IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2018, 00:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlarda adet baskılama




Kadınlarda adet baskılama ile ilgili yanlış bilinen gerçekler hakkında bilgiler vererek, adet baskılama ilaçlarının doktor kontrolünde kullanıldığı müddetçe zararlı etkilerinin bulunmadığını belirten Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tijen Ataçağ, "Çeşitli yöntemlerle, adet kanama miktarımızı azaltabilir, erteleyebilir veya geciktirebiliriz. Bu yöntemlerin emniyetli oluşu ve kullanım kolaylığı nedeniyle kadınlar için cazip hale gelmişlerdir. Uzun süreli hormonal kontraseptifleri kullanmakla kişi daha az adet göreceğinden, adet dönemi ile ilgili baş ağrısı, halsizlik, şişkinlik, kasık ve karın ağrıları gibi sıkıntıları da daha az yaşamış olacaktır" dedi.

Günümüzün Modern Kadını Risk Altında

"Günümüzün modern kadını, önceki jenerasyonlara göre, daha fazla adet görmektedir" diyen Yrd. Doç. Dr. Tijen Ataçağ, "Bunun sebebi adet görmeye daha erken yaşta başlaması, daha az gebelik geçirmesi, daha az emzirmesi ve menopoza daha geç girmesidir. Bu sık ve düzenli ovülasyon, kadınlar için endometriyozis ve over kanseri gibi hastalıklara yakalanma yönünden risk oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Her Ay Adet Olmanın Sağlığa Olumlu Yönde Faydası Yok


Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Ataçay, "Yapılan çalışmalar, kadınların her ay adet görmesinin, sağlıklarına pozitif bir etki yapmadığı yönündedir" de diyerek, "Tatile, iş gezisine, kampa veya önemli bir göreve giderken veya düğün, nişan, sınav gibi çok özel günlerimizde özellikle adet görmek istemeyiz. Özellikle genç ergenler adetlerini baskılayarak okul dönemlerinde daha rahat olabilirler. Bu hormonal yöntemler bırakıldıktan sonra fertilite geri dönecektir. Geciktirici haplar kısırlığa neden olmazlar. Bu ilaçlar ağızdan alınabilirler, bant şeklinde, spiral olarak veya enjeksiyon şeklinde de kullanılabilirler. Unutulmaması gereken, tedavinin her zaman kişiye özel olduğu ve bu konuda uzman bir doktordan yardım alınması gerektiğidir" şeklinde açıklamalarında bulundu.

Adetlerin Baskılanmasının Sağladığı Kazançlar

Adetlerin baskılanmasının sağladığı kazançları da anlatan Yrd. Doç. Dr. Ataçay, "Kanama miktarı ile sıklığında ve hormonal dalgalanmalarda, endometriyum ve over kanseri risklerinde, aşırı fazla kanamalarda azalma, dismenore, ağrılı adet tedavisinde, kanama diyatezi olan kişilerde aneminin tedavi ve önlenmesinde, miyomlara bağlı aşırı kanamaların kontrolünde etkili, endometriyozise bağlı ağrılarda kontrol sağlama, menstrüasyona bağlı baş ağrılarının önlenmesini sağlama, premenstrüel sendromun semptomlarını kontrol etmede yardımcıdır" dedi.

__________________
Bilirsin Sevgilim Bela Okuyamam ben , Allah belanı değil .. İmam selanı versin
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adetdöngüsü, kadınsağlığı, mensturelsiklus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlarda Yorgunluk - Kadınlarda Yorgunluk Nedenleri Nelerdir? PySSyCaT Kadın Sağlığı 0 26 Ekim 2014 11:02
1 Adet PR 4 |5 Adet PR 3 Siteye Eklen Sadece Sohbet Siteleri SiyahLım Link değişimi 2 10 Nisan 2008 18:14