IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2018, 00:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kozmetik jinekolojik cerrahi nedir?




Kozmetik jinekolojik cerrahi, özellikle normal doğum sonrası vajen ve etraf dokularda sarkmalar olan veya menopozda idrar kaçırma veya büyük tuvalete çıkamama şikayetleri olan kadınların genital bölgesini normal hale getirmek amacıyla uygulanıyor. Kozmetik jinekolojik cerrahi uygulamalarını genellikle orta yaş üzerinde, çocuk sahibi olmayı düşünmeyen ya da menopoza girmiş ama cinsel yaşantısı aktif bayanlar tercih ediyor.



Normal jinekolojik muayene nasıl olmalıdır?



Öncelikle hastanın sorunları, sigara, alkol, uyuşturucu alışkanlıkları ve cinsel yaşamı doktor tarafından sorgulanır. Daha sonra hastadan muayene masasına uzanması istenir ve hastanın dış genital bölgesi incelenir, gerekirse elle dokunarak muayene edilir. Amaç dokuların normal konumda olduğunun belirlenmesidir. Muayene sırasında genital bölgenin dışı, vajina ağzı ve rahim duvarları değerlendirilir. Dokuların normal anatomik konumlarından farklı şekilde olup olmadığı değerlendirilir. Eğer hasta ileri yaştaysa ve kitle şikayeti varsa, ıkındırılarak genital bölge incelenir. Anlaşılamıyorsa ayakta ıkındırılarak muayene edilir. Yatarak muayenede anlaşılmayan sorunlar ayakta muayene sırasında daha net görülebilir. Elle muayenede rahimin yapısı, patolojik kitle, rahim yumuşaklığı - gerginliği anlaşılabiliyor. En basit görsel muayene, smear alma sırasında da yapılıyor.



Kadın hastalıklarında ultrason jinekolojik muayenenin yerini tutar mı?

Her kadın hastalıkları ve doğum hekimi, hastasının şikayeti ne olursa olsun genital bölgedeki organların durumunu ve konumunu değerlendirmelidir. Ülkemizde son yıllarda gelişen yaygın bir kanı var. Hastayı ultrasonla tanı koymak. Ultrason bir yardımcı tetkiktir ve normal jinekolojik muayenenin yerini tutmaz. Normal jinekolojik muayene, doktorun cerrahi müdahale kararını belirler.





Her kişiye jinekolojik ultrason yapılmak zorunda değil. Ülkemizde yaygın olan 'Her jinekolojik muayene ultrasonla tamamlanır' kanısı doğru değildir. ABD'de ultrason muayenesi pahalı ve hastaya ekstra yansıtılıyor. Ülkemizde ise bu maliyet hastaya yansıtılmıyor ve çok ucuz. Genel muayene sonrası ultrasonla da hasta kontrol ediliyor.





Kozmetik jinekolojik cerrahinin tedavi edebildiği sağlık sorunları nelerdir?

Kadınlar cinsel ilişkide ağrı, cinsel ilişkiden zevk almama, sık tuvalete çıkma, ilişki sırasında küçük tuvalet yapma isteği ve genital bölgedeki organların dışarı sarkması gibi nedenlerle kozmetik jinekolojik cerrahiye başvuruyor. Kadınların çoğu kasık ağrılarından şikayet eder ve doktora gözükmez. Kasık ağrılarının bir bölümü genital organların normal yerinde olmamasından kaynaklanır. Yani rahim, idrar torbası ve rektal bölgedeki kaslar zaman içinde ya da doğum nedeniyle bozulur ve ağrıya neden olur.



Ağrının nedeni nasıl tespit edilir?

Ağrının nedeni kadın doğum uzmanı tarafından normal jinekolojik muayene ile tespit edilebilir. Muayenede rahmin konumu, hacmi, duvarları, yapısı kontrol edilir, ön taraftan idrar torbasının aşağı sarkıp sarkmadığına bakılır, arka taraftan rektum öne doğru sarkıyor mu bakılır. Normal anatomi bozulmuş ve organlarda sarkma olmuşsa cinsel ilişki sırasında ve normal zamanda ağrı duymasına neden olabilir. Ülkemizde bu sorunları dile getiren kadınların sayısı çok az. Oysa genital bölgedeki bozulmalar kozmetik jinekolojik cerrahi ile eski haline getirilebiliyor.



Doğum sonrası yırtık ve kesikler nedeniyle cinsel sıkıntı yaşayan kadınların sorunları giderilebiliyor mu?

