IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2016, 14:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suda doğum yapmanın avantajları ve dezavantajları




Suda doğum yapmanın avantajları ve dezavantajları

Suda doğum anne adaylarının hep duyduğu, çok merak ettiği doğum yöntemlerinden biridir. Sağlıklı olduğunu savunanlar kadar, doğru bulmayanlar da çoktur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, konuyla ilgili merak edilenleri paylaşıyor.
Suda doğum, sıcak su dolu bir fanusun içinde yapılan doğuma denir. Sıcak su kişiyi rahatlatır ve kaslarının gevşemesini sağlar. Bazı gebeler normal doğum için ağrılı ve ıkınma gerektiren yolu seçer. Bazıları ise suyun içinde doğumun rahat ve kolay olduğu için suda doğum yöntemi i tercih eder. Suda doğumda normal doğumdan dolayı oluşacak komplikasyonların gelişmediği düşünülmektedir.

Suda doğumun anneye faydaları

Suda doğum uygulamaları yapan uzmanlar suyun gebeleri rahatlatarak kasların gevşemesi ile doğumun daha kolay olduğu kanısındadır. Sıcak suyun içinde durmak suyun kaldırma kuvvetinden dolayı annenin hareketini arttırır. Buna bağlı olarak vücuttaki kan dolaşımı hızlanır ve rahim kasılmalarında kişi fazla ağrı hissetmez. Suda doğum yapan kişinin stresi azalır. Korkusunu yener ve sadece bebeği doğurmak için elinden geleni yapar. Sıcak su kadının doğum yolunu gevşeterek bebeğin kolayca doğmasını sağlamaktadır.

Bebek için faydaları

Bebeğin anne karnındaki gibi ortam yaratır. Sıcak su annenin stresinde etkili olarak bebeği rahat bir şekilde doğmasını sağlar. Bazı kadınlar suda doğum yapmanın bebek için zararlı olduğunu düşünmektedir. Oysa bebek anne karnında da su kesesinin içinde gelişimini tamamlamaktadır. Sıcak su gebe kadınları sancıları olduğunda bile rahatlatmaktadır. Bu nedenle suda doğum anne ve bebek için bir risk teşkil etmez. Aksine anneyi rahatlatarak kolay doğum yapmasını sağlar.

Suda doğum hangi durumlarda uygulanamaz?

• Erken doğum olan kişilerde suda doğum yapılamaz.
• Bebeğin çok kilolu olduğu durumda suda doğum yapılmaz
• Annede çoğul gebelik varsa enfeksiyon ve kanama riskine karşılık yapılamaz
• Annenin doğum yolunda oluşan problemlerde
• Bebeğin ters gelmesi durumunda
• Karnın içinde aniden gelişen olaylar da suda doğum yapılmaz

Bu gibi reaksiyonlar geliştiği durumlarda kişinin suda doğum yapması bebek ve anne için risk taşımaktadır. Çünkü bu durum anne ve bebek açısından da çok tehlikeli bir olaydır.

Suda doğumun riskleri

Suda doğum yapma olayı sanıldığından çok daha yaygındır. Fakat çoğu kişi suda doğumu tercih etmez, normal doğumu tercih eder. Sıcak su annenin kan dolaşımını etkileyebilir. Annenin doğum sırasında bebeği itekleyerek dışarı çıkarması anında bebeğin ciğerlerine direk olarak su dolma riski vardır. Bu olay bebek doğduğu anda suyun içerisinde sıkışabilir ve nefes alırken suyu içine çekebilir. Bebek doğum kanalından çıktıktan sonra hava ile ilk temasını yapar. Suyun içinden çıktıktan sonra göbek kordonu kesilmelidir. Suyun içinden çıkarma esnasında bebeğe bağlı olan göbek kordonuna zarar verilmememsi ve ezilmemesine dikkat edilmelidir. Bazı riskleri olmasına rağmen normal doğumdaki gibi şiddetli ağrılar söz konusu değildir. Diğer doğumlardan su içinde doğum yapmak kasların gevşemesine ve annenin ıkınarak rahat doğum yapmasını sağlar. Her doğum metodunda mutlaka anne ve bebek için risk söz konusudur.



aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Online Eğitim Nedir? Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir? Elysian Eğitim Etkinlikleri Ve Materyaller 0 22 Şubat 2014 13:49
Suda Doğum Yapmanın Dezavantajları Sue Kadın Sağlığı 0 19 Temmuz 2012 17:50
Suda Doğum... Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Nisan 2008 14:22