isimli meme implant kullanıldığını ve bu iki markanın da yıllardır uzun araştırmalar sonucunda FDA’den onay aldığını belirttiler.

FDA onayının çok önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar; Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığına bağlı bu kuruluşun medikal tüm ürünleri çok detaylı bir şekilde incelediğini ve kendi testlerini geçemeyen ürünlere onay belgesi vermediğini vurguladılar.

Meme estetiği yaptıran hastalarına ameliyat sonrası kullanılan implantla ve seri numarasıyla ilgili doküman verdiklerini ifade eden Dr. Servet Terziler; Türkiye’de göğüs estetiği ve slikon uygulayan kişilerin her ihtimale karşı doktorlarıyla görüşmeleri ve kendilerine verilmesi gereken belgeyi incelemelerini tavsiye etti.

Yıllardır yaptıkları bilimsel araştırmaların ve FDA belgesi olmayan hiçbir medikal ürünün operasyonlarda kullanılmamasının önemini bu tip olaylarla daha iyi anladıklarını söyleyen Dr Servet Terziler; “ Estetik operasyonlar en az riske sahip ameliyat grubudur. Yeter ki insanlar uygulamalarla ilgili detaylı bilgiyi edinsinler. Biz doktorlar hastalarımızın her tür sorusuna cevap vermekle yükümlüyüz.” diye konuştu

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
silikondaki, tehlike


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yakın tehlike! Swat Haber Arşivi 0 11 Ocak 2012 09:10
Tehlike büyüyor Aze Haber Arşivi 0 18 Ekim 2011 13:18
Ölümcül tehlike Feronia Sağlık Köşesi 0 18 Mart 2010 11:10