IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2011, 09:44   #1
Çevrimdışı
Sim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte Epilasyon




Kişilerde istenmeyen tüylerin giderilmesinde pek çok modern yöntem mevcuttur. Bunlar arasında en sık kullanılanları lazer epilasyon ve elektrolizdir. Ağdadan farklı olarak bu yöntemlerdeki amaç, istemsiz tüylerin kalıcı olarak giderilmesidir.

Pek çok hamile kadın, gebelik hormonlarının da etkisi ile artan tüylenmelerden hoşnutsuzluk duymaktadır. Çünkü gebeliğin hormonları, vücuttaki tüyler ile saçlardaki kıl yoğunluğunu ve kıl kalınlığını -geçici bir- arttırıcı etki yaratmaktadır (tüylenmedeki artışa "hirsutism" adı verilmektedir).

Gebelik sonrası lohusalık döneminde ise gebeliğin hormonlarının kandaki seviyeleri düşeceğinden ötürü bu tüylerin büyük bir kısmı (ve maalesef saçlar) kendiliğinden döküleceğinden dolayı epilasyon yöntemleri doğum sonrasına kadar ertelenebilir.



LAZER EPİLASYON
Lazer, röntgen çekiminde kullanılan X-ışınlarından farklı bir ışık kaynağıdır ve doku içinde ilerleme özelliği yoktur. Işın sadece işlemin yapıldığı bölgede etki eder ve etki alanı sadece birkaç milimetre ile sınırlıdır. Bu nedenle anne karnı içindeki bebeğe ulaşması ya da zarar verebilmesi pek mümkün olmasa da bu cihazları üretici firmalar tarafından önerilmemektedir.

ELEKTROLİZ
Elektroliz ile epilasyonda, cilt içine yerleştirilen küçük ve ince bir iğneler yardımı ile elektrik akımı verilerek kıl kökleri tahrip edilmektedir.
Elektroliz bir asırdan uzun bir zamandır kullanılan bir yöntemdir ve bugüne kadar gebelik üzerinde olumsuz bir etkisi bildirilmemiştir.

Bununla beraber meme başı çevresindeki kılların için gebeliğin son dönemlerinde elektroliz yapılması önerilmemektedir. Bu öneri özellikle emzirmeyi isteyen anne adayları için geçerlidir.

Benzer şekilde son 3 aya girildikten sonra (son trimesterde) karın üzerindeki tüyler için de elektroliz önerilmez. Bunun nedeni bebeğin zarar göreme riski değil, bu dönemdeki karın cildinin hassasiyetidir.

Ayrıca son trimesterde karın üzerinde yapılan işlem bebeğin fazla hareket etmesine neden olabilir. Hem bebeğin hareketleri hem de işlem sırasında duyulabilecek hafif ağrı anne adayını rahatsız edebilir.

Ayrıca, elektroliz mutlaka uygun hijyen ve sterilite şartlarında yapılmalıdır. Aksi taktirde enfeksiyon riski de bulunmaktadır.

Sonuç olarak.. İstenmeyen tüyler her kadının olduğu gibi anne adaylarının da önemli bir sorunudur ve bu sorunun gebelik sürecinde giderilmesi önerilmemektedir. Zaten gebelikten sonra plasental hormonların çekilmesi ile anne vucudunda oluşan kılların çoğu kendiliğinden dökülecektir.
Lazer ve elektroliz ile teorik olarak her ne kadar rahim içindeki bebek üzerine olumsuz etkiler beklenmese de bu tür işlemleri doğumdan sonraya bırakmanın doğru olacağını düşünüyorum.

__________________
Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....

KİMENE....
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 09 Aralık 2011, 19:28   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hamilelikte Epilasyon




Vallahi bunun bilincinde olmayip. Lazere gelenler bile oluyordu calistigim zamanlarda.
Fakat igneli epilasyon yapiyorduk..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Şubat 2012, 01:12   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelik ve epilasyon




İstenmeyen tüyler özellikle yüzde olanlar günümüz kadınlarının sorunlarından birisidir. Gerek vücutta gerekse yüz ve çevresinde büyüyen bu tüylerden kurtulmak için pekçok yöntem mevcuttur. Ağda gibi geleneksel yöntemlerin yanısıra günümüzde laser epilasyon ve elektroliz gibi değişik ve modern yöntemler de kullanılmaktadır. Modern yöntemlerin farkı ağda gibi geçici bir çözüm yolu olmayıp istenmeyen tüylerden kalıcı şekilde kurtulmayı sağlamasıdır.