Çok sık doğum yapanlar, yeni doğum yapanlar veya doğum süresi çok uzayan kadınlarda genital bölgede deformasyon oluşabiliyor. Aynı zamanda kadınlar doğum sonrası eşten çekinme sorunu yaşayabiliyor. Bu deformiteler cinsel hazı etkileyebiliyor. Bu sorun kozmetik jinekolojik cerrahideki vajeni daraltıcı operasyonlar ile çözümlenebiliyor.





Kozmetik jinekolojik yöntemlerin faydaları nelerdir?



Cinsel yaşamı daha iyi olacağından kişi kendini daha mutlu hisseder. Kasık ve cinsel birleşme ağrılarda % 80 azalır. İdrarla ilgili sorunları çözümlenir. Estetik olmayan görünüm düzeltilir.



Kızlık zarı operasyonu kozmetik cerrahinin konusu mudur?



Kızlık zarı ameliyatları da bu cerrahi grup içinde. Onun olup olmaması kişinin bakireliğini hiçbir şekilde göstermez. Bizde sosyal ve yurtdışında kişisel tercihler nedeniyle önemli sayılıyor. Kızlık zarının eski haline getirilmesi operasyonuna kişiye kendine olan özgüveni geri kazandırılıyor. Bu müdahale tamamen kişisel bir tercihtir.





Vajen daraltma operasyonu hakkında bilgi verir misiniz?



Doğumsal yırtıklar ya da kesikler vajende deformasyona neden olur. Cinsel ilişki sırasında vajenin içine hava kaçması, cinsel ilişki sırasında hissetmeme ve zevk almama sorunlarına neden olur. Biz cerrahi müdahale ile vajeni eski anatomik yapısına kavuşturabiliyoruz.





Vajen ağzındaki dudakların uzun ya da kısa olması, sarkması cerrahi müdahale ile düzeltilebilir mi?



Labiyum hipertrofisi yani vajen ağzındaki dudakların fazla büyük ya da farklı büyüklükte olması. Normalde iç dudakların dış dudakların dışına çıkmaması gerekir. İç dudakların dışa doğru çıkma nedeni ise, iç çamaşırının dar olması nedeniyle fazla sürtünmedir. Lazerle bu bölge tıraşlanabilir ya da ufak bir cerrahi müdahale ile aşağı çekilebilir.





Kadınlarda idrar kaçırma sorunu, kozmetik jinekolojik cerrahi ile tedavi edilir mi?

İdrar kaçırma kadın doğum uzmanları tarafından çok sorgulanmaz. Oysa gece tuvalete çıkma, sıkıştığında tuvalete yetişememe gibi sorunları varsa kişiye idrar günlüğü veriyoruz. Buna 3-4 günlük idrar düzenini yazmasını istiyoruz. Büyük tuvalette de sorun var mı öğrenilmeli. Rektumun ön duvarı rahmin arka duvarı bitişik. Doğumdan dolayı oluşan hasarlar nedeniyle rahim rektuma doğru bombeleşirse kabızlık görülebilir. Bazı ileri yaştaki kadınların 'ben vajenden bastırıyorum, öyle tuvalete çıkıyorum' gibi şikayetlerde bulunması bu durumu yansıtır.





Buna bakarak yaşa göre tedavi uyguluyoruz. Bu konuda kadınlar çok sıkıntılı ve hekimin bu konuda hastadan bilgi alması gerekiyor. Kozmetik jinekolojik cerrahinin bu alanda anatomik bozuklukları düzeltici etkisi var.





Kegel egzersizleri kozmetik jinekolojik bir uygulama mıdır? Kimler yapabilir?



Genital bölgedeki sarkmalar ya da sorunlar bazen cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilebilir. Kaybolan kas gücünü ve dokulardaki gevşeklik Kegel Egzersizleri ile geri kazanılabilir. Yurt dışında özellikle doğum sonrası bir çok yeni anneye önerilmektedir. Ülkemizde ise çoğu kişi kegel egzersizlerinden habersizdir.



Ülkemizde kozmetik jinekolojik cerrahi uygulamaları yaygın mı?

Kozmetik cerrahi uygulamaları özellikle kızlık zarı konusunda biraz çekinceler olsa da



ülkemizde artarak uygulanmaya devam ediyor. Son 5 yılda pelvik organlardaki sarkmalara ve deformitelere yönelik cerrahi çok ilerledi. Eskiye göre daha çok ve düzenli yapılıyor.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
jinekoloji, kadınsağlığı, kozmetikjinekolojikcerrahi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Jinekolojik Ağrılar Zen Kadın Sağlığı 0 27 Mayıs 2013 20:39
Jinekolojik Check-Up Nedir YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:56
Jinekolojik Kanserler PopSy Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:55
Jinekolojik İnfeksiyonlar PopSy Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:55