IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2014, 09:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Selülit Önleyici Yiyecekler ve Selülit Tedavisi




Vücuttaki bağ dokularında iltihap meydana geldiği durumlara selülitdeniliyor. Selülit bir cilt rahatsızlığıdır. Selülit oluşmadan önce ya da oluştuktan sonra, mutlaka beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Selülit Önleyici Yiyecekler ve Selülit Tedavisi

Birçok kadının sorunu haline gelen selülit, vücuttaki dolaşım bozukluğundan dolayı meydana gelmektedir. Yemek Tarifleri Sitesi olarak selülit hastalığını önlemede büyük rol oynayan yiyecekleri sizlerle paylaşıyoruz. Bu yiyecekleri tüketerek selülit tedavisinde başarılı olabilirsiniz.
Selülit tedavisi önemli bir süreçtir. Bu süreçte mutlaka sağlıklı beslenmeli ve çeşitli spor aktiviteleri yapmalısınız.


Selülit Oluşumunu Önleyen Yiyecekler Nelerdir ?

Turp: Turp 3 farklı renkte bulunur. Selüliti önlemesi bakımından 3’ü de faydalıdır. Vücuttaki ödemin dışarı atılmasını kolaylaştırır.
Pazı: Selülit diyeti yapıyorsanız, pazı vazgeçilmeziniz olmalı. Bağırsaklarınızın hızlı biçimde çalışmasını sağlar ve pazının lif oranı gayet yüksektir.
Az Yağlı Beyaz Etli Balık ve Tavuk Eti: Vücudumuzun ihtiyacı olan proteini bize kazandırırken aynı zamanda vücudumuzun sıkılaşmasını sağlar.
Ispanak: Ispanak kan yapıcıdır, yoğun miktarda lif içerir ve selülit ile mücadelede gayet başarılıdır.
Enginar ve İç Bakla: Enginarı ve iç baklayı aynı öğünde yemek çok faydalıdır. Çünkü bu yiyecekleri beraber tüketmek, karaciğerimizde bulunan safra kanallarını açarak, karaciğerimize detoks yapmış olur.
Yumurta Beyazı: Yumurtanın beyazını yemek çok sağlıklıdır, en önemli faydalarından biri isevücudumuzun sıkılaşmasında çok büyük bir etkiye sahip olmasıdır.
Tam Buğday ve Kepekli Pirinç: Vücutta kabızlık yapmazlar ve B vitamini içeriği açısından faydalıdır. Kepekli pirinç ve buğdayı rafine olmamış hali ile tüketmeye özen göstermeliyiz.

Hindi Eti: Hindi eti de vücudumuzu sıkılaştırmada çok faydalıdır. Bizi tok tutar ve oldukça geç acıkmamızı sağlar.
Kepekli Ürünler: Beyaz makarna yerine kepekli makarnalar tüketmek, bağırsakları çalıştırdığı için selülit mücadelesinde bize oldukça fayda sağlar. Fakat tam buğday ürünlerini tüketmeyi daha çok tercih etmenizi öneririm.
Yeşillikler: Bol miktarda antioksidan içeren yeşillikler, adeta birer vitamin deposudurlar. Yediğiniz andan itibaren tokluk hissi oluştururlar ve diyetinizde mutlaka olması gereken besinler arasındadırlar.
Bakliyatlar: Bağırsakları faal olarak çalıştıran bakliyatlar, B vitamini ve demir ihtiyacımızı karşılamakta oldukça etkilidir. Vücudumuzun sıkılaşmasında da etkisi olan bakliyatları haftada mutlaka üç kere yememiz gerekir.
Yulaf ezmesi: Bağırsakları çalıştırmakta etkili olan yulaf ezmesi bir çok faydasıyla vücudumuz için tüketmemiz gereken bir besindir.
Taze meyveler: Ara öğünlerimizde yememiz gereken meyveler, tok kalmamız ve metabolizmamızın hızlı çalışması açısından çok önemlidir. Metabolizmamızın hızlı çalışması kan dolaşımımızı hızlandırır. Kan dolaşımının hızlanması da selüliti önler.
Ege Otları, Brüksel Lahanası, Brokoli ve Semizotu: Bu sebzeler vücudumuza detoks yaparak vücuttaki toksinlerin dışarıya atılmasına yardımcı olur.

Bu güzel besinleri tüketip, diğer zararlı yiyeceklerden uzak kalarak selülitten kurtulabilirsiniz. Bu besinleri tüketmekle beraber, mutlaka yürüyüş ve çeşitli spor aktiviteleri yapmayı ihmal etmeyin. Hareketsiz bir yaşam sağlıksız bir bedeni ve ruhu beraberinde getirir. Sağlıklı bir ömür geçirmeniz dileği ile.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
selülit, tedavisi, ve, yiyecekler, Önleyici


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Selülit ve Selülit Tedavisi YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:58
Yaşlanma karşıtı ve hastalık önleyici yiyecekler- Dr. Mehmet Öz Lucifer Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Kasım 2011 13:18
Selülit Hastalığının Tedavisi System Sağlık Köşesi 0 19 Ekim 2011 18:39
Sorularla selülit , Selülit Tedavisi AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 2 01 Ekim 2009 14:40