Bu yöntemlerin gebelik öncesinde ya da gebelik sırasında kullanılması anne adaylarında zaman endişeye neden olabilmekte ve gebelikte kullanımlarının güvenilirliği konusunda kafalarında soru işaretleri oluşmaktadır.

LAZER EPİLASYON
Lazer (Laser) ışık enerjisi kullanan bir tekniktir. Ortaya çıkan elektromanyetik ışıma röntgende kullanılan X-ışınlarından farklıdır ve doku içinde ilerleme özelliği yoktur. Işın sadece işlemin yapıldığı alana örneğin sadece yüze etki eder ve etki alanı sadece birkaç milimetre ile sınırlıdır. Bu nedenle anne karnı içindeki bebeğe ulaşması ya da zarar verebilmesi mümkün değildir.

Benzer şekilde radyo dalgaları ile çalışan epilasyon sistemlerinde de bebek ile ilgili bilinen bir risk söz konusu değildir. Bu cihazlar x-ışını ile çalışan röntgen cihazlarına göre daha düşük ferakans ve enerjide radyasyon ile çalışmaktadırlar. Bundan daha önemlisi söz edilen radyasyon iyonize edici özelliği olmayan radyasyondur. İşlem bittiğinde ortada radyasyon da kalmaz. Bu nedenle gebelikte kullanımı ile ilgili bilinen bir risk söz konusu değildir.

ELEKTROLİZ
Epilasyonun bir diğer türü olan elektroliz ise biraz daha farklıdır. Burada cilt içine yerleştirilen küçük ve ince bir iğne yardımı ile elektrik akımı verilerek kıl kökü tahrip edilir. Elektroliz 100 yıldan uzun bir zamandır kullanılan bir yöntemdir ve bugüne kadar gebelik üzerinde olmusuz bir etkisi bildirilmemiştir.

Bununla beraber meme başı çevresindeki kılların için gebeliğin son dönemlerinde elektroliz yapılması önerilmemektedir. Bu öneri özellikle emzirmeyi isteyen anne adayları için geçerlidir. Benzer şekilde son 3 aya girildikten sonra karın üzerindeki tüyler için de elektroliz önerilmez. Bunun nedeni bebeğin zarar göreme riski değildir. Bu dönemde cilt özellikle karın cildi oldukça hassas olmaktadadır. Ayrıca son dönemlerde karın üzerinde yapılan işlem bebeğin fazla hareket etmesine neden olabilir. Hem bebeğin hareketleri hem de işlem sırasında duyulabilecek hafif ağrı anne adayını rahatsız edebilir.

Elektroliz mutlaka uygun hijyen ve sterilite şartlarına sahip yerlerde yapılmalıdır. Aksi taktirde enfeksiyon riski vardır.

Sonuç olarak istenmeyen tüyler her kadının olduğu gibi bebek bekleyen anne adaylarının da önemli bir sorunudur. Pekçok hamile kadın gebelik hormonlarının da etkisi ile artan bu tüylenmeden rahatsızlık duymaktadır. Doğum sonrası bu tüylerin büyük kısmı kendiliğinden yok olacaktır. Bu nedenle epilasyon yöntemlerinin doğum sonrasına ertelenmesi aslında daha uygun bir yaklaşımdır, buna karşın lazer ve elektroliz gibi modern epilasyon yöntemlerinin de bebeğe herhangi bir zararı yoktur.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
epilasyon, hamilelik, hamilelikte, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Epilasyon faciası! Violent Esrarengiz Olaylar 0 10 Ocak 2014 21:23
Bal Maskesiyle Epilasyon Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 31 Ekim 2012 22:18
İğneli Epilasyon Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Şubat 2012 16:01