IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2012, 16:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üç Kadından Biri İdrar Kaçırıyor




Doç. Dr. Akın Sivaslıoğlu, kabaca 3 kadından 1'inde idrar kaçırma olduğunu, 65 yaş ve üzerinde bu oranın 2'de 1'e çıktığını belirtti.



Sivaslıoğlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada, idrar kaçırmanın kadınlarda en çok görülen hastalıklardan biri olduğunu, ancak bu problemi yaşayan kadınların doktora başvuru oranlarının düşük olduğunu dile getirdi. İdrar kaçırmanın "sosyal kanser" olarak tanımlandığını vurgulayan Sivaslıoğlu, şunları ifade etti:

"Bu grup kadınlarda perineal döküntülere, basınç ülserlerine, üriner enfeksiyonlara, ürosepsise, düşme ve kırıklara yol açabiliyor. Bu nedenle 'sosyal kanser' olarak tanımlanıyor. İdrar kaçırma bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmelidir. Kadın rahminin veya yumurtalıklarının alınması (histerektomi veya ooferektomi), idrar kaçırma tedavisinde, rahim veya güdük sarkmasının cerrahi tedavisinde robot kullanıyoruz. Robot kollarıyla bazı ulaşılması güç vücut boşluklarına daha rahat ulaşılabiliyor ve düğüm atılması çok daha kolay oluyor. Cerrahi tekniğin daha iyi uygulanmasına yol açtığı için de başarı oranı konvansiyonel laparoskopik tekniğe göre daha yüksektir."

KADINLARA ÖNEMLİ UYARILAR


İdrar kaçırma, mesane ve rahim sarkması gibi hastalıkların "pelvik taban bozuklukları" olarak adlandırıldığını bildiren Sivaslıoğlu, kadınlara şu uyarılarda bulundu:

"-Pelvik taban bozukluklarının en önemli ve sık görülen nedeni gebelik ve doğumdur. Bu bağlamda gebelik(Örneğin; gebelikte şeker hastalığının teşhis edilip kontrol altına alınması, doğum egzersizlerinin yaptırılması gibi) ve doğumun yönetilmesi(tek bir sezaryenin pelvik taban bozukluklarına karşı koruyucu olduğunu biliyoruz; ancak ikinci sezaryende bu koruyuculuk ortadan kalkıyor. Bu nedenle sezaryenı gebeye önerirken mutlaka endikasyona dikkat etmek gerekli, öte yandan forsep ile yaptırılacak doğumlarda pelvik taban bozukluklarına sık rastlanıyor ve bir de epizyotominin-doğum kanal çıkımının kesilmesi-sanıldığı gibi pelvik taban bozukluklarına karşı koruyucu olmadığını biliyoruz) önemlidir.
-Aşırı kilodan kaçınılmalıdır.
-Sigara kullanılmamalıdır.
-Özellikle 4 kg'ı geçen ağırlık taşınmamalı ve yerden yük alınırken mutlaka dizler kırılmalı böylece bele fazla yük bindirilmesinden kaçınılmalıdır.
-Pelvik taban egzersizleri(Örneğin Kegel egzersizi) mutlaka bir uzmandan öğrenilip gün içinde en az 3 set (her bir sette 20 kasma) yapılmalıdır. Bu egzersizleri yaparken asla karın kasları kullanılmamalı. Bir ayrıntı olarak 'Tuvalette idrar yaparken idrar akışını durdurun' şeklindeki egzersiz önerisi kesinlikle yanlıştır. Aslında pelvik taban konusunda en iyi egzersiz bir pilates topu üzerinde oturmaktır.
-Kabız kalınmamalıdır. Bu amaçla lifli gıda tüketimine dikkat edilmelidir.
-Ağır sporlardan uzak durulmalı, 20 dakikayı geçen tempolu yürüyüşlerde mutlaka 5 dakika kadar dinlenilip daha sonra yürüyüşe devam edilmelidir.
-İdrar kaçırma şikayeti varsa mutlaka önemsenmeli ve hekime gitmede zaman kaybedilmemelidir.
-Aynı şekilde pelvik organ sarkması varsa mutlaka hekime gidilmelidir. Unutulmamalı ki, bu hastalıklar ilerleyici özelliğe sahiptir.
-Eğer annede pelvik taban sorunu varsa kızında da bu sorunların ortaya çıkma oranı çok yüksektir. Bu nedenle bu sorunlardan yakınan anneler kızlarına yukarıdaki önerileri 18 yaşından itibaren yaptırmalıdırlar."

Kaynak : ANKA


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 01:15 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
idrar, kaçırıyor, Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beş kadından biri tecavüze uğruyor Lucifer Haber Arşivi 0 16 Aralık 2011 09:27
9 kadından 1'i idrar kaçırıyor Juventus Kadın Sağlığı 0 11 Kasım 2009 17:38
3 kadından biri risk altında AngeLus Kadın Sağlığı 0 30 Ekim 2009 16:47
15 kadından biri risk altında Collettivo Sağlık Köşesi 0 04 Ağustos 2008 17:26