IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2015, 03:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jinekolojik Muayene, Jinekolog Muayenesi




Jinekolojik Muayene, Jinekolog Muayenesi

Tüm kadınların, evli ya da bekar olsunlar ideali 6 ayda bir, en azından yılda 1 kez kadın doğum muayenesi, jinekolojik muayene olması gerekmektedir.Bir jinekolog tarafından yapılan bu jinekolojik muayenenin amacı, hastalıkların önlenmesi,erken tanı ve tedavisinde çok önemlidir.Kontrol amaçlı yapılan jinekolojik muayenelerin adet bitimi sonrasında ve ilişkide bulunulmadan yapılması en doğru yaklaşımdır.Jinekolojik muayenede bir jinekolog tarafından alınacak anamnez muayene kadar önemlidir
Jinekolok tarafından alınacak anamnezde daha önceden tanısı konmuş kronik bir hastalığınızın varlığı, önceden herhangi bir ameliyat geçirip geçirmediğiniz, düzenli kullandığınız bir ilaç 8özellikle jinekolojik ilaç) olup olmadığı, bildiğiniz herhangi bir alerjiniz, hassasiyetiniz olup olmadığı sorulur. Eğer başvuru nedeniniz gebelik ve takipleri ise yukarıdakilere ek olarak hamilelik ile ilgili başka sorular da olacaktır.
Anamnez aşaması sona erdikten sonra jinekolog doktorunuz siz ve yakınmalarınız hakkında gerekli bilgileri edinmiş ve kafasında olası tanıları ve tedavilerini planlamıştır. Bundan sonraki aşama jinekolojik muayene dir.
Jinekolojik Muayene, Vajinal Muayene Nasıl Yapılır?
Muayene olmadan önce mesaneyi , yani idrar torbasını boşaltmak için tuvalete gitmek gerekmektedir.Muayene odasına girdiğinizde iç çamaşırlarını çıkartmanız, size verilen örtüyü üzerinize alarak bir yardımcının eşliğinde jinekolojik masaya uzanmanız ve bacaklarınızı masanın özel yerlerine yerleştirmeniz istenir. Değişik tipte jinekolojik masalar mevcuttur, fakat hepsinde prensip aynıdır.Jinekolojik masa da oluşturulan bu muayene pozisyonuna "jinekolojik pozisyon" yada "litotomi pozisyonu" ismi verilir.Her nekadar bu pozisyon hem fiziksel hem de ruhsal açıdan gerçekten de rahatsızlık verici bir pozisyon olsa da ancak bir jinekolog tarafından yapılacak jinekolojik muayene için en uygun yöntemdir.

Yılda bir yapılan jinekolojik muayenenin amacı dış genital organlarla birlikte kadındaki üreme sistemini oluşturan tüm organların pozisyon ve sağlık durumlarını değerlendirmektir. Bir kadın doğum uzmanı, jinekolog tarafından yapılan jinekolojik muayene muayene 3 aşamadan oluşur. Bunlar sırası ile dış genital organların muayenesi, spekulum, valv incelemesi ve el ile yapılan bimanuel muayenedir.

Bekar ve genç kızlarda elle veya alet ile vajinal jinekolojik muayene yapılmaz ve teknik olarak da mümkün değildir. Göz ile gerekirse dış genital organlar değerlendirilir, karından bakılan ultrasonografi ile yumurtalıklar ve rahim izlenir. Gerek görülür ise rektal muayene yapılabilmektedir .Fakat günümüzde ultrasonun yaygın kullanılması ile “rektal muayene” ye çok gerek kalmamaktadır.




aLinti..





__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
jinekolog, jinekolojik, muayene, muayenesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jinekolog bekaretini bozdu Seth Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 14:36
Bakirelerde Jinekolojik Muayene nasıl yapılır? Lcia Kadın Sağlığı 0 07 Eylül 2014 19:11
jinekolojik muayene sırasında klamidya ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYBH ) için test almak Lykia Kadın Sağlığı 0 06 Eylül 2014 22:45
Bakire Kızlarda Jinekolojik Muayene Nasıl Yapılır? Liaaa Kadın Sağlığı 0 12 Haziran 2012 14:56
Jinekolog musunuz İmam mı? N999 Haber Arşivi 1 01 Haziran 2012 21:33