IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2014, 23:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adet gören kadınların yaklaşık yüzde 5'ini etkileyen Premenstrüel sendrom ( PMS) ağır bir şeklidir




PMDB neden olur. PMDB PMS , adet gören kadınlarda yüzde 75 etkileyen bir durum için sadece yeni bir isim değil . PMDB belirtileri genellikleadet döngüsününikinci yarısında ortaya çıkan ve adet kanaması başlar kısa bir süre sonra sona . Selektif serotonin gerialım inhibitörleri (SSRI ) kullanarak hormon tedavisi ve tedavi dahil olmak üzere PMDB için mevcut tedaviler , bir dizi vardır . Nedenleri
teorileri PMDBkesin nedenleri iyi anlaşılamamıştır . PMDB anda hormonal dalgalanmalar ile dalgalanma , serotonin gibi , nörotransmitterlerin neden olan kalıtsal bir durum olduğu düşünülmektedir . Amerikan Psikiyatri Derneği göre , bu PMDB bazı formları progesteron nedeniyle progesteronamigdala heyecan vericidalgalanma üretilenadet döngüsününkısmı ile ilgili olduğunu görünür . Duke Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Dr Diana Dell de PMDB bir besin bileşeni olduğunu göstermektedir , ancak PMDB nedeni olarak beslenme yetersizlikleri henüz kanıtlanmamış .
Belirtileri
Belirtileri , hayatınızı bozabilir normal faaliyetlerini engelleyebilir ve olumsuz ilişkileri etkileyebilir rahatsız edici , duygusal ya da fiziksel semptomlar bulunabilir . Spesifik belirtiler , kontrol dışı duygu kişilerarası çatışmaların öfke , artış bunalmış , ruh hali , depresyon , umutsuzluk, artış duygu içerebilir , ortak etkinliklere ilgi eksikliği , konsantrasyon , yorgunluk , iştah değişikliği , uyku problemleri , şişkinlik ile ilgili sorunlar , gerginlik , anksiyete veya sinirlilik .
Tanı
yukarıdaki belirtilerden herhangi biri varsa , doktorunuza danışın ve PMDB ilgili şüpheleri bahseder . Doktorunuzbelirtilerin nedenleri gibi panik bozukluğu ya da depresyon gibi başka psikolojik sorunları , ekarte edecek ve göz diğer potansiyel nedenleri içine alacaktır .
Doğal Tedaviler
doğal tedaviler bir dizi PMDB ile etkili olabilir . Birçok beslenme öneririz kafein , şeker , alkol ve tuz PMDB sınırı alımı ile kadınlar. Buna ek olarak , kalsiyum ve vitamin B6 ve E ekleyerek belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir . Düzenli egzersiz de yardımcı olduğu gösterilmiştir .
Danışmanlık
Bazı durumlarda , bir doktor başa çıkma mekanizmalarını geliştirmek için PMDB muzdarip kadınlara yardım için danışmanlık önerebilir . Diğer durumlarda , yoga , meditasyon veya refleksoloji ve rahatlama gibi doğal terapiler yardımcı olabilir .
Hormonal Tedaviler gibi östrojen içeren doğum kontrol hapları gibi
Hormonal tedavi , ya da progesteron bazen PMDB tedavisinde etkili olabilir. Bazı uç durumlarda, yumurtlama cerrahi semptomları hafifletmek için durdurulabilir. Belirli anti- depresanlar PMDB semptomlarını hafifletmede etkili olduğu gösterilmiştir
SSRI tedavisi
p. ABD Gıda ve İlaç Dairesi , sadece PMDB tedavisi için Sarafem , Paxil CR ve Zoloft onayladı rağmen, diğer SSRI bazlı anti -depresanlar , genellikle reçete ve genellikle iyi çalışmaktadır. Bazı doktorlar , anti - depresanlar herzaman almak PMDB muzdarip kadınları soracaktır , diğerleriadet döngüsü sırasında iki haftalık süreler için reçete olacak


Konu Risque tarafından (12 Temmuz 2023 Saat 21:42 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5ini, ağır, bîr, det, etkileyen, gören, kadınların, pms, premenstrüel, sendrom, yaklaşık, yüzde, şeklidir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Kadınların yüzde 50'si obez olacak" Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 14 Mayıs 2013 17:08
Stresi yaratan yorumlama şeklidir' Zen Ruh Sağlığı 0 28 Kasım 2012 14:18
Türkiye'de Tecavüze uğrayan kadınların yüzde 62'si 18 yaşından küçük! Violent Haber Arşivi 4 26 Kasım 2012 18:10
Adet Gören Kadınların Sayıları Lucifer Kadın Sağlığı 0 15 Ocak 2012 06:35
Taciz, şiddetin en ağırı şeklidir AnqeL Ah Kadınlar 0 14 Ocak 2012 00:02